Hitta diskussioner med liknande innehåll

I vilket samhälle i Schweiz ligger slottet vi söker?

#1 2014-01-30, 09:25
Felz
Hej!

Förord: Förlåt om jag har placerat den här tråden i fel del av forumet, men jag hoppas att det är förståeligt och logiskt varför jag har placerat den här. Det jag vill ha hjälp med är helt enkelt att hjälpa min flickvän att hitta staden som slottet hon har nostalgikänslor till är beläget i.

"Main text": Min flickvän undrar var ett specifikt slott som hon har besökt ligger och vi har letat nu, i princip flera månader men inte jätteaktivt, på google och andra sökmotorer.

Beskrivning av samhället:

- Staden ligger i Schweiz
- Hon har för sig att namnet har "koch..nånting"ljud i sig. Typ "Koch" / "Kosch". Det är ett kort namn. Typ "Koschen", men vet verkligen inte säkert!
- Det ligger en flod bredvid staden. På andra sidan floden är det en väg (hon vet inte exakt)
- Det finns vindruvsfält på berg/kullar (inte extremt stora) runt omkring samhället.
- Det är ett gammalt samhälle med ett berg i mitten och ett slott ovanpå.
- Man kan gå från staden upp till slottet. Slottet är en allmän plats. Det är en turistattraktion och troligtvis inte gratis.
- Det är ett typiskt "slott" inredningsmässigt (dåligt definierat, men jag skriver åt henne, förlåt!)
- Man "går i en cirkel runt berget /"spiralar upp"" för att komma upp till slottet.
- Hon kommer inte ihåg att man kan åka bil upp, men att det finns en väg i närheten och kan inte garantera att man inte kan åka bil upp till slottet.
#2 2014-01-30, 09:36
dosen5
#3 2014-01-30, 09:37
Fantomsmaerta
Har du testat att bladdra igenom bilder pa google? Brukar vara lattare att identifiera en bild an att beskriva en plats exakt
#4 2014-01-31, 01:36
Felz
Jag tog en dusch och hon hittade det själv! Var tvungna att stressa iväg till en middag med hennes föräldrar, så hann tyvärr aldrig publicera detta innan. Tack för feedbacken hur som helst.

Staden heter Cochem och ligger i Tyskland.

Här är några av hennes favoritbilder!

http://hdw.eweb4.com/wallpapers/3569/
#5 2014-01-31, 01:38
Felz
Ursprungligen postat av Fantomsmaerta
Har du testat att bladdra igenom bilder pa google? Brukar vara lattare att identifiera en bild an att beskriva en plats exakt


Självklart. Jag hatar att vara en jobbig trådstartare, men vi hade letat i flera veckor verkligen men hon lyckades relatera till rätt stad till slut. Jag hade föreslagit Tyskland tidigare, men hon var övertygad av att det var Schweiz. Fasoner som händer med nostalgi ibland!