Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytta till Asien eller något annat billigt land

#1 2015-01-02, 15:15
Har funderat en del på att flytta till Asien och skulle vilja ha lite råd. Det är jag och en till som vill flytta och vi kommer dela på matkostnader och hyra osv..

Länderna jag funderar på är: Thailand, Vietnam, Filippinerna eller Indien. Även andra länder skulle gå bra så länge kraven kan uppfyllas.

Jag arbetar via internet och vad jag har förstått så kan man klara sig på en 3000-5000 kr i månaden eller mindre i dessa länder om man lever vanligt / snålar lite. Jag är inte ute efter särskilt mycket förtillfället eftersom jag vill satsa på min egen business och träning.

Kraven jag har för att trivas är följande:

Wi-fi
Tillgång till gym i staden / byn
Hyfsad standard så man känner sig lite som hemma.
Billigt att leva
Stränder
Billigt boende där hyran ligger på MAX 5000 kr i månaden (delas på två
Lätt att fixa visum eller åka på Visa run

Sen vill jag ha varmt klimat osv.. men i stort sett alla länder jag hittills kan tänka mig att bo i så är det varmt och tropiskt klimat.

Vilket land hade ni rekommenderat mig att flytta till? Jag har väldigt enkelt att anpassa mig efter andra kulturer och samhällen än det svenska och har tidigare bott i Spanien och Grekland.

Hoppas det finns någon här som har några råd och vill hjälpa till
#2 2015-01-02, 15:23
Struisvogel
Har tyvärr inga bra idéer eller erfarenhet av att bo utanför europa. Skulle dock vilja fråga dig vad du jobbar med/har för inkomstskälla som göra att du kan bo var du vill.

Något att tänka på om du gör affärer med personer i europa är ju tidsskillnaden. Kan vara jobbigt att få tag på folk och göra affärer om du sover när de jobbar osv.
#3 2015-01-02, 16:11
honkwn
Hur vill du bo?

Med andra turister(oftast dom rika delarna) eller där det inte finns en vit käft man kan snacka med?
#4 2015-01-02, 19:28
Gör inte direkt affärer med personer i realtid utan får pengar passivt från hemsidor så den biten är inget jag behöver tänka på egentligen. Har bott i Thailand tidigare i en månad och det fungerade bra, men då hyrde jag utav svenskar och bodde i Phuket. Det fungerade bra men är ute efter något billigare än att ha en svensk förmedlare.

Hur jag vill bo: Vill inte bo i ett osäkert område med mycket brottslighet men vill heller inte bo i ett "gated community" som jag skrivit tidigare har jag inga problem att anpassa mig till andra kulturer och tycker att det är spännande och trevligt med olika kulturer så länge man inte behöver oroa sig över sin egen säkerhet.

Jag pratar spanska så att jag klarar mig, vilket har gjort att jag funderar på Filippinerna.

Men som sagt, skulle gärna vilja ha råd och tips från folk som bor / har bott utomlands utanför Europa.
#5 2015-01-02, 19:54
kvinnorslipare
Försörjde mig en gång i Indien i ca två veckor. Räckte med cirka 1700 enbart på matkostnaden och alkoholen dvs ni kan komma så långt men är flygbiljetten som är dyrt.
#6 2015-01-03, 03:06
honkwn
.
#7 2015-01-03, 04:20
modernhippie
kambodja. sihanoukville.
#8 2015-01-03, 04:37
Fast efter ett tag vill man ha ett ställe som inte kryllar av kackerlackor, A/C, Internet och grejer och då kostar det som hemma.

Man kan visserligen söka sig till delar där inga turister finns men maten, språket mm. blir jobbigt. En skål soppa med kycklingfötter ur en rostig kastrull för 50öre blir kul på Facebook första veckan men plågsamt efter en månad.
#9 2015-01-03, 19:20
Ursprungligen postat av Hungaria
Har funderat en del på att flytta till Asien och skulle vilja ha lite råd. Det är jag och en till som vill flytta och vi kommer dela på matkostnader och hyra osv..

Länderna jag funderar på är: Thailand, Vietnam, Filippinerna eller Indien. Även andra länder skulle gå bra så länge kraven kan uppfyllas.

Jag arbetar via internet och vad jag har förstått så kan man klara sig på en 3000-5000 kr i månaden eller mindre i dessa länder om man lever vanligt / snålar lite. Jag är inte ute efter särskilt mycket förtillfället eftersom jag vill satsa på min egen business och träning.

