Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kuala Lumpur

#1 2014-04-16, 16:53
benzem
Hejsan tänkte Åka ner till Kuala Lumpur med några vänner och undrar vad man kan göra där och priser på olika saker vi tänkte åka juli
#2 2014-04-16, 22:36
Mi.
Har varit i Kuala Lumpur under en dag och natt och jag skulle väl säga att det är bra shopping och coolt att se Petronas Towers på kvällen, men annars är den inte så intressant. Men det är väldigt billigt där. Jag skulle nog hellre rekommendera att ni åker till Singapore för det är en sjukt cool stad (och åk världens högsta pariserhjul!) eller att ni flyger till KL men sen tar er vidare till öarna The Perhentians, har hört att det är fint där
#3 2014-04-17, 08:32
PIN0CCHI0
Kuala lumpor är en riktigt häftigt stad.

Givetvis ska du åka upp i Petronas tower. Likaså är ett besök i Chinatown givet. Det finns dessutom en hel del feta köpcentrar i alla prisklasser. Batucaves rekommenderas också som ligger en bit utanför staden med buss.

Det är billigt! Mat kan du få för en tia om du käkar från gatustånden. Sedan finns det exklusiva restauranger för dyrare måltider.

Står rätt mycket här ---> http://www.vagabond.se/reseguider/asien/malaysia/kuala-lumpur


Trevlig resa
#4 2014-04-17, 10:51
Motobike
Batucaves var nog det bästa i Kuala Lumpur. Tog tåget ut. Snabbt, billigt och smidigt. Finns en grotta som är nedstängd, mer som ett naturreservat. Det är en riktig fladdermusgrotta á la Animal Planet och man kan få en guidad tur för en femtiolapp om inte mindre.

Little India, China Town och centrala affärsdistriktet med Petronas Towers etc. var också bra. Nattlivet var livligt det med, men minns inte vad området hette.

Vad vill ni göra för något?
#5 2014-04-20, 20:15
borjeboy
Nattlivet är ganska bra i Kuala lumpur, jalan p ramlee, KLCC och bukit bingtang är de stora områdena...

Bästa shoppingen sker i bukit bintang.. Beraja Time square är/var sydostasiens största shopping galleria.. (Troligtvis bor du inte långt ifrån detta).

Finns mycket att se och göra i Kuala lumpur, tv-tornet, petronas, batu caves, shopping centrena..
#6 2014-04-21, 10:37
benzem
Några tips på vilka öar man ska besöka sommar tid då
#7 2014-04-22, 00:10
Urijah
Bukit Bintang var ett väldigt trevligt område att bo i. Bra barer och restauranger. Bara att hoppa på Monorail om du ska in till KLCC eller till ett annat ställe, förbindelserna va väldigt bra.
#8 2016-02-04, 00:41
Fantasticfoxy
Lånar tråden lite. Hur säkert är det i Kuala Lumpor? Nu menar jag inte vanliga småskam som att få betala mer när man åker taxi osv utan mer risken för rån när man rör sig ute kvällstid osv?

Tacksam för svar!
#9 2016-02-05, 13:01
anonped
Ursprungligen postat av Fantasticfoxy
Lånar tråden lite. Hur säkert är det i Kuala Lumpor? Nu menar jag inte vanliga småskam som att få betala mer när man åker taxi osv utan mer risken för rån när man rör sig ute kvällstid osv?

Tacksam för svar!


Tja, det är relativt säkert. Jag har varit här ett tag och aldrig känt mig hotad dagtid. Nattetid har man stött på en och annan skummis som tittat på en på ett obehagligt sett. Om det beror på att de tuggat droger eller om de är hotfulla låter jag vara osagt. Om jag får gissa är säkerhetsläget i KL ungefär detsamma som i en svensk ghettoförort.

I KL rekommenderar jag för övrigt att använda uber istället för taxi. Billigare, smidigare, fräschare bilar, trevligare chaufförer och enligt min uppfattning säkrare.
#10 2016-02-05, 13:43
DrGreenthumb
Checka in på Reggae Mansion, lite dyrare än vanliga hostels men all som allt, kanske den bästa hosteln jag vart på i världen.