Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vandra i Alperna

#1 2015-04-08, 13:37
Jag funderar på att åka till Alperna och vandra i sommar. Jag vill helst vandra i den franskspråkiga delen av Alperna då jag pratar franska...
Vad har ni för erfarenheter från vandring i Alperna?
Jag är helt öppen för förlsag, berätta om din resa och få mig inspirerad

ciao
#2 2015-05-04, 10:14
Mentat57
Jag har farit till Alperna och vandrat, men i Österrike eftersom jag är mer hemma på tyska. Det är nog inte så stor skillnad. I och med att jag bor i Skåne har jag kört bil ner, det fixar man lätt på en dag och det kan vara praktiskt att ha bil på plats.

Rejäla vandringskängor och en ryggsäck för litet regnkläder, dricka och eventuellt mat om du nu inte kommer fram till ett vattenhål uppe på höjden är egentligen allt du behöver. Det brukar vara väl skyltat vilka stigar man kan ta. Att bo på en skidort är praktiskt eftersom alltid några liftar brukar vara igång på sommaren så att man kommer upp på höjden utan allt för mycket slit.

Jag letade hotell hemma och prioriterade förstås sådana som hade explicita singelrum i och med att jag reser på egen hand. Siten booking.com låter en söka på hotell och sortera på pris för singelrum. Ett problem i Frankrike kan möjligen vara att deras skidorter brukar ha lägenheter snarare än hotell och Schweiz känns dyrt sedan CHF gick upp till 9 kronor. Jag har funnit Österrike vara billigare, eventuellt norra Italien.

Annars vet jag inte riktigt vad jag skall ta upp. Har du några mer konkreta funderingar?