Farligaste staden ni besökt?

#37 2013-07-23, 13:12
DavidLynch
För ca. 10 år sen var jag i Jinotega som ligger i Nicaragua.
Det var skottlossning utanför hotellet bland annat, och runt om i de fattiga kvarteren härjade gäng som var/liknade MS-13.
Men dom var mest nyfikna på varför jag var där, då ALDRIG någon vit trampat runt där.
#38 2013-07-23, 16:12
Ursprungligen postat av LikeAGlove

I Belize City, som storleksmässigt är lika litet som typ Kalmar, satt vi och väntade på en buss mellan 07 och 10 på morgonen och under den korta tidsperioden mördades 9 personer på gatorna runt omkring. Ett par poliser agerade "livvakter" åt oss i väntan på bussen och höll oss uppdaterade om bodycounten utanför


SJUKT.

OnT: Mina besök kommer inte i närheten av det som skrivits tidigare i tråden.. Men Oslo på natten kanske.
#39 2013-07-23, 16:14
Stilnoctpenis
Anderlechts i Bryssel är ingen höjdare. Galna negrer och annat pack överallt.
#40 2013-07-23, 16:35
4yoonly
Ursprungligen postat av stigma
Jag tyckte High Chaparral var synnerligen otrevlig. Den ligger i mörkaste Småland.
Alla bar vapen, inkl. småbarnen. Tåget som skulle ta oss till Mexico blev rånat.
Åker aldrig mer tillbaka.


LOL!!! Den ligger på min topplista också! :-)

Annars tyckte jag Amsterdam var lite små farlig andra gången jag var där...
Nersparkad, rånad, utslängd från taxin första dagen, andra dagen blev kompisen rånad... Tredje dagen åkte vi hem :-)

Men första gången jag var där så var staden helt underbar (trots frågor om att köpa knark var 15 minut) så har lite mixed feelings där... Roligt också när man är i Amsterdam och frågar om Rotterdam och tvärtom... dom gillar inte varandra så värst mycket...
#41 2013-07-23, 20:36
sjalv sa skulle jag aldrig aka tillbaka till Cali, Colombia, efter att ha spenderat 5dagar dar, hunnit fa storstryk och blivit ranad pa gatan, en liten kidnappningshistoria av nagra krogagare pa en nattklubb och kandes allmant osakert.. Flodade med droger och vapen inne pa klubbarna..

Annars sa Caracas kandes ratt osakert efter morkrets inbrott och aven folk som bor dar holls sig undan gatorna..
#42 2013-07-25, 11:48
Schlaktarnn
Ursprungligen postat av Busstation
Har du råkat ut för något själv eller bygger du det enbart på rykten? Tycker det verkar väldigt överdrivet med att man som vit skulle bli rånad och nerslagen så fort man sätter foten i en viss stadsdel.


Jag råkade aldrig ut för något fysiskt, utan fick enbart fly eftersom jag upplevde situationer som farliga.
Rykten? en del faktiskt. Pratade med mycket lokala förmågor och turister där. Ett par killar från england hade blivit rånade en kväll en bit utanför staden. De lokalbor sa att no-go zoonerna är riktigt farliga och man bör inte åka dit. Samma sak sa tunnelbane kärringen när vi skulle åka en linje som gick mot zoonerna.
Sök på youtube, finns en hel del filmer om när civilpoliser går in i dessa områden och får bomber, blir hotade med macheetes och får allt möjligt kastat mot sig.
Jag tänker inte testa detta om det nu är sant, utan jag baserar att det är riktigt farligt där på mina känslor och upplevelser där.
#43 2013-07-27, 04:26
Ursprungligen postat av eisapeitte
Mexico city sägs väl vara världens farligaste stad? Känns dock som att något riktigt, riktigt fattigt ställe i afrika skulle vara värre att åka till. Men vad vet jag?

De norra städerna i Mexico anses nog som officiellt farligast, där kokainkarteller tagit över helt.
Men både Moghadisu, Bagdad och Kabul hade nog inte den vanlige flashbackaren klarat sig på en dag i.

