Hitta diskussioner med liknande innehåll

Charles de Gaulle flygplats i Paris, erfarenheter?

#37 2015-09-17, 03:13
omxtrader
Fick tyvärr åter igen tillbringa 1-2 h på Charles de knull terminal 2g, lika bedrövligt trångt som vanligt! När ska de bygga om flygplatsen igentligen?
#38 2015-09-17, 12:11
smygare
Hade oturen att måsta byta plan där..Arlanda till Sydafrika via just CDG. På vägen hem stoppade säkerhetspersonal oss och sa att vi inte fick ha prydnadsföremål (en träkäpp, och en trägiraff) lösa utan att vi måste ha dom nedstoppad i handbagaget. De gick inte ner där så vi fick lämna grejorna.. Intill fanns personal från vårt flygbolag Air France.. Som var totaaalt ointresserad när vi vänligt desperat bad om hjälp. Typ om de kunde posta grejorna eller, checka in dom eller göra nånting. Meeen som sagt, totalt ointresserad!!

Sen dess aldrig mer Air France och aldrig mer CDG!
#39 2015-09-19, 12:43
flugzvamp
Jag gillar inte AFs business class-lounger på CDG. De känns som uppehållsrum på en random högstadieskola. Alltid packat med folk, lågt till tak, och dåligt med krubb. En fin anledning att fortsätta flyga Lufthansa istället.

Inte heller First Class-loungen i 2E är mycket att hänga i granen. Väldigt bra mat, men i övrigt vet jag inte... gratis massage har väl flera business-lounger på andra flygplatser också, eller har jag drömt det? Hur som helst inget jag nyttjar. Och first class är bättre på LH och BA.
#40 2015-10-18, 22:13
MrWeedberg
Hörde en historia av en bekant som flög från CdG för ett par år sedan. Personen i fråga hade varit i Paris ett halvår drygt och jobbat som kock, och skulle nu hem till Sverige igen. Incheckningen går hur smidigt som helst, men nervositet uppstår plötsligt vid säkerhetskontrollen. Han lägger upp handbagage på bandet, tömmer fickor etc etc. Metalldetektorn ger inget utslag, men röntgen av väskan verkar ha visat något. Personalen ber att få titta i väskan, och det får de. Då inser han vad de sett. Det som inte ska vara i handbagaget. KNIVAR! Han hade helt missat att packa ner knivarna i det incheckade bagaget. Inre panik utbryter; "FANFANFANFANFANFAN!". De öppnar väskan, det stora facket. Inga problem alls, knivarna låg ju i ytterfacket.

De stänger väskan efter lite tittande och tackar för sig. Något chockad fortsätter resenären vidare mot flyget.
#41 2018-10-18, 14:22
SkogsSaab
Jag bumpar upp denna tråd lite.
Jag skall byta terminal på charles de gaulle.
Från Terminal 2F till 2E har 55min på mig.
Någon som har erfarenhet att byta mellan dessa terminaler?
Tacksam för alla svar erfarenheter om det finns några genvägar.
Börjar vara länge sen jag var på flygplatsen och det brukar vara rörigt och ta tid.
#42 2018-10-18, 14:49
JalleKalleBalle
Helt klart en av världens sämsta flygplatser
#43 2018-10-25, 14:38
Har bara mellanlandat på CDG två gånger på väg till och från New York. Jag upplevde det som en stor men inte speciellt svårnavigerad flygplats. Var hyfsat skyltat var man skulle gå och så vidare.
Personalen däremot är ett annat kapitel... Engelska på en internationell flygplats? Otänkbart tydligen. Jävla stroppar.
#44 2018-10-25, 14:52
Junketer
Ingen flygplats som jag besöker för nöjes skull.