Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytta till Aruba som svensk medborgare?

#1 2014-10-28, 15:12
MrBates1
Är det inte så att Aruba typ "tillhör" Nederländerna, och nederländerna tillhör ju Europa, och inom europa så får man ju flytta hejvilt. Inkluderar detta då också Aruba?
Är det fritt fram för mig som svensk att boka en single ticket och söka jobb där?
Just curious.
#2 2014-10-28, 15:47
Slödder
Inte ens holländare får jobba fritt där men har du specialistkompetens kan det vara möjligt. Lätt om du har någon kompetens som t.ex deras statliga verksamhet behöver. Vanlig sjuksköterska har lätt att få tillstånd t.ex. Hollands förhållande till dessa "kolonier" är en enda stor soppa som jag förstått det. Du får nog sikta på att svartjobba om du vill genomföra detta. Lönen kommer vara skit eftersom du konkurerar med desperata venezuelaner. Du kommer t.ex inom sjukvården vara lokalbefolkningens hackkyckling och få göra allt skit medan de drar fötterna efter sig. Ditt kontrakt kan även avbrytas relativt godtyckligt och sedan blir du skyldig uppdragsgivaren en massa pengar för att kontraktet avslutats i förtid.

Sikta på Saint Martin så kan du gå via den franska sidan och ändå röra dig fritt in på den holländska. Säkert problem med att ha fast verksamhet på den holländska sidan dock.

Alla öar i karribien är paradis att besöka men värdelösa att leva ett svensson liv på.
#3 2014-10-28, 15:56
Witzm
Du behöver ha pengar för att leva resten utav livet där eller kunna resa därom kring.
Annars är du körd.
#4 2014-11-04, 00:01
AFC
Du får stanna här 180 dagar per år men endast 30 dagar åt gången om du inte förlänger det hos Dimas. Du kan ansöka om ett residential permit eller working permit (visum) hos Dimas det ska förnyas varje år i 10 år. Du måste också deponera 2000 floriner ca 8000 sek så dom slipper betala din hemresa om dom ska kasta ut dig. Alla Arubianer har företräde på alla jobb om det inte kräver speciell kompetens. Det är en dyr ö att leva på och det enda som finns att göra är vara på beachen eller ute och festa.