Hitta diskussioner med liknande innehåll

Charles de Gaulle flygplats i Paris, erfarenheter?

#1 2013-12-01, 09:34
Santadunk
Alla jag träffat som besökt Charles de Gaulle beskriver den som rörig. Står på Wikipedia att den är rörig tillochmed!

Nån flashbackare som har varit på flygplatsen och kan ge en "tripprapport" typ?
All info är av intresse!!
#2 2013-12-01, 09:42
Mallemede
Det beror helt på vilken terminal man landar på. Men jag tycker att den är rätt rörig. Jag minns inte vilken terminal jag landade på men hela flygplatsen är rund i princip och man ser rulltrappor till höger och vänster. Det är dock bra skyltat.

Min pojkvän är från Frankrike och vi stod vid fel väskutlämning i en halvtimme innan vi insåg felet.

När jag skulle hem från CDG följde han mig hela vägen till passkontrollen innan säkerhetskontrollen och det var ganska lätt att hitta till gaten. Men jag hade nog aldrig hittat själv till passkontrollen.

Vi letade toa en gång och gick i fem minuter rakt fram (i en jätte stor cirkel) innan vi hittade en.

Arlanda är väldigt enkel. Höger eller vänster liksom. Dock har jag bara varit på terminal fyra och fem. Men även att hitta till parkeringen på CDG kan vara lite komplicerat och väl där är det bara att börja vandra i ännu en cirkel av bilar. Du tänker smart ut något att komma ihåg vart bilen stod men det ser likadant ut överallt så det är kört.. Tyvärr.
#3 2013-12-01, 10:17
revodneb
Jag tycker också den är rörig och förbannat tråkig.
#4 2013-12-01, 12:38
2bi9
riktigt oskön, var bombhot när jag var där också. usch
#5 2013-12-01, 13:11
MasterBait
Europas rörigaste. Det kan vara som att vandra i en labyrint. Enda skälet varför jag undhiker Air France.
#6 2013-12-02, 18:01
Värsta flygplatsen jag varit med om. Dessutom några av de mest otrevliga personal jag nånsin stött på. Jag flyger inte längre via den flygplatsen om det går att undvika.
#7 2013-12-07, 07:40
Santadunk
Fan, ska man bara mellanlanda i Paris, som många gör eftersom AIRFrance många plan där.
Men att mellanlanda är tydligen de värsta man kan göra på den röriga flygplatsen eftersom man då måste ta sig med buss mellan olika terminaler, korrekt eller?

Hur fan får man grepp om det!!
#8 2013-12-08, 00:11
Beaumont
Det bästa (värsta?) är att du i Paris har både Charles de Gaulle och Orly, bara för att förvirra ännu mer.

Att ta sig mellan de nio (!) terminalerna på CDG är alltid lika spännande. Tack och lov finns CDGVAL nu förtiden. Det är ett slags förarlöst tåg, så den fungerar faktiskt hyggligt bra. Den binder ihop de flesta terminalerna, men inte alla.

Personligen avskyr jag CDG som pesten.
#9 2013-12-08, 00:16
Charles de Gaulle är en STOR flygplats - När jag mellanlandade där fick vi ta en buss till en annan terminal och resan tog nästan 20 minuter. Riktigt sjukt dåligt skyltat är det med, det är den ENDA flygplats där jag verkligen känt mig osäker på var jag skulle ta vägen.

Sedan kan du ju försöka med engelska och se hur det går, ofattbart att de fortfarande gör det till en sport att vägra ett internationellt språk som engelska.
#10 2013-12-09, 16:29
Ursprungligen postat av Revolutions
Charles de Gaulle är en STOR flygplats - När jag mellanlandade där fick vi ta en buss till en annan terminal och resan tog nästan 20 minuter. Riktigt sjukt dåligt skyltat är det med, det är den ENDA flygplats där jag verkligen känt mig osäker på var jag skulle ta vägen.

Sedan kan du ju försöka med engelska och se hur det går, ofattbart att de fortfarande gör det till en sport att vägra ett internationellt språk som engelska.

I second that. Det är som att vi på Arlanda enbart skulle tala svenska med alla som flyger in eller via Sverige, doesn't really make a lot of sense som man säger.
#11 2014-09-09, 21:38
Yourkel
Ska mellanlanda på Charles de gaulle på en resa till usa. Börjar bli lite nervös då jag läst en hel del skit och den här flygplatsen. Vi har 1 och en halvtimme från det att vi landar tills att det går igen. Vi landar på terminal 2G och åker från 2E. Har läst att det går typ bussar var femte minut emellan terminalerna och att det skulle ta 14 minuter stämmer det? Hinner man verkligen med allt det här. Är det rörigt på flygplatsen? Är tacksam för alla tips, svar osv.
#12 2014-09-09, 22:34
VMiLavemang
Verkar jävligt tajt, även om det är på samma flygplats. Flög med Air France till CDG, från Sverige, för att flyga vidare till västindien från Orly flygplats.

Vi hade 4,5 timmar för transit mellan de olika flygplatserna. Air France var 1 timma sena ut från Sverige, och den förseningen gjorde att incheckningen var stängd när vi kom till Orly. Trots att vi skulle flyga med Air France hela vägen, och att Air France själva var vållande till vår försening, så fick vi stå på oss för att få mat och hotell betalt, så att vi dagen efter kunde fortsätta resan till västindien.

Problemet är att om du har för snålt tilltagen transit-tid, då riskerar du att stå utan ersättning ifall det att du missar din anslutning.

Det här var min upplevelse av Frankrike, någon annan kanske har en annan, men ta med i beräkningarna att det t.o.m. står på Wikipedia att CDG är rörigt.

Trevlig resa och hälsa dom jävla grodätarna från mig


"CDG har rykte om sig att vara en rörig flygplats med tidskrävande förflyttningar mellan de tre terminalerna, där terminal 2 består av 7 "hallar"."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Paris-Charles_de_Gaulle-flygplatsen