Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sicilien - hjälp!

#1 2014-01-20, 23:09
Tjena, jag kommer åka till Palermo i sommar med min flickvän.
Vi tänkte hyra ett hus nära Mondello, men husägaren vill ha pengarna svart, alltså att vi betalar när vi är där! Någon som har upplevt detta tidigare och är Mondello en bra plats att bo på?

Förresten,
vad tycker ni man bör se osv medan man är där?
#2 2014-01-20, 23:41
GietteBra
Hela Sydeuropa vill ha allting svart så jag tror inte du behöver vara överdrivet Svensson och noja över det.
Har dock aldrig besökt Sicilien så kan dessvärre inte ge dig några tips på vad du bör se.
#3 2014-01-20, 23:44
Rad-i-Kalle
Att han vill ha betalt svart tycker jag inte låter konstigt. Att han inte ber dej skicka pengar i förskott är på sätt och vis en säkerhet för dig. Vilka vibbar får du annars av honom?
#4 2014-01-20, 23:57
Okej, har inte så mycket erfarenhet av att hyra hus i andra länder så blev lite orolig!

Ursprungligen postat av Rad-i-Kalle
Att han vill ha betalt svart tycker jag inte låter konstigt. Att han inte ber dej skicka pengar i förskott är på sätt och vis en säkerhet för dig. Vilka vibbar får du annars av honom?


Du har nog rätt, det skulle ju vara värre om han bad mig skicka pengar svart i förskott!
Han verkar väldigt vänlig (nästan för vänlig). T.ex. så berättade jag för honom att vi skulle vara framme i Mondello vid en viss tidpunkt med vår taxi, men han erbjöd sig istället att åka till Palermos flygplats och hämta oss därifrån - helt gratis!

Men ni har inga erfarenheter av själva Mondello? För vårt hus är endast 100 m fr stranden och vi fick det för ett väldigt billigt pris.. 350 euro (allt som allt) för ett hus vid stranden med en stor balkong, wifi, air condition, helt komplett, för en vecka mellan den 3-10 Juli!
:o
#5 2014-01-21, 00:20
cay
Betalningen är inget som är märkvärdigt, egentligen. Det var ju ett bra pris med!

Det beror ju helt på vad ni är ute efter - men för att ge lite generella tips; ta en titt på operan Teatro Massimo Vittorio Emanuele vid Piazza Verdi och marknaderna som ni också hittar i Palermo. Besök den högt placerade staden Taormina för att se Etna på håll, ruinerna från grekiska teatrar och mycket annat. Sen har ni mosaikkonsten och katedralen Byzantine-konst i Monreale samt Eoliska öarna som många uppskattar.

Det är väl en del sevärdheter man kan ta en titt på - mycket av det kommer dock klarna när ni väl anländer. Jag tror personligen att ni inte kommer ha några problem med att sysselsätta er, även om ni skulle vara intresserade av något helt annat än det jag nämner ovan - gott om restauranger och uteställen av olika sorter finns ju också.

Apropå det så är ju maten en stor del, så var inte rädda för att testa nya och ökända rätter eller desserter när ni strosar längs gatorna - allt från Sfinciuni, Arancini, Cannoli, Gelati till Granita lär ni stöta på.
#6 2014-01-21, 17:59
Tack så mycket Cay, det var exakt den informationen jag ville ha!

Om det är någon som varit i Palermo/Mondello skulle det vara jättesnällt med tips på olika restauranger i närheten som ni tyckte om!
#7 2014-02-06, 20:46
Drhank
Tjena, jag och tjejen bodde i en närliggande by vid namn sferrocavallo (kan ha stavat fel). Hit kom palermoborna själva på kvällarna för att äta och umgås. OBS hittade i princip inga här som kunde engelska så tålamod krävs. Dock tycker italienarna där att det är kul med engelsktalande personer så de kommer att bemöta en superbt. Fanns en skön restaurang där som har en meny där du serveras ca 15 rätter, rekommenderas starkt. I mondello var vi bara över dagen så där åt vi bara lunch, kan därför inte rekommendera något. I Palermo kan du bara skaffa någon guide så hittar du rätt ställen.

Hoppas ni fått lite tips. Ja just det varmt som fan på Sicilien vid den årstiden.
#8 2014-02-19, 09:56
rullgrus
Svarta pengar "verkar vara" ganska vanlig på Sicilien, så det är inget du behöver oroa dej för. Mondello är Palermos Copacabana. Så vill ni ha folk och cafeer är det här ni ska bo. Finns en rätt bra restaurang här som heter "Bye Bye Blues".
Områderna runt Castellammare del golfo och Scopello är lugnare, vackrare och mysigare. Cefalu om ni vill bo med turister och ha mer uteliv.
Kanske lite långt att åka till Etna. Skulle rekommendera att ta en dag att åka till Scopello och se Tonnara di Scopello. Åk vidare till Zingaro national park och hitta en fin strand. Besök Erice nära Trapani och om du vill ha ännu finare strand ska du åka vidare till San Vito lo capo. Kanske Segesta eller Agrigento om du vill se gamla tempel.
Men de mest bisarra attraktionen som ej bör missas i Palermo är; Catacombe dei Cappuccini!

Den bästa maten på Sicilien hittar du i Lipari; http://www.ristorantelamadia.it/ kan verkligen rekommenderas.