Hitta diskussioner med liknande innehåll

Roadtrip med bästa polaren en månad i västra USA sommaren 2016... tips

#13 2016-03-29, 10:41
Juneaux
Ursprungligen postat av kkryptonite
Salvation mountain har jag aldrig hört talas om.. men såg kul och udda ut ... där får det nog bli ett stopp


Lätt värt de! Glöm inte och signa i boken som är i en av "grottorna"
#14 2016-03-31, 06:41
kkryptonite
Har tyvärr inte spelat GTA nånting.. men va ett roligt tips annars.. mera såna här tips.. gillas Såg att det ligger förmodligen för långt bort.. men är det någon som har varit i Carlsbad Caverns?? Värt?
#15 2016-03-31, 14:07
Poke53281
Jag kan rekommendera att ni svänger en liten tripp inom Oregon och besöker Portland.

Följer ni Route 30 med kusten från Portland, kan ni svänga inom en liten stad som heter Astoria (jag har varit där några gånger och den är verkligen udda), som ett lite mini San Francisco och med ett av världens bästa mikrobryggerier (Fort George).

Gillar ni old skool arkadspel - så finns Ground Kontrol Arcade i Portland (bredvid Greyhound stationen) http://groundkontrol.com/ Grymt spelmiljö och alla rättigheter efter klockan 18.00 (kräver ID koll!)

I Astoria finns et Maritimt marinmuseum som är otroligt sevärd - det finns även en berömd ubåt som är klippt i två så ni kan gå in i den och uppleva världskrigen (simulerade och äkta gamla radioer finns som simulerar hur det känns).

Astoria är också känd för 20 Hollywood filmar såsom Free Willy, Kindergarden Cop (Arnold Schwarzenegger), Short Circuit (det lilla huset finns i stan!), The Gooines (Steven Spielberg - Dödskallegänget), The Ring II etc... byn är udda och fantastisk mysig. Som att färdas i ett äventyrsspel.
#16 2016-03-31, 20:09
abderitisk
Jag var iväg på en liknande resa för några år sedan, jag kan rekommendera dig att åka till Yosemite, riktigt cool upplevelse, det räcker med att stanna 1 natt där om du inte älskar naturen...
#17 2016-04-01, 16:33
kkryptonite
Tackar så mycket för kanontips!! Portland och Astoria låter hur kul som helst.. Marinmuséet med u-båt blir ett måste!! Och även Arkad Kontrol låter som nåt för oss som ändå var med på gamla goda tiden Yosemite är också ett måste... Ska försöka lägga upp bilder sen när vi är på resan och återkoppla allt vi åkte till
#18 2016-04-15, 11:51
peatedsoul
Finns många häftiga spökstäder runt om Kalifornien, Nevada, mm just pga alla guldgrävare som flockades där förr i tiden, och allt eftersom guldet sinade så lämnade man allt och drog vidare. Vissa är mer exploaterade än andra.
Bodie är en sådan där man får betala en liten avgift för att besöka men är helt klart värd ett besök. Rhyolite är också väl värd ett besök. Ganska liten men vacker på sitt lilla sätt.
Finns många fler, bara att Googla och se om någon ligger efter den väg ni planerar att resa!

Route 66 kanske inte blir aktuellt, men finns en del godbitar efter den vägen ni kanske passerar... Oatman t.ex. uppe i bergen. Också en gammal guldgrävarstad.

Salvation Mountain, Slab City och Bombay Beach tycker jag var rätt kul. Jäkligt udda och märkliga ställen, nästan lite tragiskt, men är man ute efter lite annorlunda upplevelser så är det absolut ett måste!
#19 2016-04-19, 17:07
She.mullet
Jag skulle rekommendera dig att ta en titt på http://www.roadsideamerica.com/. Finns hur många alternativa sevärdheter som helst.

Några förslag från sidan:

Death site of the Mexican Robin Hood
Oxman's surplus museum
202 lit lampposts
Museum of death
Magic bus
Battles in fake Iraq
#20 2016-06-02, 10:39
JanneHallonkvist
Ursprungligen postat av nittontretton
Om du och polaren , har lirat GTA San Andreas i eran ungdom/back in the days, så rekommenderar Jag att besöka Compton, ganska häftigt verkar det vara och ser ut som i spelet på dem bilder Jag kollat,aldrig varit där själv, men ska vara ganska 'tufft' på gatorna där.
Yes bra tips
#21 2016-06-06, 09:20
kkryptonite
Ursprungligen postat av She.mullet
Jag skulle rekommendera dig att ta en titt på http://www.roadsideamerica.com/. Finns hur många alternativa sevärdheter som helst.

