Hitta diskussioner med liknande innehåll

Föräldrarlediga i Fillipinerna

#1 2015-04-25, 09:27
Herrgarlic
Hej

Vi planerar vår drömresa, föräldralediga i asien i minst 3 månader.
Vi startar resan i Thailand och hyr hus i 6veckor i Ban Phe. Verkar inte vara ett paradis men vi känner oss tillfreds med vad området och huset verkar erbjuda. Vi har 1 barn som då är 3,5år och vår nyanlända som skulle kommit igår är då 8 månader.
Efter lite research har vi bestämt oss för att resa vidare till Fillipinerna. I Thailand har vi varit flera ggr men aldrig Fillipinerna.

Områden vi tittat på är Cebu, Bohol, Palawan och boracay.

Nu behöver vi hjälp med:

2 områden värt för en barnfamilj att bo på
Hitta lägenheter eller hus att hyra (gärna direkt med ägaren, siter verkar ta hutlöst med marginal)

Vi söker paradis, inte de värsta turistfällorna utan där får gärna vara en mix av local och faranger. Vi ska vara borta länge och därför är budgeten relativt begränsad. Men är huset/området rätt så kör vi.

Har du någon erfarenhet av barn i Fillipinerna så får du gärna skriva lite tips och råd.

Tack på förhand!
#2 2015-04-25, 10:23
msjoedin
Jag har rest i Filippinerna en hel del, men har inga barn. Skulle rekommendera Bohol, lagom blandning av utlänningar och lokalbefolkning. Turisterna finns mest på Panglao (som nås via broar från Bohol).
#3 2015-04-25, 12:12
Mounoto
Jag skulle tipsa dig om att kolla på olika Expat forum, t.ex http://www.expatexchange.com/philippines/liveinphilippines.html

Det mesta kommer du kunna hitta, bättre att leta efter svar där än här då många inte vet hur läget ser ut i landet just nu.
#4 2015-04-26, 02:11
Bohol är fint skulle också vilja rekommendera Puerto Galera, lagom avstånd från Manila med många expat som bor där. Det är alltid säkrare att bo i områden där andra utlänningar vistas (man är anonym blir en av många)

Filippinarna brukar sätta upp en skylt på huset när dom hyr ut så lättast är att åka omkring i området man vill bo i och leta, det hjälper ju inte er som har barn och vill ha något innan ni kommer hit.

Har skälv två barn och bor här nere, det ni måste passa er för är Denguefeber. Om barnen får feber mer än i 24h så är det bara att åka till sjukhuset och testa dom. Min dotter fick Dengue för två år sedan och det gick på 100.000 Peso så se till att det finns pengar i eran budget för sjukdomar, eller en bra reseförsäkring.