Hitta diskussioner med liknande innehåll

Shopping i centrala europa

#1 2015-08-18, 21:25
BlaskFack
Hej alla glada! Vet inte om denna fråga lämpar sig för reseforumet eller någon annan stans, men provar här i alla fall.

Jag ska plugga en termin i Wien, har hört mycket gott om staden och ser fram emot att utforska den. Ett annat positivt faktum är att Wien bara ligger en armslängds avstånd från Bratislava samt ett stenkast från Prag, Budapest och München m.m

Eftersom jag ska vara borta ett längre tag så har idén att passa på att byta garderob slagit mig, att helt enkelt inte ta med så mycket kläder utan att skaffa det mesta på plats. Detta skulle ju innebära en del shopping och därav undrar jag om någon kan ge mig lite info om prisbild och utbud i regionen. Skulle det vara värt det?

Värt att nämna är att jag brukar klä mig i herrkläder, jag gillar kvalité och grejer som håller. Märke på kläderna är inte speciellt viktigt. Jag gillar att göra klipp! Nästan alla mina kläder är köpta på rea eller outlet så det är ingen mening att shoppa nya grejer om det inte är en god affär.

Ytterst tacksam för tips om shopping men också allmänna resetips i samma region.

Väl mött.
#2 2015-08-18, 22:18
PatricHbg
Märkeskläder är samma priser som här hemma. Wien är dyrt. Bratislava kan erbjuda lite udda grejor, men inget jag skulle hänga i min garderob. Tråkig klädsmak generellt där i den regionen.
#3 2015-08-18, 22:52
Kul att du ska till Wien o plugga, var där och pluggade tyska för 15 år sedan, en riktigt vacker kulturstad. Shopping, inte som i London el Stockholm precis. Handlar kläder gör man på Mariahilfestrasse.
Prisbilden idag dyrt, för 15 år sedan billigare...

Lycka till!
#4 2015-08-22, 13:45
BlaskFack
Tack för input!

Det blir nog att släpa med kläderna i alla fall!