Farligaste staden ni besökt?

#1 2013-07-09, 04:52
Pratade med en kompis om farliga städer och hur man skulle ställa sig om en polare fixat billiga biljetter och bra hotell i Buenos Aires, Argentina, Las Paz, Bolivia eller Kingston, Jamaica - som exempel.
Hade man vågat?

Norra städerna i Mexiko där kokainet förstört all lag hade jag aldrig vågat åka till. Jag hade inte klarat en dag i Moghadishi, Somalia eller Bagdad, Irak.

Farligaste stad jag besökt är nog Nairobi, Kenya, men då hade jag med mig folk som levt hela sina liv där och kunde staden. Så de gills inte riktigt.
Europas städer har jag aldrig upplevt som farliga, förutom möjligen vissa kvarter då.

Farligaste staden jag skulle kunna besök på en veckas semester utan spela hjälte är nog typ Kazakstans huvudstad Asana. Men de är för jag vet noll och ingenting om Kazakstan, bara att bilden Borat gett världen tydligen inte stämmer annars har jag fan ingen bild alls hur de är att besöka den standen.

Nån som besökt någon av planetens farligare städer?
Hur kändes det?
#2 2013-07-09, 04:56
BobbySands
Borås på grund av alla polisen där är högre extremist
#3 2013-07-09, 05:06
Ursprungligen postat av BobbySands
Borås på grund av alla polisen där är högre extremist

Låter som jag dissar dig nu och de gör jag inte! Men fall Borås är den farligaste stad du varit så är de ju ändå lugna ställen du besökt.

Tror inte de är många svenskar som besökt riktiga farliga ställen faktiskt.
EDIT: Men fortfarande intressant att höra vilket ni upplevt som farligaste även om ni inte varit i Juarez liksom!
#4 2013-07-09, 05:45
MuppHuvud
Tijuana i nordvästra Mexico. Vi åkte från San Diego och tänkte att vi drar in och kollar läget när vi ändå är i krokarna. Det blev typ in, köpa en taco och åka tillbaka illa kvickt. Mycket folk som ville sälja receptbelagd medicin (det och de prostituerade är anledningarna till att jänkarna drar dit). Tackade vänligt nej. Påväg tillbaka kollade jag igenom vågar hyrbilskontrakt och mycket riktigt hade vi fått pröjsa en ny kärra om den försvunnit då försäkringarna endast gäller på amerikansk mark.

Men tacon var sjukt god så ändå lätt värt risken
#5 2013-07-09, 06:09
farfar
Tijuana kändes verkligen inte bra, 2010 eller nåt. Desperata hallickar, taxichaffisar och tiggande barn. Det blev snabbpromenad och snabbshoppat, äta och sen hoppa på bussen till gränsen igen.
#6 2013-07-09, 07:24
Foxxybox
Jag har varit i de flesta städerna i sverige. Och utomlads på ett flertal ställen men hur förbannat fattigt och förstört det varit på många ställen så är det inget som kommer i närheten utav borlänge p.g.a. tjärna ängar (Somaliernas paradis)

Senast jag var förbi var det en dam(40-50år) som var inne och handla på willys eller om det var hemköp. när hon kommer ut igen hade hennes bil blivit stulen som dessutom var låst och det var mitt på ljusa dan.

varenda gång jag åker förbi är det något major brott som sker....

Visserligen har jag nog inte ens i närheten av samma meriter som många av er i farliga ställen då jag helst undviker dessa så gott det går.
#7 2013-07-09, 09:05
Whitelarge
Montegobay på Jamaica är det farligaste stället jag vart på, efter mörkrets inbrott fick man inte vara kvar i stan.
#8 2013-07-09, 10:17
galne-golem
Buenos Aires och Sau Paulo ska ju vara "farliga" men jag märkte inte av det.
Gå inte klädd som turist. eller me massa guld kjedjor det är bara dumt.
#9 2013-07-09, 10:24
wirmola
Port of Spain i Trinidad ar inget for korgossar, klart ett av de farligaste stallena i varlden. Jag hangde dar en manad och sag det mesta, skottlossningar efter motorvagen, m.m

Phnom penh var ganska farligt tidigare, men ar battre nu, dar bodde jag nastan ett ar..
#10 2013-07-09, 10:30
Hej-Party
Var i Kothla Järve på 90-talet och såg en kille bli skjuten ute på gatan mitt på Dan. Ryskt gangster tillhåll.
#11 2013-07-09, 10:37
Falcão
Har aldrig varit i en stad där hela staden som sådan kändes farlig men ghettona i Philadelphia såg verkligen inte roliga ut. Som The Wire i verkligheten ungefär.
#12 2013-07-09, 10:49
Hej-Party
Ursprungligen postat av Falcão
Har aldrig varit i en stad där hela staden som sådan kändes farlig men ghettona i Philadelphia såg verkligen inte roliga ut. Som The Wire i verkligheten ungefär.


Sant. Ganske otrevliga områden. Jag har bott i liknande områden i Los Angeles. Aldrig hänt mig nått men man har ju hört lite pistolskott på nätterna ibland.

Kothla Järve som jag nämnde tidigare kändes mycket obehagligare.