Hitta diskussioner med liknande innehåll

Åka runt själv 1 vecka eller 2, tips på rutt ?

#1 2014-11-25, 20:58
papperskula
Har haft planer på att åka runt själv och kika runt lite i staterna ett tag nu.. men landet är ju så stort och det är så mycket jag skulle vilja se, bl.a yellowstone - yosemite - niagarafallen - "jätteträden" - president-klippan, gran canyon m.m.m.m.m.


Någon som kan tipsa om ett "sevärdshets-paket" man kan klämma in på 1-2 veckor, utan att man ska behöva känna att man måste jäkta emellan ställena? Tänkte att jag skulle åka buss mellan ställena, i nödfall kan jag även hyra bil, men slipper det helst.
#2 2014-11-25, 21:43
Swedeheart
Om du skall åka buss, så kan du inte ränka med att se mycket. Hyr en bil! Allt i USA är byggt på att man har en bil, och har du inte det så kommer du inte långt.
#3 2014-11-26, 22:15
papperskula
Ursprungligen postat av Swedeheart
Om du skall åka buss, så kan du inte ränka med att se mycket. Hyr en bil! Allt i USA är byggt på att man har en bil, och har du inte det så kommer du inte långt.Bil känns skrämmande, dels för att jag inte ens gillar att köra bil i sthlm/gbg pga all trafik, lär väl vara ordentliga självrisker vid skadat fordon kan jag tänka mig. Sen att jag reser ensam, tänker på motorhaveri mitt i öknen osv.
#4 2014-11-26, 22:23
papperskula
Har kollat runt lite på google-maps nu och kommit fram till att typ san fransisco - yosemite - death valley - las vegas - gran canyon - san fransisco, borde man fixa på ca 10 dagar utan att det blir allt för stressigt, någon som har erfarenhet ?


Har ingen större koll på priser heller men fick det till typ 27000:- för 2 veckor(flyg 5000 bil 7500 boende 13500), sen vet jag inte , men typ 10-15000 i fickpengar bör väl räcka ?


Totalt kring 42000:- altså allt som allt snabbt räknat, kan nog få ner det någon tusing när jag sätter mig in mer i hur jag ska lägga upp boende osv.. känns väldigt dyrt, men har inte rest såhär någon gång så kanske är däromkring man lär pynta ?
#5 2014-11-26, 23:53
Bugatti123
Ursprungligen postat av papperskula
Bil känns skrämmande, dels för att jag inte ens gillar att köra bil i sthlm/gbg pga all trafik, lär väl vara ordentliga självrisker vid skadat fordon kan jag tänka mig. Sen att jag reser ensam, tänker på motorhaveri mitt i öknen osv.

självrisken är 0 kr hos avis iaf. är du över 25 är det riktigt billigt att hyra bil dessutom !!
#6 2014-11-29, 00:02
Ska du åka buss är det SF som gäller, därifrån finns buss Yosemite, Sequoia, Napavalley. Lägg 2 veckor
och bo på hostel så klarar du dig på 15-20k med fickpengar. Efter den resan har du erfarenhet och kan planera för nästa resa med hyrbil.
#7 2014-12-06, 14:47
MaroonBeret
Hyr en bil. Oroa dig inte över att köra runt i storstäder. Ska du till ställen som LA och Vegas så parkerar du ju bara bilen vid hotellet och tar taxi/buss runtom i städerna. Du kommer inse att sträckorna mellan storstäderna är extremt enkla att köra och du kommer uppleva så mycket mer om du kan stanna på ett random ställe i Mojaveöknen för att köpa en Coca-Cola och en hotdog.
Sen är inte bussarna så himla bekväma som man vill tro. Har själv åkt längre sträckor med Greyhound och andra bussar - inte ovanligt att hamna långt efter i tidtabellen.
Hyr en bil. Förskärning är inte så dyrt.
#8 2014-12-07, 12:44
Ursprungligen postat av papperskula
Har haft planer på att åka runt själv och kika runt lite i staterna ett tag nu.. men landet är ju så stort och det är så mycket jag skulle vilja se, bl.a yellowstone - yosemite - niagarafallen - "jätteträden" - president-klippan, gran canyon m.m.m.m.m.

Någon som kan tipsa om ett "sevärdshets-paket" man kan klämma in på 1-2 veckor, utan att man ska behöva känna att man måste jäkta emellan ställena? Tänkte att jag skulle åka buss mellan ställena, i nödfall kan jag även hyra bil, men slipper det helst.


Hej!
Satsa på västra USA,du kan ju kolla detta om du inte vill köra bil!

http://www.myplanet.se/?cid=ps_adwords&gclid=CN7q2cvX0cECFcICcwod9mUANg
#9 2014-12-07, 18:50
Poke53281
Du kan absolut resa runt utan bil, men swedeheart har rätt i att viss du vill åka ÖVERALLT i Usa, så MÅSTE du hyra bil.

Jag valde Oregon / Nord västra Usa, och då reste jag till fots, det gick mycket bättre än förväntat. Jag har även värit i USA till fots så länge som 31 dagar, första gången dock bara 2 veckor.

Oregon har utmärkta transportfaciliteter, allt ifrån Max (metro), Greyhound och Point bussar till tåg. Det finns HUR mycket som helst att titta på i Oregon, Oregon är nästan på storlek med Sverige (AFAIK), så du får rikelig med attraktioner att titta på.

Jag kan rekommendera Astoria (känd för Kindergarden Cop, The Goonies, The Ring II, Short Circuit ...och många flera Hollywood hits). Besöker du Astoria mellan 6 och 9 juni, får du chancen till att uppleva the goonies 30th anniversary och får då träffa några av skådisarna från filmen.

Är du i Portland, är det värd att titta på den Kinesiska trädgården. Det finns 100 andra saker att göra i Oregon, googla!
Och så är det mycket fridsamt, kriminalitet finns knappast. (iaf som turist).

Från PDX kan du ju ta ett flygplan till San Fransisco, och när du än är i Astoria, kan du åka buss över Astoria Megler Bridge (som går direkt från Astoria/Oregon till Washington), och evnt. flyga från Seattle till San Fransisco.

Finns hur många möjligheter som helst till fots. Svenskarna är biltokiga, och tror allt är bil. Jag bor i en liten stad i Sverige var alla tar bilen till affären ..typ 800m !!!
#10 2014-12-26, 22:36
StoffeSvensson
Har varit 3 gånger i USA och tycker inte att det är ett ställe för den som vill se en massa men inte gillar köra bil. Du skulle i så fall åka med någon som gillar köra bil. De enda ställena vi inte använde bilen flera timmar om dagen var New York och Miami beach.
#11 2014-12-27, 11:30
gulaLejonet
Ställena du nämner ligger väldigt långt ifrån varandra, men på 2 veckor kan du tex satsa på den klassiska triangeln (LA, san francisco, vegas) med extra stopp på grand canyon och jätteträden