Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips på saker man måste göra i Dominikanska Republiken?

#1 2015-11-11, 19:03
ah96
Är det någon som har tips på saker man borde göra i Dominikanska? Ställen att åka till, saker att uppleva osv?
Kommer bo i Cabarete men vill se och uppleva så mycket av landet som möjligt!
#2 2015-11-11, 19:15
tomtefris
Vattenfallen!
#3 2015-11-12, 12:57
Elross
Dyka, dock är vattnet på norra sidan lite mer ostabilt än södra vilket gör att det kan skifta från dag till dag. Nu för tiden erbjuder många att man inte behöver ha dykcert utan du får en snabbkurs, sen går du ner med en person som är med dig dock max till 10m. Är det rev eller liknande räcker det i många fall, en bra upplevelse tycker jag i alla fall (att dyka).

Nu har jag mer erfarenhet av östra delarna av landet men tycker det var mycket all inklusive känsla där, folk var mycket inlåsta och reste inte stora sträckor från sitt hotell, det finns dagsutflykter som är rätt roliga beroende på vad du gillar att hitta på, detta hjälper de dig säkert med på hotellen att boka.

kan passa på att varna att det kan finnas många som går längst stränderna och säljer ex resor m.m. detta är oftast privatpersoner som sedan går till företagen och försöker få en hacka för att de tar dit turister, om du inte säger tydligt nej kan dessa bli väldigt efterhängsna.
#4 2015-12-02, 20:08
Gunnilas-bulle
Enligt mig finns det en hel del fina stränder att ligga och chilla på så packa med sololja och något att läsa. Väl på plats i Cabarete tycker jag du ska hänga på en dagsutflykt med romprovning och ciggarfabrik så att du kommer ut från hotellområdet med dess kvävande klaustrofobiska bubbla och sedan har du med gott samvete bockat av det lilla som förväntas av dig som turist på ön. Beroende på säsong kan du pröva surfa eller kite på norra sidan samt ute på öns spets och dykvattnet lär ska vara bra på södra delen av ön men det går säkert att få mer information i hotellets reception om du är intresserad av någotdera. Du ska inte bli förvånad om hotellet anordnar salsakvällar med instruktörer vilket säkert kan vara riktigt krystat oavsett med tanke på den höga andelen pensionärer.

När du efter en dag eller två tröttnat på ovan nämnda kan du göra en avstickare ned till huvudstaden Santo Domingo för att känna efter om det är skön puls och stämning. Väl i Santo Domingo kan du fråga runt lite bland de lokala stjärnorna vart och när tuppfäktning går av stapeln eller så hyr du motorcykeltaxi för en eftermiddag och ser dig omkring bland de äldre kolonialkvarteren och "down town". När du tycker att du gjort Santo Domingo kan du sätta av antingen mot badorten Boca Chica som ligger nära men som i praktiken är en bordell för äldre västerländska män och kvinnor på jakt efter mörk hud, eller så tar du dig i kragen och beger dig till Barahona som med buss ligger några timmar bort och är en ganska trist hamnstad.

Väl i Barahona kan du göra de slutgiltiga förberedelserna inför resans definitiva "wild card" nämligen Haiti. Beroende på det dagsaktuella säkerhetsläget kan gränsen till Haiti vara stängd men med pengar och vilja är allt möjligt. Lyckas du ta dig över till Haiti har du möjlighet att vara med på voodoocermonier, köpa zombiedroppar och allt annat konstigt jox från öns bästa voodoohäxor vilket när man minst anar det kan komma till användning senare i livet. Utöver allt detta kommer Haiti framför allt göra din resa oförglömlig under resterande delen av ditt liv jämfört med två veckors lunchbuffé garnerat med en blaskig mojito på hotellet i Cabarete.

Glöm inte att uppdatera oss med hur resan blev och vilka voodootinkturer du tog med hem.