Hitta diskussioner med liknande innehåll

Roadtripp till Novi Sad (Serbien, exit festival) ?

#1 2015-01-06, 22:26
Tja, vi hade tänkt att bila ner till Exit Festival nere i Novi Sad. Vi är två bilar och blir ca 8 pers.
Vår rutt är Sthlm-Berlin (100mil) stannar där en natt och festar åker vidare genom Tjeckien och åker till Budapest (90 mil) tar en natt där och sen åker vi vidare till Novi Sad (30 mil) stannar där över festivalen (9-12 Juli, kanske 1-2 nätter till). Sen börjar vi åka hem.

Vad tror ni om de? Hur är nattlivet i städerna vi har valt att stanna i, missar vi något kul på vägen? (Vi är alla runt 20, drogliberala och vill bara dra på en fet fest semester som är lite utöver de vanliga).

Vad kan ni annars rekommendera för ställen?
#2 2015-01-07, 21:18
Limma skinkbit
Bara ni inte tänker köra 90 mil motorväg med en förare som är bakfull (eller drogpåverkad) så...
Jag har ingenting att säga om utelivet, varken i Berlin eller Budapest, men jag har bilat ungefär den sträckan och kan i alla fall ge lite praktiska tips. Länderna ni ska passera (Tjeckien, Slovakien (alternativt Österrike) och Ungern) kräver betalning för att man ska få köra på deras motorvägar. Avgiften betalas vid gränsen eller vid den första bensinstationen närmast gränsen. Lite osäker på hur det fungerar i de olika länderna idag men antingen lägger de in ert registreringsnummer i en databas eller så får ni ett klistermärke (sk. vignette) att sätta i vindrutan.
90 mil på okända vägar utomlands tar på krafterna även för en utvilad och erfaren förare. Överväg ett stopp mellan Berlin och Budapest eller var minst två i varje bil som kan köra. Sista sträckan är lugnt förutom att det kan vara kö vid gränsen till Serbien. För att resa in i Serbien behöver ni pass och bilen behöver registreringsbevis och grönt kort från försäkringsbolaget.
#3 2015-02-04, 18:36
HEN123
Novi Sad är en rätt liten stad och nattlivet är helt okej men om ni verkligen ska ha det kul, så måste ni besöka Belgrad, det tar ungefär 1-2h med bil, det är där riktiga grejer händer. Vad det gäller Exit, tycker jag att ni gör ett fel val att åka till Novi Sad, när ni kan åka till Montenegro- Budva, vid kusten var exit kommer vara på stranden ännu ett år. Ni kommer ha havet vid er sida, att hyra rum är billigt, men sedan kan man bara ta med sig ett tält och tälta där, som alla andra gör. Fundera på det, ni kommer inte ångra er!
#4 2015-04-04, 23:52
yozimmer
Kommer själv vara på exit, har hus där nere, spektakulär festival, spektakulärt läge, staden är inte så liten heller, ungefär som stockholm/göteborg, dock är möjligheterna till fest utöver festivalen betydligt bättre i belgrad som tidigare sagt, lycka till och kanske ses vi där!
#5 2015-04-05, 14:54
Ni har inte möjlighet att dra ut på resan en smula? Ni bara bränner ju igenom Europa

Jag hade tagit någon dag i Berlin. Passerat de österikiska alpenre, helt sjukt fint på sommaren. Jag hade absolut stannat till i Prag också.

Tyskland Österike ner, Tjeckien Ungern hem.

Färjan från Ystad till Sassnitz är ett av de billigaste alternativen för att få bilen ner på kontinenten.
#6 2015-04-05, 15:05
RolexVonSnider
Novi Sad är sjukt bra enligt mig. Mycket uteliv och mängder av barer och det kokar av folk på gatorna. Otroligt mycket fina tjejer som är klädda som tjejer skall vara klädda. Sexigt helt enkelt och inte massa "gravidkläder" som svenska tjejer spökar ut sig i.
Vi var alla överens om att ingen hade vart på ett ställe med så mycket fina tjejer nånstans runt i världen
Missa inte playan vid floden

Nån nämnde Budva Montenegro. Också grymt bra. Ett besök på klubben Top hill är ett måste
Montenegro är otroligt vackert med sin "fjord"

Åkte blacksearun.com för några årsen och då hamnade vi på diverse kul ställen nere i dessa områden
Finns mycket att se