Hitta diskussioner med liknande innehåll

Jamaica i december med sambo. Har frågor.

#1 2013-09-22, 03:55
Dags igen för att dra en semester längre bort en Europa o har siktat in oss på Karibien o närmare bestämt nog Jamaica nu när vi kollat lite priser o avresedatum.

Negril pekar resmålet mot på ett litet hotell som ligger 100m ifrån stranden "7mile beach"

Skulle vilja ha lite tips o info ifrån någon som varit där efter 2010(?) iaf kanske?

Läst runt lite nu under dagen/kvällen/natten här o det verkar vara vissa som säger att det är ett ganska så rasistiskt land gentemot vita, stämmer detta? På vilken nivå isf?

Sägs vara osäkert på kvällarna om man e ute på "vift" men vad klassas som ute på "vift"?
Om man vill besöka någon fet reagge/dancehall klubb inne i stan, kan man göra det o lita på att man kommer därifrån ihop utan problem med lokala gangsters? Besöka något schyst vattenfall eller annat "naturstuff" vid solnedgång som kan va en mysig stund för 2, funkar det eller knas o röra sig ute efter solen gått ner?

Om man vill ut o utforska djungeln är det rekommenderat att ta med en guide då ist för att ge sig ut själv efter man frågat runt lite vad som finns att se där?

Hur stor budget bör man ha med sig? Vi tänkte på ca 10k vardera ungefär i fick pengar, vad kostar saker där nere?

Har rökt dagligen hemma i åratal, 3-5g om dagen o kommer förmodligen röka i likvärdiga mängder där nere, vad "ska" man betala för gräset där?

Taxi ska tydligen vara smidigaste sättet att ta sig runt på, hur billig e den egentligen eftersom dom flesta sidorna rekommenderar det.

Är inte en helt "oerfaren" resare, besök bla Cypern, Thailand, Grekland, Portugal, Holland, Danmark.
Inte bokat färdigt boende någonstans förutom Grekland när vi slog till på en billig AI resa då, annars rest runt i länderna o utforskat o tagit boende på plats när vi hittat "rätt". Men till Jamaica var det billigare o ta boende o flyg i samma paket, drog iväg med många tusenlappar annars.

Fråga om jag glömt nämna något o skriv gärna mycket!

Vad är det för kvalite på gräset där också? thailand bushweed eller e de fint o omsorgsfullt odlat, trimmat o kurerat?
#2 2013-09-23, 05:49
Johnny Cash
Jag bor i Santo Domingo.. bara googla för att se hur 'farlig' den staden är... du kan nog vara lugn bara var någorlunda smart... och tro inte att polisen accepterar droger dock i Jamaica. Vore ett misstag som turist. Ingen rasism... vit skin betyder bara pengar..
#3 2013-09-23, 11:35
Ursprungligen postat av Johnny Cash
Jag bor i Santo Domingo.. bara googla för att se hur 'farlig' den staden är... du kan nog vara lugn bara var någorlunda smart... och tro inte att polisen accepterar droger dock i Jamaica. Vore ett misstag som turist. Ingen rasism... vit skin betyder bara pengar..Tack för svaret, är inte orolig utav mig ville bara vara lite förberedd om du förstår.

Vad jag läst o hört så e de klart att polisen inte accepterar droger men verkar inte vara något problem att varken fixa eller röka vart man vill.. ute i stan e de väl dumt o gå med en spliff eller holk men det säger väl sunt förnuft också att man inte ska göra hemma eller på annan ort.

Vad gör du i Santo Domingo?