Hitta diskussioner med liknande innehåll

Peru, Machu Pichu

#13 2013-03-04, 13:48
BernardLoutre
Ursprungligen postat av KattPersson
Är det inte en jättelång promenad i djungeln? Var det iaf för karl pilkington. Låter ju inte så kul med en ettåring.


Man kan åka dit med publika transportmedel men de är knappast anpassade för att ta med en barnvagn.
#14 2013-03-04, 15:26
Anonymousen
Man åker med tåg och buss upp till Machu Picchu.. Man behöver inte ha vagn.. Man kan ha bärsjal.

Jag förväntade mig i alla fall lite mer.. Informativa meningar.
#15 2013-03-04, 22:47
U-Fig
Ursprungligen postat av Mösch
Och hur är det för så små barn att vistas på sådana höjder?

Ställer samma fråga som Mösch: hur väl, om alls, klarar småbarn av vistelse på höga höjder? (Detta förutsätter att barnet i fråga inte bor på en sådan höjd; jag förstår att småbarn som lever på sådana höjder klarar av det.)
#16 2013-03-05, 09:55
Anonymousen
Ursprungligen postat av U-Fig
Ställer samma fråga som Mösch: hur väl, om alls, klarar småbarn av vistelse på höga höjder? (Detta förutsätter att barnet i fråga inte bor på en sådan höjd; jag förstår att småbarn som lever på sådana höjder klarar av det.)Det vet jag inte därför jag startade denna tråd. Men jag har sett andra turister med småbarn där, så jag antar att det är okej. Man vänjer ju sig eftersom att man stannar ett dygn emellan innan man går upp för att vänja sig.
#17 2013-03-07, 16:01
Shepard25
Måste man boka om man är ensam person också? Går platserna åt så fort? Säg att man vill gå i typ mars/april.
#18 2013-03-07, 16:15
platserna till inka leden gar at fort som tusan under hogsasong! Du kommer lite innan, men det kan anda vara bra att boka lite i forvag... Om du bara vill vandra dit, sa orao dig inte, da kan du fixa det pa plats..
#19 2013-03-07, 16:18
mysdavey
Om jag minns rätt släpper de bara upp några hundra personer på MP per dag, så kan vara bra att boka det så att du inte kommer dit och får nobben.
#20 2013-03-08, 09:54
Mösch
Ursprungligen postat av Anonymousen
Det vet jag inte därför jag startade denna tråd. Men jag har sett andra turister med småbarn där, så jag antar att det är okej. Man vänjer ju sig eftersom att man stannar ett dygn emellan innan man går upp för att vänja sig.

Du verkar ha rätt.


Fråga
Vi ska åka till Alperna med vårt barn som är tre månader gammal. Är det något vi ska tänka på med tanke på höjden. Vi kommer att vistas på 1500 meter och sedan på 2300 meters höjd.

Svar
Att befinna sig på 1500 meter höjd över havet innebär ingen fara. Vid höjder omkring 2500 meter över havet kan man börja känna symtom på höjdsjuka och då vanligtvis lindrigt. Detta gäller även små barn. Det är bra om ni stannar på 1500 meters höjd ett par dagar så att ni hinner vänja er.

För att ni ska få en uppfattning om vad det innebär att vistas på de här höjderna kan man jämföra med en flygresa där trycket i kabinen brukar ligga någonstans motsvarande 2500-3500 meter över havet, alltså betydligt högre än där ni vistas.

http://www.1177.se/Stockholm/Fraga-1177se/Fragor/Att-vistas-pa-hog-hojd-...


Och Machu Picchu låg visst "bara" på 2400 meter, jag trodde det var uppemot 5000 meter eller något.

