Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hjälp mig med resrutt Thailand-Malaysia-Borneo-Bali

#1 2013-03-03, 15:32
jesus123
Tja!

Sticker iväg 6v den 13juni-25 juli och skulle vara ytterst tacksam för lite hjälp med resväg från alla er som har rest i Asien tidigare. Jag har aldrig varit där innan, så alla tips är välkomna. Jag har börjat skissa lite, men jag är öppen för förslag - i synnerhet under de dagar där det finns "luckor" och jag inte alls vet var jag ska åka. Det här har jag kommit fram till än så länge:

Resa: 13 juni-25 juli (Köpenhamn-Bangkok)
14 juni: Ankomst Bangkok, hotell över natten (Övernatta hotell, ev. festa om ork finns)
15 juni-27: Resa runt i Thailand/Malaysia 12 dagar, förslag på orter? Vet att jag iaf vill ta buss/tåg någonstans och slappa ett par dagar där det finns en grym beach.
27 Juni: Kuala Lampur -> flyg till Kota Kinbalu (Borneo)
28 Juni: Någon utflykt i KK, (regnskog, orangutanger eller liknande)
29 Juni: Buss Kota Kinbalu-Semporna (7h), Övernatta på något hostel eller liknande.
30 Juni: Dag 1 Scuba junkies, dykning. Bo på Mabul beach resort.
1 Juli: Dag 2 Scuba Junkies, dykning. Bo på Mabul beach resort.
2 Juli: Dag 3 Scuba junkies, dykning. Övernatta på nåt hostel i Semporna.
3 Juli: Flyg Tawau-Kuala Lampur (Övernatta hotell)
4 juli: Flyg Kuala Lampur–Bali (bo på hotell 3 i bali för ca 1100kr)
5 Juli: Dagsutflykt dykning t.ex. Tulamben/Nusa Penida (Festa)
6 Juli: Slappa på hotellet (festa)
7 Juli: Checka ut, chaufför dagsutflykt (300-600kr/dag) , bo på hostel någonstans, ex julie hostel
8 Juli: Bo på hostel någonstans
9 juli: Flyg Bali (Denpasar)-Kuala Lampur
9-25juli???

Borneo och Bali vill jag gärna göra, det är där det kommer att kosta mycket pengar så resten av resan vill jag helst hålla lite mer på mer budgetnivå. Tror ni det är lagom med 12 dagar för att ta sig ner från bankgok till kuala lampur? Tänker mig att man stannar på ett par schysta ställen på vägen, vet som sagt inte alls var som är bra. Jag tänker mig nog mer ställen som är billiga och bra för backpackers och där det finns bra stränder. Tänkte undvika värsta turistfällorna eftersom det känns rätt trist att åka till Phuket eller liknande, och eftersom jag ändå kommer få lite av chartergrejen när jag väl är i Bali. Jag kommer resa själv och vill som sagt åka/besöka ställen där det är lätt att trevliga människor, samtidigt som jag tänkte festa ett par gånger under dom här veckorna. Tror ni det är lagom med 5-6 dagar på bali? Vill bara njuta, festa några dagar där först och sen tänkte jag ta en utflykt en dag och sen eventuellt slappa på något hostel på en annan del av ön. Har ni några förslag? Läste att julie hostel var väldigt populärt t.ex.

Vad ska jag göra dom sista 2 veckorna tycker ni? Så man får uppleva lite ställen och sakta dra sig tillbaka mot Bangkok. Resa lite i Malaysia lite? Funderade eventuellt om man skulle stanna ett par dagar på Kao tao i slutet av resan innan man drar vidare. Har ni några bra förslag på en bra resrutt tillbaka upp mot bangkok så att man får bra sol/bad/upplevelser? Tacksam för hjälp!
#2 2013-03-04, 18:53
jesus123
Verkligen inte en enda person här inne som kan tipsa vilka städer som är vettiga att besöka i Thailand/Malaysia? Låter ju verkligen märkligt. Hjälp till nu!

Har förresten kommit fram till att jag ska skippa Bali. Med festande, hotell, dykning och så vidare hade man utan problem kommit upp i 5000kr för fem dagar och det är för mycket för min budget. Alltså har jag från den 4:e juli till 25:e juli på mig att resa runt innan jag ska flyga hem via Bangkok. Vad bör jag absolut inte missa?
#3 2013-03-04, 19:15
christery
Lonley planet?

Om thai:
Det finns för mycket att göra, se, uppleva. Men stanna till några dar. Dumt att flytta varje dag som jag gjorde en gång, restiden var ju allt.

