Res INTE Hit !

#2161 2022-06-22, 02:01
Drozd
Spanska solkusten.

När man väl lämnat flygplatsen i den kriminella slumstaden Malaga väntar en stekhet resa längs kusten i ett förtorkat månlandskap, kantad av smaklösa turiststäder i betong (typ Torremolinos), bisarra pensionärsgetton uppstampade ur det dammiga jorden och artificella turistanläggningar. Finns absolut inget genuint kvar överhuvudtaget, allt är fejk. Bara turistfällor, hotellanläggningar, lurendrejare och horder av blekfeta, solsvedda och bakfulla turister från UK, Skandinavien, Tyskland. Tänk er sandstränder överfyllda med Gekås kundklubb kryddat med engelska fotbollshuliganer och tjuvaktiga zigenare. En enda stor turistfälla med noll kultur, noll sevärdheter och en riktigt ful natur. Vidrigt varmt på sommaren dessutom. Men ok, många soltimmar har de...

Litet plus dock för gamla stan i Malaga, men den har man sett på två timmar.
#2162 2022-06-22, 06:55
OsloRbastFTrest
Ursprungligen postat av Mimmirider
Kristinehamn, undvik att besöka vid sommartid. Staden intas då av norrmän i husbilar. Befolkningen tycks bestå av retarderade, efterblivna raggare i epa- traktor, där de exp gör reklam för porn- hub på bilen. De skriker, skränar värre än måsar och lyssnar därtill på dansbandsmusik. Antagligen en konsekvens av inavel i generationer?


Wow, just precis hur min bild av otroligt många svenskar är ju! Vilket sammanträffande!

Jag har varit på ställen i Sverige med mycket fulare människor än jag någongång sett i Norge, om inte man räknar invalide, utvecklingsstörda & skadade människor då. En gång var jag på nått köpcentrum i Skåne utanför storstäderna, helt förjävligt hur folk såg ut, korta & fula.
#2163 2022-06-22, 07:08
OsloRbastFTrest
Ursprungligen postat av Adelaide

Oslo är inge vidare resmål heller. Känns mindre än Göteborg och dyrt!


Lol, Oslo har snart passerad 1 050 000 människor i tätorten Oslo, alltså det urbana området. Göteborg är en liten skitby i jämförelse - i tätorten/urbana området ser jag att Göteborg har ca. 600 000. Att det är dyrt är sant.

Möjligt att det kan vara lite tråkigt i ett turistperspektiv (särskilt om man har otur eller kommer i en tyst period eller nåt), men massor av nice ställen i min stad om man typ "gräver" lite. Fin natur osv.
#2164 2022-06-22, 08:09
Mirandamirage
Ursprungligen postat av OsloRbastFTrest
Wow, just precis hur min bild av otroligt många svenskar är ju! Vilket sammanträffande!

Jag har varit på ställen i Sverige med mycket fulare människor än jag någongång sett i Norge, om inte man räknar invalide, utvecklingsstörda & skadade människor då. En gång var jag på nått köpcentrum i Skåne utanför storstäderna, helt förjävligt hur folk såg ut, korta & fula.Själva Kristinehamn är rätt mysigt, inte minst skärgården och Vålön, men också stadsbondgården på Östervik är en pärla med utsikt över Vänern. Men staden har ju dessvärre gott om utmaningar. Den nyöppnade godisbutiken fick ju stänga ner, då de sålde knark till mellanstadieelever. Det knarkas rätt brutalt, och medelåldern är ca 47 år. Så mest äldre och pundare, samt psykiskt sjuka är inakorderade i stödboenden.

22% blir underkända och kan inte söka till gymnasiet. Och då är K- hamn ändå kända för glädjebetyg, för att alls någon ska passera genomsnittsgränsen. Den typiske invånaren är sosse, och ställer därför inga krav varken på sig själv eller sin omgivning. Konflikträdda och grupptryckspersoner, som antingen slickar uppåt eller trampar neråt.

