Varning för Eastjet !

#1 2005-09-27, 11:13
Eastjet brukar komma upp lite då & då här i samband med diskusioner om Thailand så jag vill passa på att höja ett varningens finger.

1. Dom blåljuger på sin hemsida om flygbolaget som opererar deras flygningar. Dom vill ge sken av att North Eastern är ett väletablerat gammalt amerikanskt bolag. Sanningen är att det är ett bolag som flyger med Transjet's gamla slitna 747'or. Flygtillståndet är utfärdat i Swaziland och dom har överhuvudtaget inget att göra med det gamla klassiska flygbolaget North Eastern. Dom har kontor i USA men dom kan knappast kallas amerikanska.

2. Dom är enbart en flygresearrangör och har som sådan inte ställt någon resegaranti. När (inte om) dom försvinner kan ni därför känna er blåsta på pengarna.

3. Bolaget har en något suspekt ledning/ägarbild. Dagens Metro har en intressant artikel. Läs på sida 1 & 2 i denna pdf.

/#LOUDmouth#
#2 2005-10-18, 00:28
ksv
Och så blev det som det brukar med halvskumma researangörer/flygbolag:

Från Eastjets hemsida (eastjet.se):
Viktigt meddelande

EastJet är under avveckling. Alla våra flighter är inställda. Vi kommer att kontakta samtliga resenärer inom kort för återbetalning av inbetalda pengar till bolaget.

Frågor besvaras på mail då vi har lång telefonkö. [email]info@eastjet.se[/email]

Vi beklagar det inträffade
#3 2005-10-18, 10:24
Stålfarfar
Fascinerande hur historien går igen. Fenomenet lycksökare + resebransch var väldigt stort på 60-talet då många resebyråer upphörde så snart planet hade lyft. Både flyg- och resehistorien i Sverige är fylld av intressanta firmor som varit väldigt kortlivade.

Föräldrarna till dem som nu blir blåsta på pengar kan säkert berätta om när de själva drabbades för 35-40 år sedan...
#4 2005-10-18, 13:29
möbök
Tänkte väl att det var något skumt med det bolaget. I våras så hade de någon kampanj där det endast kostade 1kr + någon skum avgift, för att flyga till thailand. Jag var väldigt nära på att beställa...
#5 2005-10-18, 16:32
Stålfarfar
Ursprungligen postat av möbök
Tänkte väl att det var något skumt med det bolaget. I våras så hade de någon kampanj där det endast kostade 1kr + någon skum avgift, för att flyga till thailand. Jag var väldigt nära på att beställa...


Var glad att du inte gjorde det av flera skäl. Citerar mig själv från http://forum.flashback.info/scandinavia/showthread.php?p=2733549 :


Man ska även ha ögonen med sig när det dyker upp fantastiska erbjudanden om flyg t ex till Thailand - Eastjet är ett lysande exempel. De erbjöd billiga resor till Phuket förra året "med Orient Thai Airlines Boeing 747" vilket de flesta anser är stort, lyxigt och fint. Sanningen var dock att dessa 747 tidigare gått inrikes i Japan med 600 passagerare i 25 år och var rejält nerslitna. Tekniska standarden var under all kritik och förseningar på upp till ett dygn var standard. Det gick så långt så de fick flygförbud i Holland, och avslutade flygningarna till Sverige. Nu börjar Eastjet annonsera igen, och nu ska man flyga med Northeast Airlines, ett charterbolag registrerat i Bolivia som flyger med flygplan som bytt ägare fler gånger än Linda Rosing bytt sängpartner, bl a de f d Transjet-747 som stått på Arlanda i flera år men som flögs ner till Oman förra året och står där och gnisslar idag.