Söker tips och råd inför roadtrip i USA!

#1 2014-01-19, 16:10
Hej allihop!

Jag och min sambo sitter här förväntansfulla inför vår kommande USA-resa som startar om drygt en vecka! Eftersom vi är i det absoluta slutskedet av vår planering kände vi att det skulle sitta bra med lite tips på fantastiska vägar att köra eller allmänna råd!

Vi flyger till Fort lauderdale där vi spenderar de första två nätterna innan vi åker den lilla vägen ner till Miami. Här tänker vi hyra bil för två eller tre dagar för att se Key west och Everglades - så då vill vi först veta vilket företag man ska hyra ifrån när det bara är så få dagar? Sedan drar vi upp till Orlando - inte för att vi vill utan för att hämta vår sleepervan som blir vårt hem under resan! Denna hittade vi hos Adventures on Wheels. Själv fick jag väldigt bra respons från dem och det känns väldigt bra! Skulle dock vilja höra: har någon annan erfarenhet av detta företag, och vad tycker ni? Bör man fundera på ytterligare försäkringar, mer än basförsäkringen som redan är med i hyran?

Så börjar vår ca 2 1/2 månader långa roadtrip! Så: vad ska man se, med start från Orlando? Vi funderar på att köra rakt upp mot Great Smokey Mountains, är det en bra idé eller rekommenderar ni att vi ska åka längs kusten mot New Orleans istället?
Vart ska vi sedan åka? Vår nästa fasta destination är i princip Santa Fe (troligtvis): dock vill vi gärna se Texas, så vad finns det som man MÅSTE se i Alabama, Mississippi, Arkansas och kanske även Tennessee? Vi är naturmänniskor, så vi ser gärna fina nationalparker och roliga vägar att köra med fantastiska omgivningar! Tips på mindre samhällen längs vägen tar vi gärna emot också, så det inte blir att man "bara" ser de större städerna i södra USA! Vårt största bekymmer är vart vi skall åka från Orlando till New Mexico...

Vi kommer sluta resan i Los Angeles, så alla tips på fina ställen i New Mexico, Arizona, Utah, Nevada och såklart Kalifornien uppskattas också!

VI har rätt så bra med tid så omvägar är okej om vägarna är sceniskt vackra eller om det finns någon höjdpunkt påvägen.

Att ha i åtanke är också att det är vinter och att vissa vägar kan vara begränsade p.g.a väglag - tips uppskattas varmt!

Ju mer information ni kan ge desto bättre!
#2 2014-01-19, 16:28
deerejohn
Jag måste få flika in att Great Smokey Mountains är helt fantastiskt! North Carolina över lag är ett fint ställe. Inte bara naturmässigt utan att de även har den s.k. "Southern Hospitality".
Jag och brorsan var fyra veckor road trip i sommras och spenderade några dagar i GSM.
I Bryson City kan man åka på en gammal järnväg och dessutom stanna till vid traktens bryggeri, Nantahala Brewing Company. Där finns det god öl och gott sällskap! Vidare kan ni åka forsränning, kanot, vandring, hänglina osv. Det finns otaliga valmöjligheter där uppe.

Varför åker ni nu, det är ju till och med snö i Florida?

Savannah är ett ställe ni måste besöka och äta hummer!
#3 2014-01-19, 17:20
Attacker
Big Sur i Kalifornien är vansinnigt vackert, spenderade ett par nätter där förra sommaren. Hav, bergigt, skogigt, mysigt. Har ni fantastisk tur så kanske ni får skåda en kondor eller två dessutom!

Slänger med en googlebild; http://www.inetours.com/CA-Coast/images/Big-Sur/Bixby-Bridge_8342.jpg
#4 2014-01-20, 15:29
Om ni bilar kustvägen i California mellan SF och LA har ni... Santa Cruz,Monterey,Carmel Solvang,Santa Barbara,Oxnard,Malibu,Santa Monica. Solvang är en danskstad liten mysig!
Men ta tid på er om ni bilar utmed kusten,man vill ju stanna till och se lite av det fina....det
finns oxå vingårdar i närketen av Solvang.