Hitta diskussioner med liknande innehåll

belgrad

#1 2014-05-05, 19:17
enenen
Hur är det att åka till belgrad mån-ons. ÄR utelivet bra eller är det bättre att åka en weekend?
#2 2014-05-05, 20:50
Delija.Sever
Ursprungligen postat av enenen
Hur är det att åka till belgrad mån-ons. ÄR utelivet bra eller är det bättre att åka en weekend?


Det finns alltid, mao alla dagar i veckan, ngt bra ställe uteställe att besöka i Belgrad. Dock är det ju som överallt annars bättre att åka en weekend, vilket jag också hade rekommenderat. Utelivet/nattlivet i Belgrad är iaf av högsta klass och man lär inte ångra sig efter en resa dit
#3 2014-05-09, 22:40
Zdravo,

Åk till Belgrad och festa loss. Glöm heller inte att se en match med röda stjärnan. Gärna mot partisan, men det dröjer ett tag till nästa derby går av stapeln på Marakana.

Helg rekommenderas varmt.
#4 2014-08-15, 21:10
tardumej?
Kan eventeullt åka på konferens i belgrad i höst. Hur är vädret, klimatet och folket i början av november?

Vad ska man försöka hinna göra, köpa och vad är kostnaderna för saker?

/
#5 2014-09-09, 11:56
ssunce
Ursprungligen postat av tardumej?
Kan eventeullt åka på konferens i belgrad i höst. Hur är vädret, klimatet och folket i början av november?

Vad ska man försöka hinna göra, köpa och vad är kostnaderna för saker?

/


Svårt att säga hur vädret kommer att vara i november, Serbien har varit väldigt regnigt och kvavt det här året varav hösten/vintern säkert också kommer skilja sig från tidigare år. Kan dock tänka mig att november kan bli ungefär likadant som oktober kommer vara här i Sverige.

Tycker att priserna i Belgrad är lite högre än i mindre städer, men mat och dryck är radikalt mycket billigare än i Sverige. Tänk ungefär halva priset beroende på vilket ställe du väljer att äta på. Öl kostar mellan 10-20 kr, en pizzaslice medan du är ute och promenerar 10 kr. Serbisk matkultur är enligt mig aningens diffus men ett måste är att äta grillat. En middag för två bestående av grillat kött av olika typer, sås, sallad och pommes kan fås för knappt 150kr om jag minns rätt.

Priset på kläder och dylikt skiljer sig knappt från Norden. Ang. upplevelser är det nog bäst om du googlar runt lite och hittar det som faller dig i smaken. Kan rekommendera en sväng till "Skadarlija", en del av gamla stan i Belgrad som är väldigt fin och har riktigt trevliga restauranger.
#6 2014-09-09, 21:14
Limma skinkbit
I korsningen Kneza Miloša och Nemanjina finns ett stycke nutidshistoria. Väldigt konkret sådan. Om det inte har rivits och städats upp det senaste året så ligger där fortfarande en raserad byggnad som bombades under Kosovokriget 1999.
#7 2014-11-19, 18:19
Juggenaut
Utelivet är i särklass än av de bästa i världen.
Maten är sjukligt god om man gillar KÖTT Och mycket KÖTT.
Finns dock en tendens att man mest stöter på snabbmat i form av grillat.
Söker man bara de rätta restauranger så kan man finna alla världens mat och även klassisk old school serbisk mat.

Tjejerna är snygga och finns i överflöd Dock kan jag säga att dom som är lätta att "få" är oftast ganska slampiga. Dom fin fina finns ute på vischan
#8 2014-11-22, 01:45
Sunrise01
Kan man flyga till en annan stad i Serbien typ Novi Sad eller Nis? Eller är det bara Belgrads flygplats som gäller för hela landet?
#9 2014-11-25, 10:22
Juggenaut
Ursprungligen postat av Sunrise01
Kan man flyga till en annan stad i Serbien typ Novi Sad eller Nis? Eller är det bara Belgrads flygplats som gäller för hela landet?Finns flera flygplatser men de går inte att flyga till från samtliga destinationer.
Fungerar i stil med Banja Luka aerodrom, enstaka rutter etc.
#10 2016-05-06, 14:54
submariner
Hej,

Gällande fest håller Belgrad världsklass, prisvärt med öl/drinkar och dessutom vackra tjejer som verkligen klär upp sig (även om stilen är klart East Europe).

Håller dock inte med om påståendet att "Belgrad är det nya Berlin" - finns mycket begränsat med bra sevärdheter, inte särskilt mysig stad att promenera runt i och maten är överlag sådär (med t.ex. Krakow och Prag som referens). Värt en helg? Ja, om du redan besökt de mer populära städerna i forna Östeuropa och gillar party