Hitta diskussioner med liknande innehåll

Transibiriska järnvägen

#1 2002-12-13, 14:40
Herr T Orsk
Skall i vår/sommar åka transibiriska järnvägen över Ulan Bator med slutdestination Peking. Mottar gärna tips och trix på resan, skall man ha med sig nudlar och annan snabbmat eller? Kan man köpa cigaretter på tåget?...lite såna små tips tack!

Han med fisknamnet.
#2 2002-12-13, 17:41
chairman
Har inte gjort den turen själv men har kompisar som åkt. De säger att nudlar och annat torrfoder kan var bra att ha med sig. Restaurangkäket var visst inget vidare. Dock ska visst en del av de ryska specialiteerna som går att köpa på stationerna som tåget stannar vid vara både billiga och suveränt goda.

Ryssarna hinkar visst vodka hela resan och super konstant.

Ska du bara åka transibiriska?
#3 2003-06-18, 13:43
begbie
Om du fortfarande inte har åkt har jag en hel del tips. Gjorde den resan förra året
#4 2003-06-18, 20:54
Kyle_Troy
Lite off topic : vågar man fråga vad en sådan resa kostar ? Har för mig att jag hört att det är fruktansvärt dyrt !

Mvh / K_T
#5 2003-06-18, 23:52
Cpt Haddock
Ursprungligen postat av begbie
Om du fortfarande inte har åkt har jag en hel del tips. Gjorde den resan förra året


Tipsa! Skriv gärna en liten reseberättelse, funderar starkt på att åka.
#6 2003-06-19, 11:03
begbie
Det finns några resebyråer som har specialiserat sig på transibiriska eller så fixar man allt själv. Själva tåget Moskva Ulan Bator är svinbilligt. 1200 balubas kostade det mig att åka i september förra året. Då är det 4a manna kupé iofs och en toalett på 30pers o ingen dusch men va fan, lite skit under naglarna har man inte dött av. Färja till Helsingfors, tåg till Moskva o biljett till MOngoliet gickp å under 4000 o det borde inte vara dyrare idag. Visumen är tyvärr dyra både till Ryssland o Mongoliet o krångliga att fixa privat. Jag kan varmt rekommendera BaS International som resebyrå. Det blir bara marginellt dyrare med dom än om man fixar allt själv, dessutom slipper man massa byråkrati. Följande länk är bra:

http://www.jordenrunt.nu/flyg/index.htm

Kan bara säga att det är ett äventyr, mötte extremt bizarra o roliga människor i Moskva, på tåget, att dricka vodka med mongoler är en nära döden upplevelse, en kompis blev avslängd i Ulan Ude vid Mongolska gränsen, Sibirien är STORT och Mongoliet är fantastiskt o skall inte missas.
#7 2003-06-20, 02:56
Padme
Begbie: Vad avundsjuk man blir på såna som dig, som verkar ha rest så mycket runt om i världen (såg även inlägget där du räknade upp dina favoritresmål).

Själv tar jag för givet att man leker med döden om man åker iväg till nåt mer exotiskt ställe än partyöarna på Grekland, typ. Är det bara fördomar, men att vandra runt i Nepal, Thailand och liknande, som du verkar ha gjort, låter fantastiskt kul men jag känner lixom att ifall jag gör det så har jag bara tur om jag inte blir våldtagen och rånmördad, blir biten av giftormar eller kidnappad av någon gorilla som torterar mig till döds. När du nämner en sån sak som att din kompis blivit avslängd i Mongoliet bekräftar det verkligen mina farhågor. Den "ociviliserade" världen känns så skrämmande... :roll:
#8 2003-06-22, 19:41
Cpt Haddock
Tack.
#9 2003-06-23, 10:59
begbie
Var kanske lite otydligt med länken men det finns en rubrik man kan klicka på där om transibiriska järnvägen med många bra tips:

http://www.jordenrunt.nu/flyg/index.htm

Padme>> Det är konstigt det där men jag känner precis tvärtom. Känner mig (nästan) alltid säkrare när jag är ute o far runt jorden än här hemma. Under 15års resande på samtliga kontinenter har det hänt väldigt få saker egentligen. Några slagsmål, lite stölder o rån, några sjukdomar men inget allvarligt. Det "sämsta" med det hela är väl att man har skaffat sig en lite udda livsstil som passar illa med vårtgenomplanerade och organiserade samhälle samt att man kraschar alla förhållanden. Men det är det värt!