Hitta diskussioner med liknande innehåll

Backpacka ensam tjej

#1 2015-06-25, 10:41
tjs93
Hej på er!

Finns säkerligen likande inlägg som detta men känner att jag vill ha svar på mina egna frågor.

Drömmen är att dra till Asien att backpacka. Har dessvärre ingen vän som vill haka på men kan inte se det som ett hinder för mig att åka. Finns det någon tjej här som möjligtvis har backpackat förr själv? Och hur var det isåfall?
Dit jag vill åka är Thailand, Laos, möjligtvis Kambodja och Nepal.
Skulle vilja vara borta 4-6 mån. Hur mycket pengar kan det tänkas behöva på ett ungefär? Är inte jättekräsen när det gäller boende bara jag slipper sova bland massa kryp, haha.

Hoppas ni kan svara på mina frågor!
#2 2015-06-25, 10:43
EricViking
Ursprungligen postat av tjs93
Hej på er!

Finns säkerligen likande inlägg som detta men känner att jag vill ha svar på mina egna frågor.

Drömmen är att dra till Asien att backpacka. Har dessvärre ingen vän som vill haka på men kan inte se det som ett hinder för mig att åka. Finns det någon tjej här som möjligtvis har backpackat förr själv? Och hur var det isåfall?
Dit jag vill åka är Thailand, Laos, möjligtvis Kambodja och Nepal.
Skulle vilja vara borta 4-6 mån. Hur mycket pengar kan det tänkas behöva på ett ungefär? Är inte jättekräsen när det gäller boende bara jag slipper sova bland massa kryp, haha.

Hoppas ni kan svara på mina frågor!


Åk INTE ensam för guds skull, utmana inte ödet!
#3 2015-06-25, 10:45
Svenskare
Jag skulle inte göra det om jag var du? Allt det du vill se är saker och ting som ligger illa till. Som backpacker måste du också ta dig fram på ställen som inte är turistanpassade. Ställen där du inte vill vara själv. Det är hemskt att det ska behöva vara så, men åk för guds skull inte själv.


Samvetslösa svin finns överallt i dessa länder givetvis finns där också goda människor, men i mindre utsträckning än i Europa.
#4 2015-06-25, 10:55
Xeona
Thailand är ganska safe, för utom en hemsk och livsfarlig vägtrafik (+ det är vänstertrafik)

Jag kan varmt rekomendera Taiwan, extreemt säkert och mycket mer (techno)exotiskt.
Beach in Taiwan

Japan är dyrt (men lätt att bli bjuden på det mesta som tjej) och ultra säkert.
Korea är oxo mycket säkert och trevligt, mycket vänliga till "Amerikaner" troligen det ända landet i världen där det är en fördel att vara Amerikan.

Shanghai är oxo säkert, mycket säkrare än Stockholm

Hongkong är ok,
#5 2015-06-25, 11:01
OLDDEAR
Du kommer att träffa på massor med andra backpackers från hela världen så du kommer inte att vara ensam.
#6 2015-06-25, 11:55
zehaddict
Kryllar av backpackers. Så känner du dig ensam finns alltid folk att träffa.

När jag var i Thailand senast såg jag flera ensamma tjejer med stor ryggsäck. Som klarade sig säkert fint på egen hand.
#7 2015-06-25, 12:38
DenLilleTjocke
Har du för avsikt att resa runt till olika turistorter och enbart bo på hotell eller tänker du söka dig till mindre exploaterade platser ute på landet osv? Vad gäller Thailand så kan du, om du tänker hålla dig till turistorter och nöjer dig med den enklaste bungalown, (utan AC och varmvatten) nog hitta boende för 500 baht/natt iaf. Letar du dig bort från turistorterna (vilket jag inte rekommenderar eftersom du reser själv) så kan du komma ner i pris ännu mer. Inrikes resor i Thailand (även flyg) kan du hitta väldigt billigt. Maten är ju inte heller särskilt dyr. Dock skulle jag personligen inte försöka spara in pengarna på mat och dryck. Sedan bör du komma ihåg att du troligen kommer vilja göra saker som kanske dyka, snorkla, åka på någon guidad utflykt osv, och oftast är det väl det som kostar (eller snarare är det där det är svårast att pressa kostnaderna).
De andra platserna du vill till utöver Thailand har jag inte så bra koll på.

