Hitta diskussioner med liknande innehåll

Erfarenhet av att bo eller resa i Guatemala?

#1 2015-04-01, 23:56
Hej,

Skulle vilja flytta till Guatemala eller ett annat spansktalande land i Central eller Sydamerika. Har funderat på Guatemala, och då främst Antigua och lake atitlan.. Dessa ställen verkar vara hyfsat säkra jämfört med andra ställen i Guatemala.

Det som lockar är fin natur, billigt, sevärdheter som Tikal och liknande samt att dem talar spanska. Är i behov av internet och har läst att det ska finnas i Antigua, och att det även ska lanseras 4g internet nu under 2015 på olika delar i Guatemala.

Finns här någon som har erfarenhet av att bo i Guatemala eller kan rekommendera ett annat trevligt spansktalande land?

Skulle vilja ha följande;

Tips hur man hittar boende, är det värt att gå till mäklare?
Något särskilt område som är bra?
Vad bör jag tänka på? (har rest en del, så vet hur man beter sig i fattigare länder)
#2 2015-04-13, 16:26
Dagaz
Jag har skickat ett PM till dig med lite info! Jag bodde tidigare i Guatemala och ska åka tillbaka i Januari (önskar att det var tidigare).

Glömde att skriva dock att du får ett uppehållstillstånd på tre månader när du åker, sen är du tvungen att åka över gränsen (bra tillfälle att besöka Tikal och åka över till Mexiko samtidigt) för att få dina nya tre månader.

Guatemala är fantastiskt, speciellt Lake Atitlan.
#3 2015-04-28, 05:37
Menar du flytta på riktigt, eller "flytta" i några månader? Om du menar flytta på riktigt så rekommenderar jag att ta det beslutet först efter ett par besök. Det är många saker som är helt underbara här, men samhället är fruktansvärt underutvecklat. Som semesterfirare spelar sånt ingen större roll men det är annorlunda att faktiskt bosätta sig i det.