Allt om resväskor - samlingstråden

#1 2005-07-12, 02:29
Henkko
jahapp, snart ska man till ryssland och jag har inget vettigt att ha mina saker i. har ni något tips på var man köper resväskor i stockholm? vet ni någon bra modell för runt 500?
#2 2005-07-13, 08:09
Testa factory outlet i barkarby, där ska det enligt rykten finnas fina/bra väskor billigt.

köp en hårdväska med 2 hjul, inte 4. blir lätt att väskan fastnar om den har 4 hjul, varit med om detta flera gånger.
låsen är iofs skitsamma, om man vill in i väskan så går den upp endå.

carlton o samsonite gör helt ok väskor, skulle satsa lite mer på en samsonite...
#3 2006-11-21, 12:58
Universal
Någon som har fler tips på vart man köper BILLIGA kvalitetsväskor i Stockholmsområdet?
#4 2006-11-21, 23:35
Ursprungligen postat av Universal
Någon som har fler tips på vart man köper BILLIGA kvalitetsväskor i Stockholmsområdet?


Testa factory outlet i Barkarby.

Om du vill att väskan går sönder åk till Biltema....
#5 2007-04-25, 09:14
Flash Peckett
Lånar tråden lite.

Finns det något bra ställe på nätet där man kan köpa resväskor?
Det jag har hittat är Strandlins och nåt mer, men finns det andra?
Till bra priser också, har ingen lust att lägga 2000 spänn för en Samsonite.
#6 2007-04-30, 10:14
finnteme
Ursprungligen postat av spoon
Testa factory outlet i Barkarby.

Om du vill att väskan går sönder åk till Biltema....


Köpte fr Barkarby Outlet / Samsonitebutiken en jättefin väska för 400 kr ett par år sen, ser fortfarande som ny ut, och har rest mkt sen dess. Så det lönar sig nog att göra ett sväng via Outlet..
#7 2007-04-30, 19:36
joker
lånar tråden lite... såna här resväskor med hjul är ju jättepraktiska.. tills man har släpat dem 30 gånger till och från järnvägsstationen under svensk vinter. Hjulen är inte dimentionerade för sådant. Finns det någon väska som har lite större markfrigång än andra? eller rentav någon med utbytbara hjul, gärna av standardiserad inlines-typ eller dylikt?
#8 2007-05-01, 00:48
diego2
Det finns en butik ett stenkast från min lägenhet där det alltid verkar vara rea på väskor. Har aldrig varit inne i butiken men det brukar stå en del väskor utanför.

Butiken ligger i korsningen Erik Dahlbergsgatan/vallhallavägen

Good luck!
#9 2008-03-26, 22:39
Darkwing Duck
Jag måste köpa en ny resväska som kvalar in som handbagage snart, och letar efter något som är så stort som möjligt med hjul och draghandtag. Ska ge bra skydd för datorn, och ha en radda med fack/fickor för att hålla ordning på olika småsaker. Har kikat lite på Tumi - de har en variant som även kan bäras som ryggsäck, som verkar OK. Victorinox - har en smart modell som är ganska optimal för att förvara en kostym eller liknande i, men kan inte bäras som ryggsäck.

Och så finns ju Samsonite, jag har klämt på några av deras nuvarande modeller men de känns absolut inte gedigna eller pålitliga. Dragkedjorna kärvar redan på nya väskor...

Så jag skulle vilja ha tips - är du nöjd eller missnöjd med din väska? Vilka funktioner/finesser tycker du är viktiga?
#10 2008-03-27, 14:47
joker
Hakar på tråden och efterlyser rullväskor med bra hjul. Helst utbytbara standardprodukter, exempelvis av skateboard/inlines -typ. Har tröttnat på att hjulen tar slut medan väskan i övrigt håller
#11 2008-03-27, 16:41
Darkwing Duck
Ursprungligen postat av joker
Hakar på tråden och efterlyser rullväskor med bra hjul. Helst utbytbara standardprodukter, exempelvis av skateboard/inlines -typ. Har tröttnat på att hjulen tar slut medan väskan i övrigt håller

En av Victorinox-väskorna som jag kikade på hade tydligen standard inlines-hjul, enligt expediten. Jag lade inte märke till ifall de verkade vara lätta att byta ut, men tack för det tipset!
#12 2008-03-27, 23:05
Pink Panther
Okey. Ska ut i vida världen tillochmed 2 gånger i sommar, först över Atlanten och sedan neråt i Europa. Jag har inte behov utav en väska som håller i flera år, men dessvärre så har jag ej heller riktigt råd med en speciellt dyr. Någon som har något tips på vad för väska som skulle passa mig? fyi så blir jag borta cirkus två månader, och har tillgång till tvättmaskin hela tiden.

Så jag har väl egentligen ett par frågor som jag vill få besvarade på nått sätt;

* Vad för storlek på väskan kan behövas? säg runt 80 liter. Man packar den full med kläder, vad för vikt hamnar väskan ungerfärligt på då?

* Hård- eller mjuk väska?

* Finns det verkligen inga stora väskor, som kanske inte har ett jättestort behov av att hålla, men ändå klarar två resor under typ tusenlappen?


Besitter ni rolig kuriosa om allehanda resväskor kan ni väl befläcka tråden med det med.