Då har man lärt sig två nya saker idag.
#21 2013-04-01, 15:56
Lellemuren
Jag skulle inte rekommendera att åka till Peru med ett så litet barn. Det är lätt hänt att man blir ganska rejält sjuk och så små barn vaccineras inte med de "tyngsta" vaccinationerna här hemma. Och sjukvården i Peru har en hel del övrigt att önska. Sen är det nog lätt att ha med en ettåring upp i Machu Picchu, för det är bara att bära barnet på ryggen, men hur det klarar höga höjder vet jag inte. Jag blev rejält höjdsjuk och mådde skit, ett så litet barn kan ju inte riktigt förmedla hur det mår heller...
Skulle inte rekommendera att resa dit med barn över huvud taget. Mina barn var 7 och 10 när vi var i Machu Picchu, och de tyckte det var jättetråkigt "varför ska vi gå runt och glo på de här gamla stenarna för?"
#22 2013-05-22, 00:00
Zastroznjemje
En bra tråd som besvarar flera av de frågor som jag tänkt ställa, men jag tänkte fylla på med några till i samma ämne..

Jag är 33 år och kille som är intresserad av mat och har slirat in på peruansk mat, vilket jag skulle vilja uppleva mer av. Därför hade jag tänkt ta en tripp till Peru i detta ärende. Detta är till 50% tänkt som en food trip och 50% för att se sevärdheter. Två veckor känns rimligt och ett preliminärt datum skulle väl kunna vara hösten 2013 (oktober/november) eller så? Jag talar ingen spanska alls, men lär mig gärna lite innan jag åker. Böcker har jag redan lyckats komma över..

Hur packar man egentligen? Tar man en rejäl ryggsäck och så är det bra så? Om jag åker buss mellan ställena på min resa, snor någon väskan då eller checkar man in den och har ett kvitto? Jag betalar gärna extra för att åka en schysst buss med AC och liknande. Cruz del Sur har jag exempelvis läst om.. Hur köper man dessa biljetter och behöver de bokas?

Jag kan bo enkelt så länge jag har AC och ett eget rum där jag kan lämna väskan. Standard är i övrigt inte så viktigt. Jag kan dela dusch/matlagningsmöjligheter/toalett/internet med andra utan att skämmas om så krävs. Dock betalar jag gärna extra för att styra undan ruffiga områden. Fixar man sådant här från Sverige, eller fixar man det på plats och i så fall hur? Man bör väl ha något fixat för de första dagarna så man inte står i främmande land med väskan i hand och kliar sig i huvudet undrandes vart man ska ta vägen..?

Jag vill åka till Macchu Picchu, Nazca samt Chauchilla Cemetery. Kan man göra något coolt i Iquito med omnejd? En tripp till Amazonas skulle ju inte vara fel..

Då jag efter mycket trevande inte funnit någon som delar mina intressen kommer jag att åka själv. Inte mig emot.. Jag har rest ensam över tio gånger, men bara till asiatiska länder där jag inte behöver oroa mig för något egentligen. Jag har dock ingen erfarenhet av Sydamerika alls, så jag ber om överseende med att till synes självklara saker är obekanta för mig.

Tack på förhand!!
#23 2013-05-22, 17:00
Skaffa en rygga och stick!!! Allt löser sig på plats... Cruz del Sur bussarna säljer sina biljetter i bussterminalerna / deras egna terminaler.. Bara fråga en taxi chaffis så vet han hur du tar dig dit.. Angående boende rekommenderar jag att du kollar hostelworld!


Kan ju iofs vara rätt skönt att ha något bokat för första nätterna

Och Amazonas är sjukt coolt!! Om du inte ids upp till Iquitos pga lite tid så kan du dra till Pucallpa tror jag det heter, det ligger lite bättre till med tanke på vars du tänkt åka!!

Och peruviansk mat är skit bra!!! pachamanka, anticucho är några av mina favoriter från peru
#24 2013-05-22, 22:50
Zastroznjemje
Tack för hostelworld, den sidan har allt vad boende anbelangar..

Hur funkar Macchu Picchu? Tar man bara tåget dit på morgonen från Cuzco, köper en biljett och går in eller styr man upp biljetten från Cuzco innan man ger sig av?

Hur funkar det med att ha med sig väskan på bussen egentligen? Får man ett kvitto och lägger den i bagageutrymmet, eller måste man hålla ett öga på den själv i kupén? Hur funkar det om man sover på en nattbuss tex? Ormeño är ett annat bussbolag jag har för mig ska ha schyssta bussar.

Jag måste kolla upp fler coola grejer att göra och ställen att besöka. Jag hade planerat att stanna två veckor, men det verkar ju inte vara några problem att fylla, haha.. Jag får åka dit igen är jag rädd.