Hitta diskussioner med liknande innehåll

Island?

#1 2015-11-15, 22:15
-poke-
Vill ge min mor en resa i present och då hon alltid haft en önskan att få besöka Island så var destinationen inte något svårt val. Tanken är att åka någon gång i Februari-Mars. Något tips på hotell? All inclusive? Spa/vamra källor? Det hade även varit roligt att få rida på islandshästar. Tips på sevärdigheter uppskattas även!
#2 2015-11-16, 02:54
Vad skulle hon vara intresserad av när det gäller sevärdheter?

Hur kommer hon att transportera sig? Det allra smidigaste är att hyr en bil och köra runt. All inclusive-konceptet existerar inte på Island direkt, så det kan ni i princip glömma. Hotelltips är lite svårt att eftersom jag inte vet någon om en preliminär resrutt.

Den enda varma källan som jag har besökt, det är Blue Lagoon. Lite dyrt och turistigt, men ändå ganska trevligt.
#3 2015-11-17, 01:25
OakleyBlizzard
Det finns många hotell inne i Reykjavik med även billigare Bed and Breakfasts om man hellre föredrar det. Blå Lagunen är trots allt ett måste, även om det antagligen är landets största turistfälla! Du kan även åka på Golden Circle som inkluderar Thingveillir, Geysir och Strokkur samt vattenfallet Gullfoss. Hyrbil är att rekommendera! Är man här lite längre kan jag även rekommendera en tur till Vik på sydkusten förbi Skogafoss som är ett annat spektakulärt vattenfall.
#4 2016-01-03, 23:08
spknoise
Vilka barer/pubar rekommenderar ni? Inga snobbiga där det är klädkod..