Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bilresa Narvik - Oslo

#1 2013-04-23, 18:27
ettmun
Jag och åtminstone en polare hade tänkt oss en tripp genom Norge via E6 Från narvik till oslo, öppnade tråden här för att få lite info om värda stopp på vägen så man inte sitter i bilen ett dygn så är vi framme. Tex natur, fest, upplevelser i allmänhet, öppen för det mesta!
Hur stor budget man borde ha vill vi också veta om vi säger att vi tänkte hänga där, 5-7 dagar cirkus.
#2 2013-04-23, 18:55
EasyJoe
Åk helt ner till Kristiansand mysigt !! Där har dom så stora shopping center, djurpark och bad park.
#3 2013-04-23, 19:58
PalCabral
Mellan Narvik och Fauske åker du genom något av det vackraste och vildaste Norge har att erbjuda. Ladda kameran (eller rättare sagt töm minneskortet) så att du kan ta riktigt många kort. Särskilt vackert är utsikten mot Lofotväggen på andra sidan Ofotfjorden. Stanna ofta.

Mellan Fauske och Mo i Rana ska ni över Saltfjället och där är givetvis ett stopp på polarcirkelcentret ett måste. Kanske ska ni ta en titt på en av de krigsgravar som finns här, järnvägen över Saltfjället byggdes av ryska och jugoslaviska slavar under kriget av tyskarna. Dom dog som flugor. Jättevacker både i uppförsbacken upp Saltfjället i junkerdalen såväl som på andra sidan nedför i dunderdalen.

Mellan Mo i Rana och Mosjöen går numera vägen i tunnel genom Korgfjellet. Åk gamla vägen i stället över fjället. Se upp för fåren!

Innan Mosjöen åker ni f.ö. förbi jordens vackraste plats, Fustvatn.
#4 2013-04-24, 20:28
ettmun
Ursprungligen postat av EasyJoe
Åk helt ner till Kristiansand mysigt !! Där har dom så stora shopping center, djurpark och bad park.


Låter nice! Har du någon aning om man kan ta färja över till Danmark därifrån och ha med sig bilen ifall vi beslutar oss för nått sånt? Eller måste man köra via öresundsbron?
#5 2013-04-25, 01:48
EasyJoe
Yes du kan åka med Superspeed Color Line. Tar 3 timmar.

Info til höger där: Bilpakke

http://www.colorline.no/skip_og_ruter/kristiansand_-_hirtshals

Jag har varit i Kristiansand två gånger riktig mysig sommar by med blue flag strand midt i centrum. Dom har också gigant shopping center (Sørlandsenteret) som blir Norges största hösten 2013 om du gillar det.

Du körar E18 hela vägen ner från Oslo, raskt och smidigt på ca 4 timmar
#6 2013-04-25, 15:33
ettmun
Man tackar! Lät som ett behagligt ställe så får nog ta och kolla in det.