Hitta diskussioner med liknande innehåll

Goa Indien

#1 2014-05-14, 10:32
Hej! Har 3 veckors semester i september eller oktober (inte bestämt)
Och eftersom jag vart i Thailand 2gånger 2013 vill jag testa något nytt, så tänkte Indien
Har aldrig varit här och vet inte hur det är med priser eller något så har lite frågor.

Mat priser? Tex indiskt mat samt vanlig utländskt mat
Öl/dricka?
Vart i goa ska jag åka ifall jag Bill åt fest, värme och hav (utflykter)
Vd brukar man kunna ha i dagsbudget i goa?

Det var lite frågor, men har en undra till

Ska flyga Oslo - Bombay och vill sen ta mig från Bombay/mambai till goa
Vad kostar detta och hur många timmar tar det?
Sen flyga goa - Oslo

Jag hatar att vara på samma ställe för länge!
Så vill helst vara 2-3nätter på samtliga ställen (kanske längre i goa)

Släng upp bra resetuit!
#2 2014-05-14, 12:00
Antingen köper du en flygbiljett Mumbai - Goa (runt en timme), kostar mindre än 500 kr, eller så tar du tåget (7-11 timmar) ner, kostar under 150 kr i vettig sovvagn med lakan osv. Boka eventuellt tåg innan du flyger iväg.

Generellt är Indien billigare än Thailand, Goa har lägre alkoholskatt än många andra delstater. Tror en vanlig öl kostar runt INR 70-80 (9-10 kr). Räkna med strömavbrott.

Tillägg: Goa är ca 5 * 10 mil stort, så med bara 2-3 nätter på varje plats skulle jag rekommendera mer än bara Goa.
#3 2014-05-14, 20:51
Allaballawalla
Mitt tips är att du åker till någon annan del av Indien, om du ska dit just September-Oktober, eftersom monsunen precis slutar härja i Goa just då och turistsäsongen inte kommer igång där förrän några månader senare...

Prismässigt så ligger Indien långt under Thailand, även om det har blivit märkbart dyrare där de senaste åren. Indisk mat kan kosta allt från någon krona på billiga ställen och en bra bit över svenska priser om du vill prova "top notch", men generellt sett är det riktigt billigt att äta i Indien. Alkohol dricker jag sällan i Indien men det är billigt om man skulle känna sig tvungen att hålla på med sånt där.

Men jag tycker alltså helt klart att du ska kolla upp någon helt annan del av Indien än Goa om du ska dit under den period du tänkt dig; då får du för övrigt uppleva det "riktiga" Indien och inte bara ett turistanpassat "Indien light"...
#4 2014-05-14, 21:09
ViagraFalls
Bombay är riktigt bra. Sen varierar Goa så enormt. Är inget litet ställe vi pratar om. Jag kan tycka Panaji är rätt ok. Ett tips kan vara att ta sig söder om Goa till ett ställe som heter gocarna. Lite av en pilgrimsplats med mkt fin strand. Tror du kan få en bra upplevelse där. Tycker Palolem i södra Goa är ganska ok. Har även varit i Arrosim i södra. Men där är det öde värre. Helt ok Beach om man bara ska slappa stenhårt. I norra Goa är det lite geggigare. Men finns förstås guldkorn där oxå. Fördelen med Goa är om du vill träffa folk. Då har du alltid det valet. Mindre kända ställen kan erbjuda det lilla extra men kan oxå bli ensamt om man har oflyt.

Flygen mellan Bombay och Goa är toppklass. Fördelen med ett resmål relativt nära flygplatsen i Goa är att du slipper en ganska jobbig resa med bil/buss.

Lycka till!!

PS. Får kolla upp vad monsunen gjort med Palolem om du funderar att åka dit. Vad jag vet så bygger dom ännu upp stället på nytt efter monsunen.
#5 2014-05-16, 09:15
Hej alla tack för svar!

Får bli bombay i några dagar, för att sen ta buss/tåg till Goa och vara både på norra och södra goa resten utav resan vilken årstid är bäst att åka hit på?
#6 2014-05-16, 10:12
christery
Ursprungligen postat av robinbruelius93
Hej alla tack för svar!

Får bli bombay i några dagar, för att sen ta buss/tåg till Goa och vara både på norra och södra goa resten utav resan vilken årstid är bäst att åka hit på?


Inte för att jag vet nåt, men varför funderar du ens på buss?

Kan ju fatta om du inte vill flyga, men buss???
#7 2014-05-16, 12:09
man ser mer en att åka ett gammalt tåg
#8 2014-05-17, 12:50
Ursprungligen postat av robinbruelius93
man ser mer en att åka ett gammalt tåg

Det är runt 60 mil mellan Mumbai och Goa, så räkna med att en bussresa tar en hel dag eller natt. Jag rekommenderar tåg, de kör på bättre vägar och du kan promenera runt i tåget, röka vid dörrarna, äta osv.
#9 2014-05-18, 09:10
LilleVarg
Maten är jätte billig man får en stor tallrik för 5 kronor
Jag har varit i Indien en gång och det var bland min bästa semester någonsin!
Rekommenderas varmt
#10 2014-05-18, 16:25
christery
Ursprungligen postat av robinbruelius93
man ser mer en att åka ett gammalt tåg


Hmm, märkligt. Nu har jag inte varit specifikt i Indien men åkt tåg, buss och flyg inrikes i Thailand och jag kunde faktiskt se ut genom fönstren även där, prata med folk, promenera omkring mera fritt, öppna en öl eller röka en cigg mellan vagnarna. Käka eller då jag hade sovkupé sova ganska skönt.

Har åkt med VIP buss och visst så fanns det en underhållningsskärm med thailändska filmer, lädersäten med en massagefunktion, mat serverades och vi hade ett 30 minuters stopp. Toa fanns men jämfört med tågets så var det lite marigare att vistas i den då det var trångt så in i norden under trappan där dom klämt in den. Röka, tja under stoppet såklart, men annars så fick ju snuset hjälpa till. Skönt att jag inte egentligen är rökare utan snusare så jag klarar mig ju.

Såg lika mycket eller lite från buss/tåg och kika på spenaten som susar förbi är inte så förbaskat kul efter nån timme.

Men vill du åka buss och trivs med det så skall jag inte stoppa dig, prova på tåg en bit åxå och jämför själv. Hittar du en "restaurangvagn" i bussen tex så kan jag gratulera, men chansen finns ju att dom har hakat på en på tåget. Såklart hade VIP-bussen juice, vatten och lite käk men det var liksom inte samma sak.

Men det jag saknade mest på bussen var ändå att kunna promenera omkring litegrann.

Har man lite kort om tid så är dock flyget snorbilligt egentligen, långa sträckor flyger jag nu. Att ta nattåg/buss kan väl vara ett alternativ och så sparar man in en hotellnatt men att slösa en dag på tåg/buss är ju nästan korkat tycker jag.
#11 2014-05-19, 10:12
meinhoonkaun
Buss i Indien går inte att jämföra med buss i Thailand...framförallt så kan man inte jämföra indiska och thailändska vägar...

Regel nr 1 för resor i Indien, välj alltid tåg om möjligheten finns.
#12 2014-05-22, 01:24
DrGreenthumb
Buss i Indien är bajs och skall undvikas, Buss tar man i mer otillgängliga områden där inte tåg finns.
Det känns så dumt att ta buss när man har kanske världens största järnvägsnätverk.

Tåg i Indien, du gör själv din upplevelse, du kan antingen stänga in dig i din 1:a class hytt lr sitta på en galler ovanför säten tillsammans med 4000pers till i Unreserved sleeper, så möjligheterna är många.