Fast jag bara hann igenom ett par nätter i BKK och sen flyg ner till pukhet, till aonanag, railey w, krabi, surat thani, chaweng, tillbaka via surat thani (kul båtresa uppe på däck ), aonang och kata, karon sen flyg upp till BKK och hem. Borde gå på en dag eller två.

Tog 28 dar och längsta sammanhängande boende var på kata eller karon i AC rum innan resan hem. Resten var med myggkarusell förutom ett par nätter i BKK på mahnora hotel.

Åker ner snart och jag har inte en aning om vart jag ska. Gärna norrut, eller söderut, eller till elefantön. inte pattaya i alla fall. Bokat några nätter i bkk för att ställa om termostat+tid om jag åker buss eller tåg.

Ska du flyga så kan du gärna köra en natt och sen fladdra vidare. Tar ju bara en timme eller så och då är man ändå härligt borta av tidsomställningen i alla fall.

Lokalbuss kan jag inte rekommendera, men i BKK är en tur med flodbussen kul, sen en longtail och in efter dom små bäckarna för en tur.

Tja, testa tuktuk, men dom kommer att försöka lura dig till nån smyckesaffär och ev stranda dig utanför efter att dom fått lite bensinpengar. Songthaw var ju underbar att hoppa mellan stränder eller till dom. Kostar knappt nåt.

Bättre så?
#4 2013-03-04, 21:50
Lite tips;
Glöm inte att det tar längre tid och mer energi att ta sig från plats till plats, till exempel kan det ta 4-5 timmar från att du landar i KL till att du står inne i staden centrum (väskor,taxi, trafik,etc). Hamna inte i ett läge där schemat styr semestern. Planera i stora drag för mer flexibilitet. Jag skulle rekomendera köra 5-7 dagar i snitt per plats dvs 45 dagar 6-9 platser.

Resa:
14 juni-25 juli:Bangkok-ao nang-lankawi-KL-borneo-bali-Gili-singapore-hem
#5 2013-03-05, 05:11
Ursprungligen postat av jesus123
Â… i synnerhet under de dagar där det finns "luckor" och jag inte alls vet var jag ska åka Â…

HJÄLP! Jag får magsår och blir hysteriskt stressad bara av att läsa din resplan. Den är helt orealistisk. Det tar tid att resa. Det tar tid att smälta intryck. Har du så kort tid på dig är det bättre att du koncentrerar dig på ett land eller del av land istället för att ägna den mesta av tiden ombord på bussar och väntandes på flygplatser och järnvägstationer. Ta det lugnt!
#6 2013-03-05, 19:33
jesus123
Äntligen lite liv i luckan, härligt! Tackar för alla tips, ska försöka ta det lite lugnare överlag. Dock vill jag inte vara längre än nödvändigt på Borneo eftersom jag mest åker dit för dykningen och kanske för någon utflykt i regnskogen eller så. Hänger betydligt hellre på stränderna i Thailand/malaysia än i Borneo, som jag har ska vara rätt smutsiga. Ko Lanta tipsade mig någon om och det är en ö jag själv funderat på. Någon skrev Ao nang.

Jag funderade lite på om man inte ska ta tre ställen som är närliggande på vägen ner. Både Koh Lanta och Koh phi phi vill jag nog besöka.

Sen skrev någon singapore. Ska man ta flyget flyg från borneo till singapore istället? Det är ju faktiskt en hundring billigare, och det kanske är kul att uppleva Singapore? Rent generellt så vill jag dock mest hålla mig mer till stränder än till storstäder. Sen vet jag inte riktigt var man ska åka dom sista tre veckorna. Jag funderade lite på om man skulle köra några öar då också, fast hålla sig på ostkusten istället. Det ska ju vara mer solsäkert dessutom. Vad tror ni om ko samui, ko phangan och ko tao, som alla ligger i närheten av varandra?


Kom förresten på att det hade varit jävligt ballt att stanna några dagar på similanöarna som första anhalt för att kunna dyka en dag. Vad tror ni om det, går det att åka buss/tåg från bangkok till similanöarna eller måste man flyga? När det gäller både Bangkok och Singapore .. ska man stanna ett par dagar där när man ändå är där eller resa vidare direkt?

