Hitta diskussioner med liknande innehåll

Inrikesflyg

#1 2015-11-23, 18:44
bananasplits
Någon som vet vart man kan hitta billiga inrikesflyg i USA?
#2 2015-11-23, 19:04
Ja. Den amerikanska flygmarknaden är betydligt enklare än den europeiska. Det är ett begränsat antal bolag som flyger, och det är nästan alltid samma pris att boka direkt från flygbolaget som hos reseagenter. Så du kan använda i princip vilken sökmotor som helst. Själv föredrar jag matrix.itasoftware.com. När du hittar ett passande flyg så bokar du direkt genom flygbolagets hemsida.

Det enda större bolag jag känner till som inte finns med på Matrix är Southwest, så kolla deras webbsida separat. (Allegiant Air och en del mindre bolag finns kanske inte med heller, men så länge du flyger mellan större städer är det osannolikt att dessa bolag är relevanta.)

Andra bra sidor är: skyscanner, kayak, priceline, momondo och expedia. Men det vanligaste är att alla sidor ger precis samma resultat och samma priser.
#3 2015-11-23, 20:51
PatricHbg
Och dessutom är inrikesflyg i staterna inte särskilt billigt längre. För få bolag som köpt upp mindre eller slagits samman. Allra bäst brukar det löna sig att boka anslutningen i samband med att man köper sin atlantresa.
#4 2015-11-23, 21:48
TexasSwede
Ursprungligen postat av PatricHbg
Och dessutom är inrikesflyg i staterna inte särskilt billigt längre. För få bolag som köpt upp mindre eller slagits samman. Allra bäst brukar det löna sig att boka anslutningen i samband med att man köper sin atlantresa.


Jag tycker man kan hitta bra priser, jag betalar till exempel normalt strax över $200 för en tur-och-retur DFW-MCO, har legat på samma pris i många år nu...
#5 2015-11-24, 03:54
freenz
använder https://www.google.com/flights/ för inrikes USA.

men som lukas nämner, southwest måste man kolla separat. kan ibland vara värt!
#6 2015-11-25, 13:53
Jag flyger nästan alltid SoutWest. De brukara vara ganska billiga och har bra service, inga extra avgifter för resväskor (2st), och det kostar inget att boka om sin resa (Man får betala mellanskillnaden för biljetten, eller får pengar till godo på sitt SoutWest konto).
#7 2015-11-25, 19:01
tap99
Enklast är att boka direkt hos flygbolagen som nämnts ovan.

Men om du inte bokat atlantflyget ännu - kolla vad det kostar att lägga på inrikesflygen på den biljetten. Brukar kunna bli billigare än att boka separat. Och dessutom har du ett bättre skydd i händelse av förseningar.

Håll dig borta från Spirit som är ett ultralågkostnadsbolag som till och med är lite värre än Ryanair vad avser extraavgifter.

Southwest är många nöjda med även om inte jag testat dem.