Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vill ha tips inför resa till Gran Canaria

#1 2016-01-10, 12:24
RobinJacobsson
Hej, vi är ett gäng på 6 stycken killar (28-50) som ska åka till Maspalomas på Gran Canaria nu i Januari en vecka och jag skulle vilja ha lite tips på

#1 bra matställen (kött, hörde talas om att El Toro tydligen ska vara bra)
#2 livemusik typ covers, dansband, karaoke
#3 dans/nattklubbar/house
#4 saker som kan vara värda att göra/se, jag skulle vilja ge mig ut med båt eller någon liknande havsaktivitet eller kanske hyra moped/motorcykel och försöka hinna se någon form av natur.
#2 2016-01-10, 14:08
mr.turtle
Tre hjärtan är en restaurang i San agustin som vi ofta besökte med jobbet, riktigt bra kött där. Har många bra minnen från ön, men ett av dom bättre var nog så simpelt som att hyra en moped och åka upp i bergen. Roque nublo är öns högsta punkt och enkel att bestiga med moped, blir väl en 20-30 minuters promenad med lite lättare klättring. Det finns väldigt mycket grottor i bergen på ön som kan vara spännande.

Edit: Det finns en mindre strand i puerto rico, som har betydligt färre folk än stranden i playa del ingles. Kan vara värt taxiresan om man vill slippa trängas, taxi kostar ungefär 1 euro per km.

Att hyra en moped en dag kostar ungefär 40 euro, och lika mycket i deposition.
#3 2016-01-10, 16:46
lamei
Sanddynorna i Maspalomas är härliga! Där kan man ta en kameltur och det går också att åka på båtutflykt, just dessa utgår från Maspalomas och går längs med kusten.
Ni ska absolut åka till Yumbo Centrum xD Kvällstid.. Det är typ en utomhusgalleria, tre våningar..
Nederst är det party, väldigt mycket party!
Inkastare till förbannelse som lockar med gratisdricka, blandat med lite hederliga marknadsstånd och restauranger.
Finns många, många restauranger där också samt vanliga affärer såklart.
Våningen längst upp har en jättefin minigolfbana om man känner för det

Hyra bil är också en grej.. Åk upp i bergen. Grym natur och vägarna är lite spännande. Vilse åker man inte. Ön är så liten så ni kan bara åka en omväg.
Puerto Rico, konstgjord, otroligt fin plats.. Om ni gillar sol och bad

Ni kommer lätt hitta något att göra.. Hotell har mängder med broschyrer, bara att ta en bunt bestämma sig.
#4 2016-01-10, 16:50
lamei
Angående bra mat och restauranger.. Vi var ganska tråkiga och varierade matställen vid vårat hotell.
Men jag har läst att riktigt bra mat hittar man lokalt.. Alltså kanske lite utanför alla turistområden
#5 2016-02-02, 19:51
RobinJacobsson
Sådär, nu är jag hemkommen från Gran Canaria! Var där 21-28/1 -16

Jag hade läst en hel del på nätet innan vi åkte ner, och inte mycket stämde.

Jag vill börja med vädret, det är INTE kallt. Hela veckan hade vi väder som var som en riktigt bra sommardag här i Sverige, om inte lite bättre. Hade det varit varmare hade det varit jobbigt. Havet var lite kallt, men dom flesta badade och vi gjorde det varje dag. Det kunde vara några grader varmare men å andra sidan var det ganska skönt att kyla av sig eftersom solen var så intensiv och man blev väldigt varm på land.

Vi bodde i Tauritio, en dal nordväst om Puerto Rico, cirka 12 minuter med taxi därifrån. Det kostade cirka 130:- att åka.

Vi hade all inclusive, så vi åt mest på hotellet, och det var riktigt bra.
Det heter Mogán Princess & Beach Club. Det ligger precis vid vattnet men eftersom det ligger uppe på berget så får man åka buss ner som går typ varannan timme, man kan gå också på ca 10-15 minuter. Eller åka taxi för en mindre peng.

Vi var inne i Puerto Rico nästan varje kväll, jag har inte mycket att jämföra med mot högsäsong men man märkte väl att det var lite lågsäsong, men tolka mig inte fel, det var fortfarande party och dom stängde ungefär 05.00. Vi var 5 st som brände ungefär 600-700:-/skalle per kväll på sprit, och då hade vi druckit all inclusive på hotellet hela dagen

Vi käkade på ett ställe som kallas The Royal Oak i Puerto Rico, käkade räkor till förrätt, oxfilé till huvudrätt och drack en redbull vodka, kostade ca 300:- och var riktigt bra.

Vi var i Playa del Ingles (Maspalomas) en kväll, men vi var nog bara i en liten del och kom dit rätt sent på fyllan så där kan jag inte uttala mig så mycket. Men min uppfattning är att om man precis fyllt 18 så trivs man nog bättre där än i Puerto Rico.

Jobbigt med alla indrivare inne i Puerto Rico, det är som en lång gata vid McDonalds där alla krogar ligger samlade och där alla taxi står uppradade. Där stod också massa black guys som erbjöd allt, röka, cola osv. köpte en röka för 50:- som kanske inte var den bästa jag upplevt men höll oss för övrigt ganska lugna på den fronten.