Vad tycker ni:

Dit: Similanöarna-ko phi-phi-ko lanta-KL-borneo
Hem: Singapore-ko samui-ko phangan-ko taoResa: 13 juni-25 juli (Köpenhamn-Bangkok)
14 juni: Ankomst Bangkok, hotell över natten (Övernatta hotell, festa)
15 juni-27: Resa runt i Thailand/Malaysia 12 dagar, förslag på orter? Vet att jag iaf vill ta buss/tåg någonstans och slappa ett par dagar där det finns en grym beach.
27 Juni: Kuala Lampur -> flyg till Kota Kinbalu (Borneo) Ta in på något hostel.
28 Juni: Någon utflykt i KK.
29 Juni: Någon utflykt i KK.
30 Juni: Buss Kota Kinbalu-Semporna (7h), Övernatta på något hostel eller liknande.
1 Juli: Dag 1 Scuba junkies, dykning. Bo på Mabul beach resort.
2 Juli: Dag 2 Scuba Junkies, dykning. Bo på Mabul beach resort.
3 Juli: Dag 3 Scuba junkies, dykning. Övernatta på nåt hostel i Semporna.
4 Juli: Flyg Tawau-Kuala Lampur (Övernatta hotell)
5-25: Resa runt. Malaysia/Thailand.
#7 2013-03-05, 20:26
Alltså, du kommer att hitta lika många åsikter om var du ska åka/inte åka, som det finns resande människor på jorden. Jag precis som du försökt bilda mig en uppfattning om platser innan jag åkt, och hur det är på olika platser. (Med det sagt så får du ta min åsikt med en nypa salt).

ÅK INTE TILL KOH LANTA! jag har varit där sjukt tråkigt och absolut waste of time! Speciellt om du har ambition att åka till Bali eller Borneo (OBS Gili trawangan ÄR ETT MÅSTE! om du åker till Bali, googla det!) .

Tidigare har jag tipsat om att åka till Lankawi och det är också på gränsen till tråkigt, dock tog jag med det som ett tips, då Lankawi har bra komunikation. Tror tillochmed att du kan flyga från Lankawi direkt till Borneo, (dock lite osäker på det).

Med facit ihand skulle jag personligen skita helt i Thailand med tanke på den korta tiden som du har. Jag skulle bara åka till Borneo-Bali-KL-Singapore. Men jag har full respekt för att du vill till Thailand om du aldrig varit där, jag var precis lika dan....

Titta på bilder och läs på om olika platser på reseguiden.se eller backpacking.se
#8 2013-03-06, 05:52
Flashcash
Ursprungligen postat av sodis36
Alltså, du kommer att hitta lika många åsikter om var du ska åka/inte åka, som det finns resande människor på jorden. Jag precis som du försökt bilda mig en uppfattning om platser innan jag åkt, och hur det är på olika platser. (Med det sagt så får du ta min åsikt med en nypa salt).

ÅK INTE TILL KOH LANTA! jag har varit där sjukt tråkigt och absolut waste of time! Speciellt om du har ambition att åka till Bali eller Borneo (OBS Gili trawangan ÄR ETT MÅSTE! om du åker till Bali, googla det!) .

Tidigare har jag tipsat om att åka till Lankawi och det är också på gränsen till tråkigt, dock tog jag med det som ett tips, då Lankawi har bra komunikation. Tror tillochmed att du kan flyga från Lankawi direkt till Borneo, (dock lite osäker på det).

Med facit ihand skulle jag personligen skita helt i Thailand med tanke på den korta tiden som du har. Jag skulle bara åka till Borneo-Bali-KL-Singapore. Men jag har full respekt för att du vill till Thailand om du aldrig varit där, jag var precis lika dan....

Titta på bilder och läs på om olika platser på reseguiden.se eller backpacking.se


TS: jag länkar inte lite info som jag tycker du bör ta dig en funderare på, mycket som skrev här tycker jag var mycket bra info för övrig.

Kort och gott, BKK helt okay att uppleva några dagar innan du åker vidare, Skit helt i Thailands väst kust p,g,a regnperioden förra året var det 34 regn dagar runt juni juli och du kunde inte solen under denna tid, Sedan är det ju helt öde på t,ex Koh Landa, Lankawai Krabi vid tidpunkten du måste helt klart acceptera att du åker helt fel tid på året, Om du promt ska stanna och uppleva Thailand så kör på öst kusten d,v,s Koh samui,Koh tao, koh pangan för större sol chanser och börja värma upp med lite dykning på koh toh, Similan och Phuket kan du helt glömma då dom har stängt under denna period phi phi kan vara rätt oroligt vatten men är endå dykbart.

Efter Samui skulle jag helt skippa Malaysia och flyga till Singapore, Stränder och bad i min mening är bara skit i Malaysia och efter lite bad och dyk på Samui borde det räcka för studen, Singapore är en jäkligt cool stad att uppleva innan du flyger till Borneo och där ska du nog mest hålla dig till djungel trecking och andra utflykter, skulle helt skippa dykningen där och i stället ta detta på Bali, Indonesien är en av det allra bästa dykländer och du är helt rätt i tiden för säsongen också, Du har flera liveboards där som garanterat kommer vara helt galen dykning, hur du sedan gör är upp till dig men jag skulle njuta sol och bad på bali innan jag flög direkt till BKK och hem,

Kort och gott, Thailand suger lite för årstiden, Bali betydligt bättre med sjuk dykning.
#9 2013-03-06, 08:47
Ursprungligen postat av Flashcash
TS: jag länkar inte lite info som jag tycker du bör ta dig en funderare på, mycket som skrev här tycker jag var mycket bra info för övrig.

