Asien runt hur ska jag resa?!

#13 2014-11-11, 10:51
Robin.Bentley
Hej, vill inte vara elak men 1 månad och alla de länderna blir svårt. Sedan behöver du tex i Indien ansöka om visum innan i förväg och få det i ditt pass innan du flyger dit.
Men jag förstår att du vill besöka alla dessa länder men jag rekommenderar dig att göra en ny resplan och välja ut ett par länder istället och börja med en resa på någon månad och sedan kanske nästa år eller framöver göra en ny resa och då ta nya länder, dvs ta några i taget. Du kan ju börja med Indien och länderna runt om där. Sedan på nästa resa Thailand, kambodja, Vietnam, Laos.
Sedan Malaysia, Indonesien, Singapore, Australien NZ.
När man väl är på ett ställe vill man knappast flyga till nytt land efter två dagar. Meningslöst och slöseri med tid och pengar. Bättre att njuta fullt ut av en plats och land.
#14 2015-01-07, 20:07
Som svar till typ ALLA som har kommenterat denna tråd förutom TS å refererat till hans tidsplan Har ni alla nåt läsfel? TS skrev klart å tydligt NÅGRA månader (å sen "någon månad"), därmed så han planerar ju att stanna minst 2 månader. Stör mig något ohyggligt på att den första som sågar honom skriver om det till EN måånad å att alla andra sen följer den skiten *svär*

Så, nu när jag fått det där lilla ur mig () så kan jag säga TS: alla andra har fortf rätt, vill du hinna uppleva något land (någorlunda)på riktigt så gör som ovanstående inlägg säger å dela upp resan

Däremot håller jag även med luckylucaz, vill du bara se de absolut kändaste städerna/platserna å inte är intresserad av nån vidare djupgående upplevelse (ja allihop, det finns såna som gillar såna resor - alla är inte som oss, get over it) så bör typ 2 månader räcka för jävligt mycket av det du vill, speciellt med en budget som din, så vill du det så go for it!

Tillägg: Insåg nu i efterhand att du nog redan kommit iväg eller ställt in - hoppas på en grym resa!
#15 2015-01-07, 21:49
Ursprungligen postat av Gdanzigsk
Synd att man inte kan åka "hippievägen" som man gjorde på 70-talet. Tänk dig åka genom Turkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal.


Det kan man? Fast Afghanistan kan ju strykas kanske, och i Paki blir det allt fler fickor av orolighet. De flesta åker via Centralasien istället för Afghanistan idag. Och det är nästan enbart cyklister av någon anledning. Alla backpackers är på äventyr i Sydostasien..