Kraven jag har för att trivas är följande:

Wi-fi
Tillgång till gym i staden / byn
Hyfsad standard så man känner sig lite som hemma.
Billigt att leva
Stränder
Billigt boende där hyran ligger på MAX 5000 kr i månaden (delas på två
Lätt att fixa visum eller åka på Visa run


Det du skriver är lite motsägelsefullt, du vill leva och bo billigt och ändå ha en bra standard. Ska du ha någorlunda standard i Asien så kommer du initialt att få punga ut med en hel del stålar så du kommer upp i den standarden du vill ha. Av egen erfarenhet så brände jag 15.000kr första månaden bara på att höja standarden i bostaden där jag bor nu (Filippinerna). Standarden i Asien är inte i nivå med vår standard kan man ju lugnt påstå. Ett billigt internet(mobilt) är inte mycket att ha om du är beroende av det tex så bara där drar det iväg, kanske inte så väldigt mycket men många bäckar små. Visum drar iväg snabbt det med och ska förnyas, lägger man ihop allt så kostar det en del trots att man kan leva otroligt billigt här.
#10 2015-01-03, 19:54
En hyfsad standard är inte alls samma som Sverige och inte heller vad jag är ute efter. För den delen tycker jag inte att svensk standard är något att hurra för heller om det inte är nyrenoverat. Jag är ute efter ett boende i ett område där man kan känna sig trygg, men inte heller något gated community.

Jag vill bo antingen i en mindre by eller i något lugnt område helt enkelt, prio ett är ett fungerade wifi. Har tittat på Kambodja och där har jag hittat boende som ger mig allt detta för 250 usd i månaden.

Vad skiljer sig tillexempel Kambodja mot Filippinerna? boendemässigt och priser..

Behöver ingen lyx och mat kan jag laga själv eller äta billigt på lokal restaurang. Inte heller alkohol lägger jag pengar på.

Har haft svårt att hitta information om visum för dem som vill stanna längre och vilka alternativ det finns. Har bara hittat hemsidor som vill hjälpa dig med detta för flera tusen kronor och det känns inte rimligt.


Finns här någon som kan dela med sig av egna erfarenheter istället för att spekulera? Vad betalar ni och vad får ni för detta? hur gör ni med visum?
#11 2015-01-04, 11:55
Jag kan bara tala för mig och mina erfarenheter men du verkar va ute efter ungefär lika boende och förhållande som jag har nu. Jag bor några km utanför en mindre stad i Filippinerna och betalar ca 1800kr/mån för allt och då menar jag allt mat tvätt bostad mm.

Här är lantligt och väldigt lugnt med filippinska mått mätt, ingen brottslighet och väldigt gästvänligt. Trevligt folk och lätt att få kontakt med befolkningen.

När det gäller standarden så är det stor skillnad på svensk och här i Phil, det är bara att acceptera. Vi har en uråldrig tvättmaskin och diskar gör de för hand utomhus men under tak med stampat jordgolv. Gasspis är det enda de använder här och en gasoltub går på runt 150kr men räcker ett par månader.

Här är standarden ganska hög med filippinska mått mätt ändå. Har "modern" dusch och riktig toalett men ofta är det vattenbrist så man får spola med en spann vatten samt samla vatten i en tunna för att duscha tex och varmvatten existerar inte här. Så är det på de flesta ställena och det får man leva med om man vill bo billigt.

Vill jag till stan så tar det 10-15min med tricycle och där finns det mesta nödvändiga och vill jag till en större stad så tar det ca 35min dit med jeepney som kostar några kronor milen.

Internet har jag ett mobilt och mätte hastigheten igår och kom upp i 0,4Mbit ner som mest. Det går att fixa bättre men mobilmasterna är högt belastade med 90 miljoner mobilabb som ska dela på de få masterna som finns. Om man klagar kan man få en riktantenn så det blir lite bättre eller så skaffar man adsl som är stabilare och ligger ca 3-5Mbit ner men då pratar vi abbonemang. Har du tur hamnar du på ett ställe där de har bra uppkoppling. Man kan få bättre hastighet men då kostar det oxå.

Visum fick jag 30dgr gratis vid inresa sen förlängde jag det med 29dgr kostade 3030php/540kr och nästa förlängning går på runt 7000php ca 1250kr för 59dgr sen är det billigare för 59dgr efter det.
#12 2015-01-06, 11:27
Ja det är något i den stilen jag är ute efter, tack för ett bra svar! Vill passa på att fråga dig hur det fungerar med visum? Har läst om att man inte kan förlänga hur många gånger som helst, utan det går bara en viss tid. Men enligt det du skrev verkar det ju inte vara några problem väl nere på plats?

Är det "olagligt" eller inte? För mig spelar det ingen roll, så länge man inte riskerar att hamna i fängelse.

Sen en till fråga, där du bor.. Hur är det med djur och hygien? Har ni mycket skadedjur i området som kommer in eller är det någon enstaka om dagen eller färre än så?