Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ìrland - tips på destilleri och boende inte alltför långt från Dublin?

#1 2014-01-22, 22:00
Detvarlaroligt
Hej!

Vi skall under våren iväg på grabbresa till Irland. Vi börjar med Dublin i 2 nätter och letar sedan efter att åka till ett destilleri. Visst gillar flera av oss Whisky, men är inte speciellt avancerade. Vi är mer ute efter det genuina lilla på landet än ngt stort vid stan som blir väldigt kommersiellt.

Vi kommer hyra en bil i Dublin för att ge oss ut på landsbygden. Är det någon som känner till ett trevligt destilleri en bit utanför Dublin? Max tre timmars bilresa. Drömmen är då sedan att vi 8-10 personer tar in på ett slott eller liknande efter lite provning. Optimalt också om boendet inte ligger alltför långt från destilleriet så att det går att ta taxi dit.

Någon som gjort ngt liknande eller har tips på vart och leta? Hade jag varit mycket tacksam över.
#2 2014-01-22, 22:20
Jameson destilleriet ligger centralt i Dublin, Guinness brewery likaså, upplevde byggnaderna och hela alltet tråkigt. Kan annars tipsa om Shamrocker busturer runt Irland, bussarna är sprängfyllda med Australienska flickor som är singel och ute i europa och backpackar efter universitetstiderna.

Cliffs of Moher är ett måste.
#3 2014-01-23, 11:04
Detvarlaroligt
Tack så mycket för svaret. Kollade på Cliffs of Moher och det ser onekligen mycket vackert ut, tyvärr tror jag inte att vi hinner med det då vi bara har bilen över en natt och detta är en långhelg där vi redan spenderar två nätter i Dublin. Får bli en sommar istället när man har lite mer tid att bila runt.

Vi hade tänkt besöka både Guinness (som skall vara turistigt men kul ändå har jag hört) och Jamesons så det står på listan. Är ute efter något som är utanför stan för den sista dagen så att vi får se både vacker natur, eller landskapet generellt, och kan dricka lite Wirre hos något destilleri utanför Dublin. Känns som att det borde finnas något sådant. Det är ju trots allt Irland!