Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa i Sydamerika och centralamerika, tur och returbilljetter

#1 2013-02-03, 10:18
Hej!

Har sökt runt en hel del, men inte riktigt hittat svaret på vad jag undrar.Jag och min flickvän funderar på att åka runt och backpacka i Sydamerika. Läste runt lite på olika forum, och såg att man måste ha en Returbiljett om man reser in i ett land i Sydamerika. Läste en del om öppna biljetter och det är ju ett alternativ antar jag.

Men om man t.ex tar ett flyg till Brasilien och har en öppen billjett bokad hem. Kan man då använda den biljetten om man tar en bussresa till Argentina? Och sen om man Tar en buss från Argentina till Chile, kan man använda den öppna Biljetten då vid gränskontrollen?

Eller är det inte alls viktigt att ha en retur eller vidareresebilljett(vet inte vad jag ska kalla det) när man kommer in i ett land i Sydamerika?

Tar gärna lite tips på vad man kan hitta på i Sydamerika, det enda jag verkligen vet att jag vill se är Machu Picchu och Rio de janeiro.

Tack på förhand!
#2 2013-02-03, 10:26
galne-golem
Vet inte hur det funkar med biljetter men jag kom precis hem från Uruguay och kan verkligen rekomendera både Uruguay och Argentina.
Buenos Aires och Montevideo är två städer du inte får missa om du åker till Syd Amerika.
Du måste prova Asado grillat kött det är dom specialister på.
#3 2013-02-03, 11:03
Vore kul att se någon fotbollsmatch i Argentina, typ boca juniors eller River plate.
Vad finns det att göra/se i Montevideo?
#4 2013-02-03, 11:59
a0rta
Öppen biljett finns mig veterligen inte längre från Sydamerika. Det ni behöver är att bestämma inresedestination och en utresedestimation. Resor där emellan kan ni ordna själva eller så bokar ni ett flygpass som ger er det antal resor ni anser er behöva. Att flyga mellan städer och destinationer är att rekommendera då avstånden är stora och vägarna många gånger är så pass dåliga att det tar önödigt lång tid. Längsta bussresan jag har gjort var från Fortaleza till Sao Paulo. Det tog 2 dygn. Inget man vill spendera sin semester på att göra. Buss är bättre för kortare resor i Sydamerika och flyg för de längre.

Många resebyråer säljer flygpass men de måste vara bokade innan ni påbörjar er resa. Och den ska bokas med er ursprungliga reservation så även om det går, blir det krångligt att få ihop det om ni vänder er till en annan resebyrå då de inte kommer åt er ursprungliga reservation.

Flygpass gör en lite låst då man måste förboka destinationer men om man lägger upp en grov planering med den och sen kör man allt där emellan spontant så brukar det bli bra. Tänk på att man inte får korsa sin resväg med flygpassbokningarna så man kan inte tex åka från Rio till Manaus och sedan tillbaka till Rio igen utan man måste boka in olika destinationer och försöka planera dem i en riktning. Sen Kan städerna vara i stort sett vilka man vill i Sydamerika (det stora flygpasset vill säga).

Inca Tours, Flygpoolen, Net Travelservice är välan dom som jag skulle rekommendera så här på rak arm.
#5 2013-02-03, 14:47
Hej hade samma problem som du!
Varit runt och kollat upp det överallt. Finns inget att man kan avboka tillbaka biljeten när man väl är framme. Jag fick ta en tur och retur biljet till Lima för 11000 (åker om 2 veckor) Sen kan man omboka den till 1 år. I flesta fallen så slänger man bara biljeten tillbaka, då det blir mycket dyrare att köpa en singelbiljet dit och hem. Så finns ingen direkt superlösning. Men bor ni i Malmö? stick då till inca tours eller ring dem, kan det där mycket bättre än typ ticket.
#6 2013-02-03, 16:09
Okej, Ja, jag kanske får ta och ringa till dem eller ngn annan resebyrå.
Men om du slänger hembiljetten kan du ju inte visa den när du åker runt?eller tänkte du slänga den när du åker hem med ett annat flyg?

Lutar väl åt att vi bokar flyg till Buenos Aires och sen tar oss uppåt och sen åker hem från det landet vi slutar i.
#7 2013-02-03, 17:34
När du sen väl är inne i Sydamerika så behöver du nog inte gå runt o visa den. Det är flygbolaget som vill ha bevis på att du kommer hem
#8 2013-02-03, 19:06
Jaha, jag trodde man var tvungen att visa det vid alla gränskontroller, så att landet man kommer in i vet att man ska åka ut igen.
#9 2013-02-03, 20:05
galne-golem
Har du e ticket så har dom allt på datorn du får ju bara boarding kort för inresan och ett nytt boarding kort vid utresan.
Ang Montevideo så tycker jag att det är en cool stad men res gärna runt lite i Uruguay kan rekomendera Punta del diablo, La Paloma och Cabo Polonio fina stränder och har du tur kan du få se valar och Lobo marinos (Sjölejon) på riktigt nära håll sen är det nära till Buenos Aires bara 2 timmar med båt över Rio de la plata.
Men undvik Punta del este bara massa rika överklass turister.
Trevlig resa.
#10 2013-02-04, 18:37
Ursprungligen postat av galne-golem
Har du e ticket så har dom allt på datorn du får ju bara boarding kort för inresan och ett nytt boarding kort vid utresan.
Ang Montevideo så tycker jag att det är en cool stad men res gärna runt lite i Uruguay kan rekomendera Punta del diablo, La Paloma och Cabo Polonio fina stränder och har du tur kan du få se valar och Lobo marinos (Sjölejon) på riktigt nära håll sen är det nära till Buenos Aires bara 2 timmar med båt över Rio de la plata.
Men undvik Punta del este bara massa rika överklass turister.
Trevlig resa.


Det är ju helt sant, en e-ticket kan man ju ändå inte visa upp för någon. Vore ju klart väldigt kul att se valar och sjölejon. Men tror det kan bli ont om tid, verkar som vi rör oss mot iguazufallen direkt efter Buenos Aires. Är det förresten någon som vet om det finns ngnstans att bo där?Alltså vid iguazufallen.