Kort och gott, BKK helt okay att uppleva några dagar innan du åker vidare, Skit helt i Thailands väst kust p,g,a regnperioden förra året var det 34 regn dagar runt juni juli och du kunde inte solen under denna tid, Sedan är det ju helt öde på t,ex Koh Landa, Lankawai Krabi vid tidpunkten du måste helt klart acceptera att du åker helt fel tid på året, Om du promt ska stanna och uppleva Thailand så kör på öst kusten d,v,s Koh samui,Koh tao, koh pangan för större sol chanser och börja värma upp med lite dykning på koh toh, Similan och Phuket kan du helt glömma då dom har stängt under denna period phi phi kan vara rätt oroligt vatten men är endå dykbart.

Efter Samui skulle jag helt skippa Malaysia och flyga till Singapore, Stränder och bad i min mening är bara skit i Malaysia och efter lite bad och dyk på Samui borde det räcka för studen, Singapore är en jäkligt cool stad att uppleva innan du flyger till Borneo och där ska du nog mest hålla dig till djungel trecking och andra utflykter, skulle helt skippa dykningen där och i stället ta detta på Bali, Indonesien är en av det allra bästa dykländer och du är helt rätt i tiden för säsongen också, Du har flera liveboards där som garanterat kommer vara helt galen dykning, hur du sedan gör är upp till dig men jag skulle njuta sol och bad på bali innan jag flög direkt till BKK och hem,

Kort och gott, Thailand suger lite för årstiden, Bali betydligt bättre med sjuk dykning.


Mycket bra resrutt och troligen den bästa om man absolut ska till thailand. Jag har själv inte varit på koh samui eller koh toh, dock har jag rest med en kompis som varit runt en del och han kunde inte fatta hur mycket sämre Lanta, phuket var jämförelseviss samui och toh.

Om man ska till thailand är Bk ett måste, bra stad med mycket att se och göra. Mitt tips då ärbatt inte bo på khao san road utan bo någon annan del av staden och åk dit och titta. Anledningen till det är att nästan alla jag mött som inte gillar Bk har också övernattat där.
#10 2013-03-09, 12:22
jesus123
Nu har jag mer eller mindre bestämt resväg. Det blir varken Bali eller Singapore, även om jag har funderat på båda. Singapore sparar jag till en annan gång och eftersom jag åker till Borneo för naturen och dykningen på Sipidan så känns det betydligt mer intressant än Bali. Kommer skippa västra Thailand helt och nöja mig med östra sidan.

Vecka1: Flyger till KL, flyger vidare till Kota Bharu och spenderer en vecka på Perhentian island (Malaysia).
Vecka2: Flyger tillbaka till KL och tar flyger därifrån till Borneo och spenderar en vecka där.
Vecka3-6: Koh Samui-Phangan-Ko Tao.

Kommer åka med tåg/buss/färja från KL till Samui, resan tar väl runt ett dygn men det kostar bara en bråkdel av vad det skulle kosta att flyga.

Någon som har bra koll på Borneo? Jag tänkte flyga direkt till Tawau så att man får dykningen avklarad i Semporna, men sen har man ju runt 4 dagar till resa/sevärdheter. Ska man ta bussen till Sabah (7h) och stanna där resten av tiden, eller är det värt att ta ytterligare en dags bussresa för att besöka Kota Kinbalu? Jag kan nämligen flyga tillbaka både från Sandakan och KK, prismässigt är det ungefär det samma.
#11 2013-03-09, 15:01
Ursprungligen postat av jesus123
Någon som har bra koll på Borneo? Jag tänkte flyga direkt till Tawau så att man får dykningen avklarad i Semporna, men sen har man ju runt 4 dagar till resa/sevärdheter. Ska man ta bussen till Sabah (7h) och stanna där resten av tiden, eller är det värt att ta ytterligare en dags bussresa för att besöka Kota Kinbalu? Jag kan nämligen flyga tillbaka både från Sandakan och KK, prismässigt är det ungefär det samma.

Missa inte Niah-grottorna i mellan Bintulu och Miri i Sarawak. Hur khoola som helst.

Du bör ägna några dagar åt vattenstaden, palats, moskéer och nöjesfältet i lilla landet Brunei.
#12 2013-03-10, 21:43
jesus123
Hinner nog inte med allt, tyvärr. Blir nog Semporna, Sandakan och flyga tillbaka från KK.