Hitta diskussioner med liknande innehåll

2v runt Krabi

#1 2014-05-04, 13:57
AfterEight-
Frugans föräldrar fyller jämt och har tänkt bjuda hela familjen + respektive till thailand ca 2v. Dom är några riktiga charterfantaster, då det är "bekvämt" osv. Jag är själv väldigt emot det, så ska nu hitta något bra för att övertala att dom är helt bakom flötet om de kör på charter.

Har tidigare vart i thailand 7 gånger a 1 månad, och 1 gång a 2v. Så har ganska bra koll på många ställen.

De dom kikat på nu, och är nära på att beställa är 2v till Ao nang 27dec - 11 jan. ca 16500:- per skalle för flyg + boende och frukost. Dom vill flyga från Göteborg, men är även lätt att ta sig till Köpenhamn härifrån, så det är ju också en möjlighet.

Jag säger att flyg köpenhamn-> Krabi, och vara 1v i Ao Nang och 1v på någon lite mindre ö så dom får mer thai känsla, typ Lipe, Bulon, Ngai etc.

Vad är bästa resan och bästa "sälj" argumentet för att avråda dom från charter? Bara en sådan sak att man får betala för drickan och benutrymmet är näst intill obefintligt borde väga upp den lite längre restiden.
#2 2014-05-04, 15:22
christery
Börja räkna på thai från köpenhamn, runt 9500kr (högsäsong, nyår antar jag), lägg på nåt hotell en vecka i Ao Nanag med transfer bokad via hotellet tex. och kika på priset. Vad kan du nu göra för pengarna som du fått över (dra bort kostnad för transfer till krabi igen).

Presentera vad man får för 16.500kr med eller utan charter.

Jag reser ibland med charter AI om det är billigare än att boka själv. Men AIn kan ju användas för att käka frukost+middag på hotellet (lunch brukar bli nåt lätt när jag är på vift i alla fall). Charter låser dock fast en lite.

Så en sak du kan trycka lite på är att ni kan bo en vecka med bättre shopping och en vecka med sol&bad eller kanske avsluta med ett par nätter i BKK för storstadsliv.

Finessen tycker jag är att man kan välja själv, om man nu inte bokat allt innan man åker i alla fall. Men även då kan man skräddarsy hotell, öar, shopping osv.

Fast priserna kommer nog att hamna på ungefär samma (2000-2500bht/natt hotell är ju inte lyx heller, men jag reser ju ensam så det kan bli billigare då ni bor flera i samma rum) antar jag så det som är intressant om dom vill kunna skräddarsy resan efter vad ni vill göra.