Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Polska kusten?

#1 2014-01-05, 19:12
VaBank
Jag fick en idé redan för några år sen om att skapa en tråd här om just den Polska kusten, speciellt kring Gdansk, Hela-halvön med omnejd.

Jag är själv född på Hela-halvön och vill påstå att jag är tillräckligt påläst överlag om området, städerna etc.

Kom hit i början av -90 och är ner till Polen mellan 2-3 ggr per år. Har spenderat många veckor varje sommar på halv-ön och åkte runt mycket i de norra delarna så jag har ganska bra koll på annat med.

Anledningen till att jag startar denna tråd är, främst pga mitt intresse för området, men även pga jag upptäckt en ganska så kraftig ökning av svenskar i området sommartid, eller tja iaf de senaste två åren.

Fråga på om ni har några seriösa funderingar kring resor, sevärdigheter, boenden mm.
#2 2014-01-05, 19:26
Jag tänker eventuellt fara till Gdynia och se på Red Bull Air Race i sommar. Men hur ser det ut på strandfronten? Är det bra strandliv? Mycket brudar? Är polackerna sociala av sig? Finns det sjysta uteställen? Gissar att spriten är ganska billig...

Rekommenderar du att man tar färjan till Polska kusten eller flyg? Bor i Stockholm, vilket är smidigast och bäst?
#3 2014-01-06, 01:19
VaBank
Ja, ja, ja, ja, och ja.

Jag föreslår att du kollar in på http://www.pitupitu.info/en/ (ligger en grym pizzeria som heter "Pesto" nära promenaden, inget sunkställe) lite uteställen med bra info, karta etc.

Det bör absolut inte vara några problem med att träffa folk, supa mm, kring där du ska vara, speciellt i slutet på Juli (högsäsongen är som högst då I Just Gdynia och där Red Bull Air Race kommer hållas är det redan packat med folk/turister så det blir nog ännu mera där. En Öl (0,5L) går på ca 11 spänn, mitt i turistgettot. Köpa på matbutiken, 4-5 spänn. (5,6 och uppåt) spriten, en flaska vodka och en drink är tokbilligt det med, iaf medtanke på hur mycket det kostar här....

Strandlivet.. mjo http://www.redbullairrace.com/en_US/event/gdynia den strand du ser på bilden nere till vänster är allt som finns i krokarna, packat med folk, brudar solar toppless så du får säkert något att kolla på....

Jag skulle nog rekommendera dig att ta flyget från Skavsta, bokar du långt innan kan du få en biljett för 100:- (Wizzair) Men då landar du i Gdansk, ett alternativ är att ta tåget in till Gdynia, billigt men lite omständigt med att ta sig dit och tillbaka. (Iaf innan de fått allt att funka kring flygplatsen) Taxi finns dock, så du kan säkert ta dig till Tåget/pendeln. Gdansk - Gdynia tar kanske 30 min med tåg.

Ta färjan från Nynäshamn - Gdansk... nja tar 22 timmar, kostar säkert massa. Eller ta färjan från Karlskrona till Gdynia, men då får du åka en bra bit ner till Blekinge... +10 timmar på båten där.


Har du fixat med boende, reser du själv?
#4 2014-01-08, 08:23
Va i Polen under nyår, åkte färjan karlskrona-Gdynia sen tåg till Warszawa och senare vidare till Krakow.
Hade tyvär inte tid till å Besöka Sopot eller Gdansk.
Men Va riktigt smidigt att åka tåg i Polen
#5 2014-01-09, 09:13
VaBank
Ja, och det är billigt. Nu mera åker jag aldrig tåg, men för 5 år och bakåt åkte man väldigt ofta tåg.

Dessutom gick det att "köpa biljett" direkt hos konduktören (beroende på tillfälle) och åka ännu billigare

Att åka regionaltåg en sträcka som tog två timmar kostade en tia.... vet inte hur det är nu idag, kanske för man ge en tjugo för motsvarande resa....OM ens konduktören frågade efter biljetten. Att köpa biljetten kostade kanske 40 spänn max på stationen.
#6 2014-01-09, 09:17
Carl Serung
Rekomenderar Kolobrzeg, Sopot eller Miedzysdroje längs den polska kusten. Fantastiska stränder och kvinnor, bra restauranger och uteliv!