Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kod till bankkort i sydostasien? Sedel användning?

#1 2015-04-30, 18:02
Hejsan!

Ska resa iväg i över ett halvår till sydostasien och indien på söndag. Upptäckte dock häromdagen att jag tappat bort min uppskrivna pin kod till resekontot där jag har alla pengar liggandes... Eftersom swedbank har en sådan utomordentlig service så går det inte att få ut den utan då måste jag skaffa nytt kort vilket tar över en vecka.

Min fråga är om jag kan ändå betala saker med kortet utan pin koden? När jag var i USA räckte det ju oftast med att man drog kortet och sen var betalningen klar.

Inser att det på många ställen inte kommer gå att använda kort men då kan nog mina kompisar ta ut sedlar åt mig och sen för jag över till deras konton.

Hur ser det ut överlag i dessa länder (Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Indien...)? Är det mestadels sedlar man gör av med? Självklart lär det vara det man använder när man handlar på gatorna på marknader och matvagnar och sådant, men det är ju inga större summor. Hur funkar det på hostels?

Kan tillägga att jag inte är någon shoppingtyp så mycket mer än mat och en del sevärdheter samt transporter och vandrarhem kommer jag inte lägga pengar på.

Jätte tacksam för svar!