Finns 1 butik med kompetent personal som har servicekänsla och det är ICA Maxi. I övrigt är Vänern vacker men det blåser brutalt.
#2165 2022-06-26, 02:54
crillefralla007
Kan bara säga Shetlandsöarna, det finns typ en gata. Sedan så är taxichaufförerna nöjda med en sommarvärme om 15 grader. Man tror att det är exotiskt, men det enda du kan köpa är gettvål.
#2166 2022-06-26, 20:25
ChuckyCheese
Kul tråd. Finns snart inte en ort som inte är med på listan. Får väl själv bidra med London. Var där på tjänsteresa. Duggigt, sura människor, skitigt, gapiga ungdomsgäng vid tågstationerna. En tågvärd blåste mig dessutom på pengar när jag köpte biljett. Kändes inte så välkomnande. Bodde i Kensington (eller West Kensington minns inte riktigt) som ska tillhöra de bättre delarna. Jag hann åtminstone besöka Towern och Tower Bridge. Men jag ska ge London en chans till någon gång. Var där för kort tid och vid fel årstid. I övrigt har jag inga problem med engelsmän. Alla jag lärt känna har varit bra människor.
#2167 2022-07-02, 10:15
Ett antal inlägg i ämnet "norsk-svensk kukmätning" har raderats.

/Mod
#2168 2022-07-02, 21:21
godboy
Jag har rest en del i tjänsten och då och då förlängt vistelsen privat. Även rest privat en del. Grejen många missar, f f a svenskar, norrmän och amerikaner, är att läsa på innan man åker iväg. Sen måste man inse att Sverige inte är centrum på jorden och att vårat stadskick och vår typ av demokrati är tillämpbart över hela världen. Synen på beteende, sättet att föra sig, livet i övrigt, varierar enormt. Dessutom kan det variera stort inom landet, t ex Brasilien och Ryssland kan vara exempel på det. Det kan vara/är helt olikt hur det funkar i västra Ryssland än i de östra delarna. Inte så förvånande för den som är normalbegåvad.

Jag har framförallt rest mycket på öst och genom att begripa hur samhället är uppbyggt och fungerar hjälper en enormt mycket när man väl är på plats. Samma med Sydamerika men även vissa ställen i USA. Jag har konstigt nog aldrig hamnat i trubbel förutom något enstaka tjafs. Det som nog räddat mig är att jag är observant, har lite koll på vad som försiggår och så är det även här hemma. Nu är jag inte helt liten heller ganska lång och bred över axlarna så vissa ger sig nog inte på mig, men å andra sidan om de har vapen som knivar, andra stickvapen, eldvapen så har man ju ändå inte så mycket att sätta emot.

När man reser i tjänsten får man ju ofta lite kontakt med bofasta och det kan absolut vara bra. Då syns man med någon som bor där och blir inte lika intressant som byte.

Länder jag skyr är typ Turkiet och Marocko, mycket oärligt folk (inte alla men många) i stor utsträckning, som med muslimska länder generellt.
#2169 2022-07-13, 13:53
senhackaren
Inte utanför Europa. Utanför Europa ligger det bara totalt livsfarliga diktaturländer, och mer rasistiska länder än i östra Europa.
#2170 2022-08-01, 18:20
kakanrobert
New Dehli. Avgaser och smuts.
#2171 2022-08-06, 19:46
Craigg
Los Angeles.
Otroligt överskattad skitstad.
När jag gick ut ur flygplatsen fick jag direkt U-landsfeeling. Bussen som vi åkte med in till centrum kändes väldigt omodern, som om den var byggd på 60-talet typ. Områdena som vi åkte förbi påminde om Bulgarien fast med lite fler palmer. Redan här började jag tänka "Är det detta som folk kallar drömmarnas stad??".
Staden kryllar av pundare och hemlösa som hänger lite överallt och skriker saker efter folk som går förbi. Heroin och crack brukas helt öppet. Polisen går runt som om inga problem finns.
LÅNGA avstånd, räkna med minst en timme i bilen/bussen för att ta dig nånstans.
Det finns inte heller så många egentliga sevärdheter trots stadens storlek.
Ful stad är det också. Alla områden ser likadana ut. Villor och 2-3 våningshus i överflöd.

Folk i allmänhet har en väldigt romantiserande bild av LA. Många vill åka dit för att det är "drömmarnas stad", många filmer spelas in där, mode osv. Kan säga att det inte är värt det nånstans. Jag tror inte ens jag hade haft lust att åka tillbaka om jag hade fått resan gratis ens.