Hitta diskussioner med liknande innehåll

Australien leva Januari

#1 2015-12-09, 17:04
heccefolle
Tja!
Jag och min flickvän ska åka till Australien i mitten av januari. Tanken är att vi ska söka jobb där och vi stannar som längst i tre månader. Om vi inte lyckas med att hitta jobb så stannar vi i cirka en månad. Vi står och velar över var i Australien vi ska till, antingen Sydney eller Melbourne. Det vi har svårt att hitta är dock boende. Vi ska hyra en lägenhet som vi kan sova och laga mat i.
Vi har tittat runt på främst Airbnb och Homeaway men de har ganska begränsat utbud om man inte vill betala 20k i månaden för boende.
Vi har kollat på rent.com etc. men är osäkra på om de tar emot hyrningar under så kort tid. Annars tänkte vi om vi åker ner dit, bor på hotell i några dagar och under tiden åker runt och letar efter bonde, förutsatt att man kan flytta in efter nån dag från det att man bestämt sig.

Har ni några tips på var man kan hyra i 1-3 månader, och vad ska man isåfall tänka på för att unvika problem (scam etc.)?
Och var tycker ni vi ska åka? Vi är ute efter att bada och uppleva massa saker och ha en soft tid. Jobb har vi tänkt lösa på cafeér eller mataffärer, Sydney eller Melbourne är de ända alternativen.

Peaceeee!