Roadtrip-frågor.

#13 2013-09-09, 09:35
peatedsoul
Kul resa, hoppas den blir av och att ni får det riktigt roligt!

Är precis hemkommen från min roadtrip och kan försöka ge min syn på några saker!

San Antonio var jag inte så värst imponerad av, ganska knepig stad att köra i och inte så extremt intressant heller. Besökte Alamo och deras Zoo som iofs var rätt okej.

Vill du bada så rekommenderar jag absolut Galveston. Fina stränder och en ganska mysig stad. Ganska turistig dock, men vi tog in på ett Best Western ganska långt ut på ön, där var det väldigt lugnt!
Kör ni västerut mot Surfside så har ni en lång öppen strand där man kan köra bilen längs stranden. Kanske inte lika rena och städade stränder, men väldigt fint!

En annan stad jag fastnade för väldigt mycket var Austin! Väldigt mysig och trevlig. Påminner lite om Södermalm i Stockholm med sina pubar och South Congres!
Vi gick en sväng på stan en måndagkväll och det var bra drag på stan!

Dallas och Ft Worth missade vi, men är något jag skulle besöka om jag åkte dit igen!

Gillar ni öl och mat så måste ni försöka pricka in Shiner och alla BBQ-ställen. Strax söder om Austin hittar ni Lockhart "The BBQ capital of the world" (ligger mitt efter the Texas BBQ trail). Det första som slår emot en när man öppnar bildörren är en fantastisk doft av BBQ som ligger som en slöja över hela stan. Där åt jag den godaste maten jag ätit i hela mitt liv!

Vi besökte även Garison Brothers Destillery i Hye TX. Mycket intressant besök med mycket god bourbon för dom som är intresserade av sånt. Strax väster om det har du Fredricksburg, mitt inne i Hill Country. Fint område att bara bila igenom med många vingårdar mm.

Nu borde du ha fått lite kött på benen vad gäller Texas iaf.
Gillar du att bada i havet så kan du nog glömma västkusten om du inte gillar iskallt vatten förstås!