Hitta diskussioner med liknande innehåll

St. Petersburg

#1 2016-03-28, 14:07
erdnaerdna
Hej,

Har någon här besökt Ryssland & St. Petersburg sedan rubeln börja rasa? Det verkar som att det är ett ypperligt läge att åka till just St. Petersburg då de ligger på index 30 kontra sveriges 100 just nu.

Har sökt i tidigare trådar men de flesta är ett par år gamla och även innans rubelns "fall"

Så hur ser det ut idag? Någon som vet?

Mat & dryck, staden, nattklubbar, folket,

Hur är engelskan tro för folk mella 20-35 ?
Hur är tjejerna där? (Ej intresserad av köp tjejer)
Har någon åkt Uber taxi där?

Obs. Att jag förmodligen reser ensam i mellan 5-7 dagar ej bestämt mig än


All info är av intresse om de är info som skett senaste 3-4 år max

Tack
#2 2016-03-28, 15:13
plastdunkk
Var i moskva nyss, nära nog kanske?

första gången jag var där, men jag upplevde att allt var på rea 50.70%.

maten var riktigt billig, men jag åt bara rysk mat, vet inte om det var lite billigare. svartkaviar fanns på småburkar, 900 spänn ungefär (9000 rubel) kan vara intressant att ha smakat, rekommenderar den röda istället


Taxi var löjligt billigt t ex. fast taxibilarna såg inte alltid ut som en taxi så att säga. Det finns en app där du beställer taxi och ser namn och var den är, skickar även ett sms då passageraren är leverrad till adressen. har svårt att tänka mig att du behöver annan uber där menar jag. Det lär väl inte skilja så mycket mellan st. Petersburg och Moskva menar jag.

språket vet jag inte riktigt, hade två rysktalande med mig, vi besökte dock kompisar till frugan och hennes bror (de två som pratade ryska alltså träffade typ 10 ordinära människor i deras naturliga habitat, inte en käft kunde engelska. det var värre än jag misstänkte faktsikt (spelat spel med ryska klaner och väldigt få kan engelska där så jag misstänkte det redan)
hotell och turiststråken i butiker gick det däremot bra.

som sagt, detta var Moskva men det lär väl inte vara så stor skillnad på dessa grejjer. resan med hotell för 6 dagar gick på 3500, men då är inte visumet inräknat.

hoppas det hjälpte lite
#3 2016-03-28, 18:56
Dieseltratt
Var i Petersburg en slaskig vårvecka för ett par år sedan. Det var rätt roligt, men det berodde väl på sällskapet. Maten och drycken var helt ok, men man får räkna med små portioner, vilket är vanligt i Ryssland, billigt är det dock, speciellt om man äter ryskt, men borsjtj blir snabbt tråkigt. Petersburg är en rätt stort stad, man kan få tag i det mesta. Vill man dricka sprit så kan man ju göra det riktigt inhemskt och köpa per deciliter i vanliga dricksglas, också billigt. Man får röka inne nästan över allt också.

På språket är man helt torsk om man inte kan ryska, eller har turen att stöta på någon av de få ryssar som talar tyska eller engelska. Min teori är att yngre ryssar är mer benägna att kunna engelska, om de kan ett andra språk, medan äldre ofta är bättre i tyska. Desto finare etablissemang desto bättre språkkunskaper brukar det ju vara, på de fina hotellen kan man göra sig förstådd, men även i butiker längst med paradgatan Nevsky prospekt är det få som kan engelska. På det stora hela är det kroppsspråket man måste använda.

Taxi är billigt i alla fall, så att sätta sig med en skum ryss i en gammal VAZ är inte nödvändigt. Tunnelbanan är också vackert utsmyckad och nästan värt ett besök i sig själv, så man klarar sig på att åka runt i den också. Och om man vill se på konst så är ju Eremitaget ett av världens främsta konstmuseer. Att se en klassisk konsert eller en balett är också möjligt för en anspråkslös summa pengar.

Jag vet inte om jag skulle rekommendera det som soloresa dock. Det är nog enklare att underhålla varandra än sig själv i den staden.
#4 2020-11-25, 10:58
Nochills
Då jag ser att TS fortfarande är aktiv här på FB undrar jag hurdan resan till stan egentligen var?


Själv är jag en Expat i Tallinn och planerar ett besök till just St Petersburg under nästa Vår.
Räknar kallt med att det inte kommer att vara några Reserestriktioner pga Coronan då.

Numera så gäller väl ett gratis E-Visa för 8 dagars besök?