Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tåg mellan kroatien - Prag [DB bahn] någon?

#1 2015-06-12, 15:09
Finns ett direkttåg som går mellan split och prag. på deras hemsida står all info om detta .. förutom vad en biljett kostar. det går inte heller att boka online.

Det bli tyvärr svårt att planera (begränsad budget) när det inte går att hitta ngt pris ..

http://www.rome2rio.com/s/Split/Prague - säger 600-700kr, dock en tripadvisor-liknande sida så jag tar detta med en näve salt.

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?ld=96248&country=GBR&a... - all info men inget pris/bokning


Blir nog att knalla in på resebyrån i kroatien på plats och boka, men vore som sagt guld att få veta mer av någon som åkt denna rutt?
#2 2015-06-12, 15:46
DB Bahn står alltså för Deutsche Bahn. Det handlar alltså om tyska järnvägar. Även om hemsidan är alldeles fantastisk och kan visa tågrutter i hela Europa, så kan man inte boka samtliga tågrutter i Europa där. Det handlar i princip bara om tågbiljetter till/från Tyskland och inrikes-biljetter.

Det som du kan göra, det är att kolla upp vilka tågoperatörer som trafikerar rutten. När jag kollade på DB's hemsida så krävs det flera byten mellan Prag och Split, där det även är olika städer/länder beroende på hur man väljer att resa. Förutom nattåget då. Du kan eventuellt köpa en delsträcka eller hela sträckan online. I de fall som det är möjligt.

Annars meddelar sj.se följande på sin hemsida:

Så här köper du en utlandsresa:

Enklast köper du dina tågresor utomlands online hos ACP Rail. De säljer alla slags Interrailkort samt tågbiljetter i Europa och andra delar av världen.

Hos resebyrån Big Travel får du hjälp med dina tågresor till resmål i Europa. Big Travel tar ut en avgift på 295 kronor per bokning och resenär. Ring 0775–70 37 00 för att få personlig hjälp. Big Travel tar endast emot kontokort vid betalning. Tänk på att du måste boka din resa senast tre dagar före avresan.

Tågbokningen.se erbjuder dig den unika möjligheten att ha direktkontakt med en resesäljare genom sociala media. Du kan också kontakta dem på bokningslinjen 0771–75 75 70. Tänk på att du måste boka din resa senast tre dagar före avresan.

Utlandsbokningen.se erbjuder utlandsförsäljning via sin hemsida, Sociala medier, chatt och telefon, 010–199 24 50. Tänk på att du måste boka din resa senast tre dagar före avresan.
#3 2015-06-16, 13:06
NilsOM
Jag har bara åkt mellan Prag och Zagreb, med byte i Wien och jag har för mig att man i princip måste åka till Zagreb. Ett alternativ skulle ju vara att åka till Ljubljana och ta buss därifrån. Överlag så är buss att rekommendera nere på balkan, det går ofta både snabbare och är billigare. Bara att köpa biljett på plats. Det skulle inte förvåna mig om det är smidigare att ta buss mellan Prag och Split.