Ursprungligen postat av Schlaktarnn
Marseille, Frankrike. Fyhelvete vad det var obehagligt vissa stunder där. No-go zoonerna där kan man inte åka till som icke-muslim eller vit. Testa och se
Intressant, har hört om att Marseille blivit riktigt farligt i vissa områden. Va du inne någon No-Go Zon? Eller de är väl bara dumt om man kan undvika?

Ursprungligen postat av LuminorBase
Neapel. (
Mindre mysigt ställe. Kontrasterna mot Capri var minst sagt slående. Skitigt som fan, hål i husen och rätt tjaskig stämning.

Dock undvek jag Scampia, vilket är rätt smart om man är turist:

Home of the Italian Maffia.
Visste att de är tufft område och stor skillnad mellan norr och södra Italien men inte att de va så pass farligt som turist, men visst jag kan tänka mig att Neapel har många fattiga som enkelt kommer undan med ett rån mot en svensk turist.
#44 2013-08-10, 09:15
Ursprungligen postat av 4yoonly
Annars tyckte jag Amsterdam var lite små farlig andra gången jag var där...
Nersparkad, rånad, utslängd från taxin första dagen, andra dagen blev kompisen rånad... Tredje dagen åkte vi hem :-)

Hört Amsterdam ligger bland topp 10 på världens säkraste städer, låg kriminalitet trots så mycke som är lagligt. Men med allt du beskriver låter du som ni fick se Amsterdams baksida!
#45 2013-08-10, 09:55
Falcão
Ursprungligen postat av Arbetarbroder
Hört Amsterdam ligger bland topp 10 på världens säkraste städer, låg kriminalitet trots så mycke som är lagligt. Men med allt du beskriver låter du som ni fick se Amsterdams baksida!


Amsterdam är Disneyland. T.o.m. deras red light-distrikt är mest lite gemytligt.
#46 2013-08-10, 11:40
meinhoonkaun
När jag var i Herat, Afghanistan (2006), blev jag vittne till en mycket otrevlig incident; lite tjaffs mellan en lökförsäljare (!) och en kund spårade ur på bara några sekunder, kunden drog kniv och högg ihjäl lökgubben mitt framför ögonen på mig. Folksamling direkt och jag stack iväg till mitt hotell så fort och diskret jag bara kunde. Detta hände under min andra dag i landet, resterande två veckor väntade jag bara på att någon galning skulle sätta en kniv i magen på mig, men det blev inga fler otäckheter.
#47 2013-08-11, 14:13
TuC0
Körde genom en liten håla i Slovakien, såg ut som en kåkstad och låg långt åt helvete. Dessutom var alla mörkhyade :| Kändes som värsta ghettot så vi låste alla bildörrar och stannade inte eftersom vi var uppenbara turister
#48 2013-08-11, 14:38
FatPPLrHrdrTkidnap
Kabul i Afghanistan är nog topp 3 av farligaste städer jag besökt.

Sitter och äter frukost inne på en Amerikansk militärbas och plötsligt hörs en jävla smäll varpå dörrarna till matsalen flyger upp ( enormt tält med stora svängdörrar i trä där man äntrar tältet ) Det visar sig vara en självmordsbombare som har skridit till verket, inget ovanligt då såna dåd sker dagligdags.

Det som däremot är lite anmärkningsvärt är att ingen annan än gärningsmannen dör ( det kanske var Taimour Abdulwahab polare?) personen får säkert hybris och låter *IED`n gå till detonation aningen för tidigt, man skulle kunna säga att GM får för tidig utlösning...

Här är en bild av resterna: (brittisk soldat för anteckningar om händelsen)
http://www.bilddump.se/bilder/20130811123548-95.109.24.225.JPG

Denna karta visar hur vanligt det är med självmordsbombare i Kabul, de röda stiften markerar dåd med dödlig utgång, dåd där fler än gärningsmannen avlidit:
http://www.bilddump.se/bilder/20130811123741-95.109.24.225.JPG

Edit: Dåden är över en 3 veckors period, då förstår ni hur ofta det smäller i Kabul.
* IED= Improvised explosive device.