Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vill se pyramiderna och Luxor

#1 2013-06-23, 22:30
TjurFitta
Hallå!

Jag och min sambo tänkte åka iväg på en resa i vinter. Tänkte först åka till Thailand eller Mexico men bestämde oss för att endast dra iväg i 1 vecka istället.

Egypten känns som ett bra val, då vi gärna vill se saker som Pyramiderna samt Luxor.
Problemet är att vi inte riktigt vet vilket område vi bör bo i för att få det billigaste "tripsen".

Vi skiter rätt gött i hotellet så länge det finns en decent pool.

Vi kollade ifrån Marsa Alam
Där kostade Luxor 115 euro och Kairo 270 euro :S

Ifrån Sharm el Sheikh kostade Kairo 90 euro och Luxor 270 euro :S


Finns det något ställe där sakerna är lite jämnare i priserna? Hade känts pissigt att dra till tex. Luxor och det suger och veta att man pungat ut 270 euro för det.
#2 2013-06-23, 22:32
S.S.G
ha det så kul med egyptier men pyramiderna i giza är värda och se innan mohammed spränger iväg dem.
#3 2013-06-23, 22:33
S.S.G
Ursprungligen postat av S.S.G
ha det så kul med egyptier men pyramiderna i giza är värda och se innan mohammed spränger iväg dem.


hade startat resan från sharm.
#4 2013-06-23, 22:47
Det går bussar från Sharm al Sheik till Kairo för ca 90 pund (egyptiska). Det var vad det kostade när vi åkte till Dahab, Sharm kan vara billigare.
Resan Dahab-Kairo tar ca 9h, antar att från Sharm skulle det ta ca 7h.

Och ett litet tips.. "Vi skiter rätt gött i hotellet så länge det finns en decent pool." brukar normalt inte sluta bra i Egypten.
#5 2013-06-24, 05:57
christery
Skulle inte satsa på både kairo och lux om ni ska vara där en vecka, kika på hurgada - finns en resort i närheten som heter el gouna om ni vill bo lite tryggare och lugnare.

En vecka är ju ingenting... hinner ju knappt packa upp...
#6 2013-06-24, 10:46
endagitaget
Satsa på Hurghada. Det går dagsturer till både Luxor och Kairo så du får offra två soldagar men det är det värt. Turerna till Kairo inkluderar inte bara pyramiderna utan även museet och ofta någon papyrustillverkning mm. Men Luxor är häftigare med flodbåt över Nilen och Konungarnas dal.
#7 2013-06-25, 20:43
hazzo
Varför inte tänka om om o satsa på Crocodile Island i Luxor. Finns hotell på ön o taxibåt. Ni bor fantastiskt på en ö mitt i Nilen. Har nära till Konungarnas dal. Kan kombineras med en tur söderut till Assuan med Nilbåt. Turistorterna är pest med sina försäljare som inte har några kunder eftersom alla bor på all inclusive o köper sina varor på resebolagens utflykter. Det de kan erbjuda är sol, privata stränder och dyk o snorkling. Är det de senare du är ute efter så är Aqaba långt häftigare.

Lycka till med resan.
#8 2013-06-26, 12:34
Hedenius
Det kostar knappast 90EURO till Kairo, var fick ni priserna ifrån? Åk till busstationen i Sharm och köp biljetter själva. Go Bus och East Delta funkar bra. Tror jag betalade 130kr för 1 år sen. Bussen stannar så ni kan se Tahrir-torget, alltså mitt i downtown, nära till tunnelbana och vandrarhem.

Att ta sig till pyramiderna själv är hur enkelt som helst. Ta tunnelbanan till Giza sen en lokalbuss.

Att åka lokalt från Kairo till Luxor är säkert inte så dyrt det heller. Kolla om Go Bus har bussar dit eller om det går lokaltåg.

Sharm el Sheikh är enbart värt att besöka om du gillar att dyka, annars är det ett jävla skitställe.
#9 2013-06-26, 19:51
Thubbe
Ursprungligen postat av endagitaget
Satsa på Hurghada. Det går dagsturer till både Luxor och Kairo så du får offra två soldagar men det är det värt. Turerna till Kairo inkluderar inte bara pyramiderna utan även museet och ofta någon papyrustillverkning mm. Men Luxor är häftigare med flodbåt över Nilen och Konungarnas dal.

+1 på denna. Det finns inte så mycket att se i just hurghada men går som sagt busskaravaner därifrån till det du önskar. Jag har inte varit vid pyramiderna men tvivlar starkt på att du kommer bli besviken på konungarnas dal och Luxor, fantastiska skapelser!
#10 2013-08-10, 04:02
jollythecat
Ursprungligen postat av christery
Skulle inte satsa på både kairo och lux om ni ska vara där en vecka, kika på hurgada - finns en resort i närheten som heter el gouna om ni vill bo lite tryggare och lugnare


6 timmar till kairo från el gouna med buss.(köp den dyra bussen det är värt det, och det skiljer bara 50 spänn)
Åk natt buss så ni är i Kairo tidigt.
Kolla Egyptian museum som ligger bara 50 meter till vänster (det stora rosa huset, du kan inte missa det) från där bussen stannar(Ramsis Hilton), kolla mumierna och tutankhamun masken, du vill inte missa tuttan masken den är helt otrolig. Jag trodde inte mina ögon när jag såg den.
Mumierna är sådär plus att du måste betala extra, men fan dom är ändå värda dom extra 100 le, det är ju trots allt mumier.(tror att du måste betala extra för tuttan också, kommer inte ihåg, kanske 50 le)

max 40 le till giza pyramiderna från downtown, don't get ripped off.
Åk bara med vita taxi bilar, fråga om deras taxameter funkar, om dom säger: aaa la much meshi. gå till nästa taxi och fråga "endad meshi oalla" och peka på taxametern, sätt er aldrig i en taxi där taxametern inte funkar.
Upprepa denna prosedur tills ni hittar en taxi med en fungerande taxameter.
Och ignorera dom svartvita taxi bilarna. (oftast Lada)
Ni kommer att bli blåsta ivf därför att dom har trimmat sina taxameters, men det ska inte kosta mer än 40 le till giza.

se pyramiderna och sphixen, tänk på att pyramid area stänger tidigt. Kolla sphixen den är mäktig som fan. Pyramiderna är mäktiga också så klart men jag gillade sphixen bättre.

Ignorera alla som vill sälja saker till dig, eller få dig att rida kamel/häst.
Låt inte nån ta kort på dig eller med dig dom vill ha pengar för det.
Bara ignorera alla, ok. Att prata med andra turister är ok, men ignorera araberna.

Ok, så 6 timmar från el gouna 6œ från hurgada. +1 timme i museet + ca 45 min till pyramiderna i taxi, + 1 timme vid pyramiderna + 45 min tillbaka till buss stationen vid Ramses Hilton + 6 timmar tillbaka till el gouna eller 6œ till hurgada.
Kanske ni behöver äta något också, så + 1 timme för det.

You do the math.
#11 2013-08-26, 21:40
Pre 1914
Åker man till Egypten för att se Kairo och Luxor bör man väl rimligen åka och bo på just de ställena. Visserligen är det kanske procentuellt ont om billiga hotell med pool i Kairo men man slipper kuska omkring i buss halva vistelsen. Mitt råd är först en natt i Kairo med pyramidbesök, sedan nattåg till Luxor där man stannar några dagar. Sedan tillbaka till Kairo. Är man lagd åt det hållet kan man då besöka de äldre pyramiderna i Sackara, eller något annat i Kairo innan man åker hem igen.