Farligaste staden ni besökt?

#25 2013-07-13, 23:52
niqqa
Min farsa tappade sitt pass när han var i Iran. Ambassaden kunde inte göra nåt, så han fick fly över (Genom grottor, dalar och öken) gränsen till Nordirak och sedan med flyg till Sverige. Jag satte spänd och väntade på besked om han hade skjutits ihjäl eller klarat sig.
#26 2013-07-14, 00:00
hasonito
Bagdad
#27 2013-07-19, 19:39
Ursprungligen postat av niqqa
Min farsa tappade sitt pass när han var i Iran. Ambassaden kunde inte göra nåt, så han fick fly över (Genom grottor, dalar och öken) gränsen till Nordirak och sedan med flyg till Sverige. Jag satte spänd och väntade på besked om han hade skjutits ihjäl eller klarat sig.

Allvarligt? Varför kunde inte Ambassaden göra något?

Stämmer de där så "leder" din pappa..
btw, hur pass farligt är Teheran att åka till som vanlig svensk?
#28 2013-07-19, 20:24
luciddreamer
Cyklade på egen hand runt i de värsta ghettona i New York för 10 år sen. Började i Brooklyn, fortsatte upp i Queens och tog mig tillbaka till Manhattan via Bronx. Passerade bland annat Utica tunnelbanestation, alla andra lokalnamn har jag glömt bort.

Sköna minnen.
#29 2013-07-20, 10:59
Moltas666
Ursprungligen postat av christery
http://www.citymayors.com/statistics/largest-cities-density-125.html

Mumbai som nr 1, Lagos är nr4, Stockholm på 93e plats.

Om det sen stämmer är väl som vanligt en definitionsfråga på vad som räknas in i stadsområden.


Statistiken är kanske inte helt tillförlitlig. I vilket fall som helst tillhör Lagos toppen på listan.

Här finns en annan tråd om befolkningstäta områden...

https://www.flashback.org/t1830550
#30 2013-07-20, 23:50
Alice Springs kändes fan inte helt okej.

Långt ifrån lika illa som andra ställen men ändå.
#31 2013-07-21, 00:07
eisapeitte
Mexico city sägs väl vara världens farligaste stad? Känns dock som att något riktigt, riktigt fattigt ställe i afrika skulle vara värre att åka till. Men vad vet jag?
#32 2013-07-22, 14:02
Schlaktarnn
Marseille, Frankrike. Fyhelvete vad det var obehagligt vissa stunder där. No-go zoonerna där kan man inte åka till som icke-muslim eller vit. Testa och se
#33 2013-07-22, 17:19
Ursprungligen postat av Schlaktarnn
Marseille, Frankrike. Fyhelvete vad det var obehagligt vissa stunder där. No-go zoonerna där kan man inte åka till som icke-muslim eller vit. Testa och se


Har du råkat ut för något själv eller bygger du det enbart på rykten? Tycker det verkar väldigt överdrivet med att man som vit skulle bli rånad och nerslagen så fort man sätter foten i en viss stadsdel.
#34 2013-07-23, 12:58
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av Arbetarbroder

btw, hur pass farligt är Teheran att åka till som vanlig svensk?


Förmodligen inte särskilt farligt alls, Iran är mycket bättre än sitt rykte. Nu har jag förvisso inte varit i Teheran med däremot i ett par andra Iranska städer och det upplevdes som helt säkert. Då har jag känt mig betydligt osäkrare i städer som Honolulu, Rom och Luxemburg. Men det beror väl väl främst i vilka delar av staden man rör sig och vilken tid på dygnet. När horor ropar efter en och man blir erbjuden droger i Västvärlden så upplevs det som mycket osäkrare än om fredliga människor går omkring i slöja eller stora skägg utan att trakassera dig.
#35 2013-07-23, 13:06
LuminorBase
Ursprungligen postat av Arbetarbroder
Pratade med en kompis om farliga städer och hur man skulle ställa sig om en polare fixat billiga biljetter och bra hotell i Buenos Aires, Argentina, Las Paz, Bolivia eller Kingston, Jamaica - som exempel.
Hade man vågat?

Norra städerna i Mexiko där kokainet förstört all lag hade jag aldrig vågat åka till. Jag hade inte klarat en dag i Moghadishi, Somalia eller Bagdad, Irak.

Farligaste stad jag besökt är nog Nairobi, Kenya, men då hade jag med mig folk som levt hela sina liv där och kunde staden. Så de gills inte riktigt.
Europas städer har jag aldrig upplevt som farliga, förutom möjligen vissa kvarter då.

Farligaste staden jag skulle kunna besök på en veckas semester utan spela hjälte är nog typ Kazakstans huvudstad Asana. Men de är för jag vet noll och ingenting om Kazakstan, bara att bilden Borat gett världen tydligen inte stämmer annars har jag fan ingen bild alls hur de är att besöka den standen.

Nån som besökt någon av planetens farligare städer?
Hur kändes det?


Neapel. (http://d1vmp8zzttzftq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/01/aerial-view-of-naples-city-with-mount-vesuvius-Italy-1600x1066.jpg
Mindre mysigt ställe. Kontrasterna mot Capri var minst sagt slående. Skitigt som fan, hål i husen och rätt tjaskig stämning.

Dock undvek jag Scampia, vilket är rätt smart om man är turist:

http://images.lightstalkers.org/images/784760/MO7K5071_large.JPG

I övrigt är jag dålig på "farlig" turism. Jag har varit i Harlem på 90 talet (Ungefär i samband med upprustningen, och även Bronx (Som då var mindre mysigt). Sen har jag hängt lite i östra london på fotboll men det var rätt safe faktiskt. (Inte minst eftersom det var 1250 snutar på Westham/ Stoke när jag var där).

Jag råkade iofs gå vilse efter en sen jävla morgon på Space i Miami (nattklubb i downtown) och hamnade mitt i ett gäng av hemlösa som spelade fotboll. Fick ta mig en bra löptur efter att ha varit vaken några dygn och krökat nonstop. Ingen taxi ville ta upp mig heller svettig och stirrig som jag var. Kul.
#36 2013-07-23, 13:08
stigma
Jag tyckte High Chaparral var synnerligen otrevlig. Den ligger i mörkaste Småland.
Alla bar vapen, inkl. småbarnen. Tåget som skulle ta oss till Mexico blev rånat.
Åker aldrig mer tillbaka.