Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tågluffa 1 månad budget?

#1 2014-04-22, 00:46
Kraken22
Tja, får tillbaka en del pengar på skatten så tänkte tågluffa i Europa i Augusti. Har planerat min tänkta rutt,Köpenhamn-Amsterdam-Bryssel-Lille-Donkirke-Paris-Marseille-Milano-Venedig-Ljubljana-Budapest-Bratislava-Prag-Berlin-Hamburg-Köpenhamn.har tänkt stanna i varje stad 2-3 dagar beroende på hur mkt jag tycker om städerna. Har släkt i en av städerna så där bor jag gratis. Någon som har erfarenhet av vad det kostar? Samt om det är något ställe man skulle kunna utesluta?
#2 2014-04-22, 00:53
Forscience
Tja!

Drog ungefär samma rutt i 3 veckor, gick på ungefär 12.000kr (med biljett och allt inräknat) Då levde vi ändå halvlyxigt, hotell 2-3 kvällar samt rätt mycket käk ute.

MVH
#3 2014-04-22, 00:57
Kraken22
Ursprungligen postat av Forscience
Tja!

Drog ungefär samma rutt i 3 veckor, gick på ungefär 12.000kr (med biljett och allt inräknat) Då levde vi ändå halvlyxigt, hotell 2-3 kvällar samt rätt mycket käk ute.

MVH

Låter ju nästan för bra för att vara sant. Vilka städer skippa ni av dom jag tänkt åka till ?
#4 2014-04-22, 12:01
Koiho
Har du tänkt skaffa ett interrailkort som gäller i en månad, eller har du tänkt köpa varje biljett separat? Du måste dessutom tänka på restiderna. Ska du köra med interrail så tillkommer obligatoriska platsreservationer på varje rutt inrikes i Frankrike, och varje internationell rutt till/från Frankrike. Dessutom är det i en begränsad kvot, så man måste boka platsreservationerna i god tid. Annars kan du köpa en platsreservation till första bästa avgång om går om någon vecka eller så. Ingen bra ide när man max ska stanna 2-3 dagar på varje plats och har ett pressat schema. Eller så kan du köpa en biljett till ordinarie pris.

Platsreservationer krävs även på nattåg (till exempel Köpenhamn - Amsterdam). Det kan bli en hel del pengar i slutändan.

I övrigt brukar man beräkna minst 500 kr per dag. Denna summa ska då räcka till boende på vandrarhem, enklare mat (typ handla i mattaffärer, käka på cafeer och andra billiga matställen) och småsaker. Ska du shoppa, festa etc så kan du behöva mer pengar.

Sedan får jag det till 16 städer (Köpenhamn inräknat två gånger), du borde skippa åtminstone hälften av städerna och bara ta dem i mån av tid. Välj de städer som är allra viktigast för dig att åka till, helst ska det inte vara mer än 5-7 st städer. Resten tar du i mån av tid.
#5 2014-04-22, 13:52
Hur långt är ett snöre?

Ska du på hotel? Vandrarhem? Coachsurfa?

Ska du laga egen mat? Äta på restaurang? Äta på snabbmatsställen?

Ska du titta på sevärdheter eller ska du bara strosa runt?

Ska du festa mycket? Om ja, ska du sitta i barer eller gå på nattklubbar? Hur ofta festar du?

Det är som att fråga vad det kostar att vara i Sverige en månad. Det beror helt på vad du gör. Ett rätt bra "snitt" som brukar användas på en "average" tågluffare är att man bränner mellan 10 000 - 15 000 på en månads rutt. Dock kan du göra av med både hälften och det dubbla beroende på hur du gör det.

Angående rutten tycker jag att du har för mycket platser med. 15 platser på 30 dagar blir två dagar per ställe, och då har du inte räknat med restiderna. Jag skulle lägga upp det så jag antingen tog västra eller centrala Europa enbart och reste runt där. Som rutten är nu kommer du få det väldigt stressigt och spendera en väldigt stor del av resan på en sittplats på tåget.