Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vitryssland studieresa

#1 2005-09-16, 14:48
Shitzor
Hej!

10 elever från andra ring på min skola ska få åka på en allting-är-gratis resa till någon hyfsat stor misärstad Vitryssland. Nu är det alltså dags att skriva ett bra brev och motivera varför just jag ska göra.

Några tips på innehåll?
#2 2005-09-16, 14:52
Shitzors polare
Du ska iallafall ha med om hur mycket du tycker synd om barnen som kanske inte har så mycket pengar som bor där.
Sen att du alltid har varit intresserad utav landet ifråga... Det är iaf nått
#3 2005-09-16, 20:16
Jowel
Säg att du älskar vitrysk fotboll! Aliaksandr Hleb är troligen Vitrysslands bästa fotbollsspelare genom tiderna (om det nu inte fanns någon bra vitryss när Vitryssland var en del av Sovjetunionen).
Nämn honom och du får följa med på resan!
#4 2005-09-17, 00:21
Shitzor
Ge mig lite tips nu för fan, jag ska skriva till en svensk ansvarig alltså.
#5 2005-09-17, 02:26
Mordeath
Vitryssland är ju ett väldigt intressant land med oerhörda naturtillgångar som inte används pga. Europas sista diktator, Alexandr Lukasjenka.
Så du kan ju alltid skriva om intressetet att betrakta ett frihetsberövat folks vardag, hur de hanterar sitt dagliga liv, om de har en djupare vilja att förändras eller om det är ganska skönt att de inte behöver ta något som helst ansvar för sitt lands utveckling.
Undersöka klassskillnader, om alla har det lika bra/dåligt eller om det finns en marknadsekonomi för någon samhällsklass.
Försöka även att dra paralleler till dagens Kuba för åskådliggöra skillnaden på kommunism med ett världshav som skiljer åt.
Du ska ju givitvis inte skriva en roman innan du åker, men du kan skriva att ovanstående frågor intresserar dig och att det blir enklare att få en förståelse för folket bakom kommunismen på plats.

Kom ihåg att Vitryssland är ett väldigt "smutsigt" land så om inställningen är att det hade varit kul att komma ifrån skolan ett par dagar och gå ut dricka öl med klasskompisarna på kvällarna så ska du allvarligt fundera på om du ska vara med i tävlingen alls.
Bättre att ta en billig bussresa till Prag i så fall.

Mycket svammel, men det är sent och jag har druckit några whisky.
#6 2005-09-17, 16:58
Bjurra
Skriv att du ar intresserad av censur och propaganda. Vitrysk media ar stenhart kontrollerad av Lukasjenko. Det kan ju vara intressant att veta hur mkt information fran vast som nar invanarna, hur de paverkas av den inhemska propagandan, hur Internet-anvandande kontrolleras av staten, mm.
#7 2005-09-19, 00:10
Kyparen
Har några kompisar som var och såg Vitryssland-Sverige i VM-kvalet. Dom hade inte mycket positivt att säga om det landet. Trots att dom hade visum var dom tvungna att betala gränspolisen ett par årslöner för att inte bli nekade inträde(började redan där). Sedan var hotelet rena rama bordellen där det var bästa att muraför dörren på natten, städerskorna passade även på att tömma rummen på kvarglömda värde föremål(något som hotelchefen vägrade bry sig om) . Väl ute på stan var det inte läge att gå annat en på stora gator och i grupp.

Vill ni kröka billigt kan jag rekomendera Riga/Tallin istället, där är det mer civilliserat.
#8 2005-09-19, 22:57
Shitzor
Skulle ni banga att åka dit om ni fick alltså?
#9 2005-09-19, 23:05
Kyparen
Ursprungligen postat av Shitzor
Skulle ni banga att åka dit om ni fick alltså?


Nej,ja skulle åka direkt, är både snål och orädd Skämt och sido är det nog inga problem om man vet hur man ska bete sig(det kan vara ett problem om man är 17 år och fulskumpan ligger på 20 pix), men om det går att styra om resan vore det ju trevligare. Det är ju dock inte många europeiska huvudstäder där det är bra att hamna själv på en bakgata i en förort, så sköter man sig ska man inte vara övernojig.
#10 2005-09-19, 23:06
Mordeath
Vill du åka på "Studieresa" till Vitryssland för att du är intresserad så är det klart att du ska åka.
Är det bara för att dricka öl med polarna lämna platsen till någon annan.
Skicka någon från ung vänster vettja! (behöver lite verklighetsinsikt)
#11 2005-09-20, 19:32
Shitzor
Ursprungligen postat av Mordeath
Vill du åka på "Studieresa" till Vitryssland för att du är intresserad så är det klart att du ska åka.
Är det bara för att dricka öl med polarna lämna platsen till någon annan.
Skicka någon från ung vänster vettja! (behöver lite verklighetsinsikt)


Om jag både vill dricka öl och tycker det vore spännande att åka till ett så pass sjukt resmål då?
#12 2005-11-06, 22:16
Shitzor
Åker snart. Är det nåt speciellt man behöver tänka på när man umgås med vitryssar? Några stora kulturskillnader? Är de starkt troende osv?