Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad kostar det kring Santiago, Chile?

#1 2014-06-18, 02:14
DagsForEnRiesen
Tjena Flashbackare. Jag kilar ner till Chile senare i veckan och är borta två månader. Ska tillbringa första månaden i södra chile för att träffa familjens vänner. Jag drar senare upp mot Santiago, kanske sedan till Viña del mar med familjevänner i min ålder för att ta del av Chiles nattklubbsliv.

Eftersom det var ett bra tag sedan mina föräldrar var i Chile så hade dem inte koll på priserna. Därför ville jag kolla med er om någon vart kring dessa städer relativt nyligen och kan berätta om priserna?
Att priserna är billigare än Sverige kan jag defenetivt tänka mig. Men jag vill ändå ha lite koll på hur jag ska planera min ekonomi, har runt 18000kr att leva på dessa två månader.

Jag gör på stort sätt inte av med en krona på husrum första månaden i södra Chile och inte heller på mat om jag äter "hemma". Det är mest min månad i storstäderna som får mig att fundera..

Det jag kommer att göra i princip är att sova på hotell och festa på nätterna, därför prioriterar jag mest alkoholpriserna på barer och klubbar samt hotell och såklart så måste jag givetvist äta också.

Så om någon skulle kunna skriva ner lite info om vad dessa saker och ting kostar så uppskattar jag det väldigt mycket! Dessutom om ni kan inkludera lite info om hur nattklubbarna är kring dessa områden så är det också väldigt uppskattat.

Tack på förhand.
#2 2014-06-18, 03:34
Spackelackan
Chile är hyfsat dyrt nuförtiden. Inte riktigt lika dyrt som Argentina, men om man jämför med resten av Sydamerika så ligger priserna rätt högt, i vissa fall inte långt under Sverige.

Drickat är billigare än i Sverige, men boendet ligger hyfsat nära svenska priser, iaf om du inte bor på något vandrarhem.

18000 borde du klara dig hyfsat på dock så länge som du inte väljer dyrt och importerat dricka, samt snålar litet på boendet och transporter.
#3 2014-06-18, 08:42
Cinnamon1
#4 2014-06-18, 20:36
Ursprungligen postat av Spackelackan
Chile är hyfsat dyrt nuförtiden. Inte riktigt lika dyrt som Argentina, men om man jämför med resten av Sydamerika så ligger priserna rätt högt, i vissa fall inte långt under Sverige.Chile är dyrare än Argentina på det mesta..

Sen till dig TS, snackar vi 5stjärnigt hotell? Hostel? Något privatrum på ett hostel?
Tror det var ca 18,000pesos / natt i privatrum på hostel i Valpo.. Hur det funkar med att dra hem damer dit vet jag inte.

Annars är öl rätt billigt, oftast 1,2liter för 800pesos. Typ 10spän, på nattklubbarna får man pynta ca 1200pesos för en 33a. (Diffar ju såklart från ställe till ställe).
#5 2014-06-18, 20:40
Spackelackan
Ursprungligen postat av O.J-Kush
Chile är dyrare än Argentina på det mesta

Nej du! Vi åker ofta över till Chile för att handla när vi är i vårt hus i Bariloche, och då är ändå Bariloche billigare än Buenos Aires. Varubrist och en faktisk inflation på över 35% har gjort Argentina snordyrt de senaste två åren.
#6 2014-06-18, 22:15
Ursprungligen postat av Spackelackan
Nej du! Vi åker ofta över till Chile för att handla när vi är i vårt hus i Bariloche, och då är ändå Bariloche billigare än Buenos Aires. Varubrist och en faktisk inflation på över 35% har gjort Argentina snordyrt de senaste två åren.


Handlar vad? Mat? Elektronik? Cigg?

Nu hade jag iofs med mig dollar till argentina så kanske påverkar aningen,
#7 2014-06-18, 22:45
Spackelackan
Ursprungligen postat av O.J-Kush
Handlar vad? Mat? Elektronik? Cigg?

Nu hade jag iofs med mig dollar till argentina så kanske påverkar aningen,

I princip allt utom argentinskt vin och dålig inhemsk elektronik. Läget är helt vansinnigt där nere nu pga importstoppen, bränslepriserna och den vansinniga inflationen (Som regeringen dessutom vägrar erkänna att den existerar) Maduro (Finans/handelsministern) t.ex försökte t.om att bluffa det internationella "Big Mac-indexet" genom att först tvinga McDonalds att inte sälja Big Mac, och när det inte gick, tvinga dem till att sälja burgaren till underpris, allt för att försöka bluffa bort inflationen! Kirchneristerna är totalt borta i huvudet, och dessutom så korrumperade att en hundradel vore nog

Ett kilo tomater i B-A t.ex kostade när det var som värst ca 90 svenska kr/kg, medan det samtidigt i Chile kostade runt 30 kr/kg.

Jo dollar hjälper absolut om du kan hitta en vettig svartväxlare. Om man är hänvisad till peson så blir det svindyrt då den officiella kursen är rejält övervärderad!
#8 2014-06-24, 02:15
DagsForEnRiesen
Hej igen, jag kom till Santiago i Fredags och upplevt en del av staden. Jag aker till sodra chile om tva dagar.
Jag kan saga att allt ar hyffsat billigt har... Inte jatte billigt som t.ex. Thailand.

Lite priser jag kommer ihag:
En bira pa nattklubb: runt 40kr (2500-3500 pesos)

Paket marlboro: 40kr

Vodka redbull: 50kr (4000 pesos) Det basta ar att dom serverar ett halvt glas med ren vodka och en burk redbull om man bestaller en vodka rebull. Man far ungefar 15cl sprit i en drink.
En flaska absolut vodka pa nattklubb, utblandning inkluderat: 250kr (20000 pesos).

Fyllekak ocksa kallat churrascos (typ brod med avocado och lovbiff): 25kr (2000 pesos). Annars runt
60kr for en hel middag exkl drickan.

En natt pa tre-sjarnigt hotell mitt i stan: 220kr (17500 pesos).

Lyx-hora for en natt (har inte kopt men blev erbjuden inne pa nattklubben . Chilenska tjejer ar sa pass lattfotade for europeer i alla fall sa finns inte behov till det.) : 750kr (60000 pesos).

Flaska vin pa restaurang: 60-100kr

Taxi kostar runt 10kr per kilometer.

Shopping kostar nastan lika som i Sverige om du ska kopa kanda marken som t.ex. Hugo Boss, CK, Burberry, Gant osv. Dock finns det manga valdigt fina butiker kring "London omradet" och Las Condes (overklass omraden i Santiago) som har sina egna marken dar de handsyr alla klader, battre och finare kvalitet an de ovanstande markerna for nastan samma pris eller lite billigare. Eftersom jag ar slimmad och lang har de inte skjortor i mina storlekar, istallet ska de nu sy en skjorta till mig for 700kr. (Nagot att tanka pa om man vill shoppa i Santiago)
#9 2014-06-29, 23:20
mlmamgn
Vem skulle inte vilja besöka Chile. Jo jag.