Sedan vill jag bara säga att förutom "säkerhetsriskerna" med att åka dit som ensam tjej så bör du inte glömma att det kan bli väldigt jobbigt om du t.ex. blir sjuk osv också. Även om risken för allvarligare sjukdomar som denguefeber mm är liten så ökar den ju iom att du ska vara där såpass länge. Troligtvis lär du dock bli sjuk förr eller senare (mycket större risk exempelvis att råka ut för matförgiftning osv än i Sverige) och då lär du önska att du hade med dig någon du känner väl. Inte bara någon du träffat där och lärt känna i en månad eller så. Har själv blivit sjuk när jag "backpackat" utomlands, och att ligga med 40+ graders feber och frossa är inte kul, speciellt när det saknas AC och är 35 grader varmt. Jag hade inte klarat det om jag inte varit med människor jag känner väl.
Sedan kanske du förblir frisk under hela resan, men ha det i bakhuvudet bara.
Sedan kan jag väl heller inte rekommendera dig att som ensam tjej göra en sådan resa, finns för många svin därute. Det är också lätt att tänka att det är säkrare om man håller sig till turistorterna (vilket kanske iofs är sant), men där finns mycket alkohol och droger också, och turister som inte har det största konsekvenstänket sas. Så utgå inte från att du går säker bara för att du rör dig bland massa européer och amerikaner.
Men det är ju ditt beslut så jag kan bara önska dig lycka till och trevlig resa.

EDIT Den som säger att Thailand är "säkert" har bara åkt dit på charterresa och i princip inte rört sig utanför hotellområdet (utan guide), uppenbarligen är det inte en sådan resa du har i åtanke.
Jag har visserligen aldrig känt mig osäker i Thailand (Bangkok eller någon annanstans) men det hade troligtvis varit annorlunda om jag varit ensam tjej).
#8 2015-06-25, 13:32
rydsgubben
Lysna inte på olyckskorparna.
Först antar jag att du/dina föräldrar har hemförsäkring där ingår Resefösäkring i mellan 30 till 90 dagar dessa kan förlängas till tja 6 månader-
Sjukvård är väldigt bra och i almänhet billig.
En ev. operation eller benbrott kan bli dyr men ha alllt id med dej en kopia av ditt försäkringsbevis.
Kostnad för läkar besök ligger på mellan 250 till 1000 b beroende påvilketsjukhus.
Fråga efter Public Hosbital eller University hospital.
Sen pengar du kan hitta boende så billigt som 300 b och uppåt beroende på var i Thailand du befinner dej
Mat ja sk. gatumat där du köper och äter det vid små mord oftast på trotoaren kostar mellan 30 och hmm 80 b
På resturang blit det ju lite dyrare specielt om du vill ha Eropeisk mat då kan du nog räkna med 150 b och uppåt.....'ka sej till Kaesan road området
När du kommer till Bankok (alla regukjära flyg går hit) så kan det vara ett tips att söka sej till Kaesanroad området.
Där hittar du säkert likasinade.
#9 2015-06-25, 13:38
Bbobi
Ursprungligen postat av rydsgubben

På resturang blit det ju lite dyrare specielt om du vill ha Eropeisk mat då kan du nog räkna med 150 b och uppåt....


Håller man sig till kyckling är det väl lite billigare.

På ställena med kött och rätterna kostade 150-200 och uppåt fanns det även med kyckling för 90-120. Kyckling, pommes, bea sallad 100b. Kyckling potatismos brunsås 100b. Tex.

Själv är jag lite av en "chickenlover" vilket visade sig vara bra för plånboken.
#10 2015-06-25, 13:57
Robin.Bentley
Jag vet flera tjejer som rest på egen hand och det har inte varit något problem. Någon har blivit av med någon ägodel men annars inget. Sedan är det inte svårt att sluta upp med någon annan där och dra runt ihop. Finns massor som gärna reser på egen hand men uppskattar sällskap. Men säg ca 40 tusen kr för 3 månader. Beror på hur du lever och bor. Testa någon månad i Thailand och sedan några veckor i andra länder runt om. Det är ganska turistanpassat och smidigt att ta sig omkring =)
#11 2015-06-25, 14:34
Jafan89
Man kommer långt på suntförnuft, längre med det och att tänka en extra gång, och ännu längre med de första sakerna i kombination med lite vana hur man ska hantera olika problem.

Ja som med precis allting annat finns det olika risker, som varierar beroende på vart man är och vilka ens ursprungliga förutsättningar är, så även om det säkert går bra att åka ensam om du nu inte gör dumma saker, så är det helt enkelt smartare att ha någon med sig.

Det här är bara mig, mina förutsättningar är annorlunda från dina på den säkrare sidan, men även jag skulle välja att ha backup just för man vet inte vad som kan råka hända mig.

edit:

En sista sak man borde nämna, och det är att världen är full är jävligheter, dåliga sjuka människor, girighet, korruption, sjukdomar, konflikter, ren och skär otur och folk med "dubbla/falska" motiv, och framförallt att det inte är norden man är i längre.

Tar man hänsyn till det här så blir det rätt så självklart att man ska tänka till en extra gång.
Håller du dig inom "turist" delen så är det betydligt säkrare, men det är bara en mycket liten del utav hela världen som är så.