Några förslag från sidan:

Death site of the Mexican Robin Hood
Oxman's surplus museum
202 lit lampposts
Museum of death
Magic bus
Battles in fake IraqKanonbra tips! Tack!
#22 2016-06-06, 09:33
Tycker en sån här tråd borde leva vidare.

När man söker tips på intressanta saker att se i staterna så är det oftast tips om Miamis sandstränder eller Orlandos nöjesfält eller New Yorks shopping man får tips om. Inte om dem 'lite annorlunda sakerna'
#23 2016-06-17, 01:41
Hej,

Här kommer tips på lite udda saker samt en del inte lika udda saker att göra i LA:

*Gå på Baren EightyTwo i Downtown LA. Baren spelar sjukt skön musik och baren
är fullproppad med gamla arcade spel. Sjukt skön stämning. Endel nördar men alla är där för att enbart ha kul.

*Ät burgaren på fathers office
Kanske inte jätte udda, men oftast hör man bara om in n out (Som ni givetvis måste till).
Fathers office finns bland annat på Montana Avenue som ni för övrigt inte får missa. Mycket mer chill än 3rd street Santa Monica. Det är här det rika folket i Brentwood, Pacific Palisades och Santa Monica gör sin shopping. Här ser man kändiar titt som tätt. Sjukt underskattat ställe.

*Åk till farmers market i West Hollywood. (brevid the grove). Gillar ni kött, ät mat på Brazilian bbq. Fråga efter det, ni kommer inte bli besvikna. Billigt är det också!

*Ät Korean bbq i Korea town. Jag rekommenderar Moodaepo II som är ett väldigt populärt och prisvärt ställe. Ganska högljutt ibland så vill ni ha det knäpptyst, gå inte dit.

*Åk till Manhattan beach och strosa runt. Ät mat på MB post. Riktigt skönt och högljutt, typiskt amerikanskt ställe. Är ni där under dan, ät något nyttigt och lätt på lemonade. Lemonade finns även i West Hollywood och i närheten av 3rd Street Santa Monica samt Abbot Kinney i Venice.

*Åk till Venice och kika in Abbot Kinney. Käka på Venice Cafe. Riktigt skönt hipster ställe där.

*Åk till In n out på flygplatsen och kolla när flygplanen landar på LAX. De flyger väldigt lågt vilket är ganska coolt. Görs med fördel på kvällen.

*Åk till Marina del Rey och hyr en paddle board eller en kajak. Paddla ut i Marinan och slås av den underbara utsikten. I norr ser du Malibu, söder Playa Del Rey samt alla flygplan som tar av och kommer in... Öster ut ser du Hollywood och downtown..

*Hyr cykel eller inlines nere i Santa Monica eller Venice och glid runt på stranden.

*Taco tuesday på Cabo Cantina. Min favorit ligger på Washington blvd i Venice. Gå upp på den mysiga takterrassen. Är ni där tidigt runt 5-6pm så brukar man lätt kunna hitta ett bord.

*Ät sushi på sugarfish i West Hollywood eller Fushion sushi i Manhattan beach. Varning för att ni inte kommer vilja äta sushi i sverige igen dock..

*Kolla in solnedgången i Paolos Verdes eller vid Santa Monica piren. Det är något magiskt med SoCal sunsets.

*First friday i Venice. Food trucks med mycket olika coola maträtter. Mycket hipsters dock. Men skön stämning allt som oftast.

*Gå in vart som helst och be om att få testa ett par yoga.

*åk på vinprovning i Malibu. Finns vissa som inte alls är dyra. Googla Malibu wine yard
#24 2016-06-17, 01:44
Agarebagare
Såvida ni inte tänker ta en helikoptertur från Las Vegas så strunta i Grand Canyon. Är ett Indianreservat som lurar en på en massa pengar.

Tycker också att San Diego är en väldigt underskattad stad med ett fantstiskt uteliv.