Hitta diskussioner med liknande innehåll

Norra Laos under regnperiod

#1 2016-05-08, 19:16
Hejsan!

Vi är fyra tjejer som ska resa i drygt en månad i Sydostasien. Vi har bokat flygbiljett och anländer till Bangkok i början av juni och återvänder hem den 11 juli, mer än så har vi inte spikat.
Vi skulle gärna färdas genom bergen i norra Laos för att sedan komma till Halong bay och Hanoi (för att flyga därifrån till Bangkok).
Under den perioden är det regnsäsong i regionen och vi har läst att det kan bli svårt att ta sig fram då färdvägar spolas bort. Det är dock inga mängder information vi funnit så nu vänder vi oss till er!

Är det någon som färdats i Laos norra del under regnsäsong? Eller om någon allmänt bara har erfarenheter från att vistas i Laos, Vietnam eller Kambodja under den perioden.

Andra tips är även välkomnade!
Tack på förhand
#2 2016-05-09, 12:18
HuggeH
Kan bara tala från egen erfarenhet, men var i Laos under "regnperioden" i Juni och hade inga som helst problem att ta oss fram. Var med om ett par störtskurar under kvällarna men det var absolut inget som hindrade oss från att göra det vi ville. Största skillnaden mot högsäsong är väl att det är lite mindre backpackers/turister, upp till er ifall ni vill se det som en för- eller nackdel (billigare boende! kunde bo på de bästa hotellen för inga pengar alls, samt överlag mer chill atmosfär)

Att vägar skulle spolas bort tror jag inte det är någon risk för om ni ska åka den "vanliga" rutten, dvs Vientiane - Vang Vieng - Luang Prabang osv, har tyvärr ingen koll på hur det ser ut ifall ni vill avvika från den rutten. Vägarna generellt är ju i princip enfilig grusväg, även mellan de större städerna (utom möjligtvis runt Vientiane), så så länge ni inte förväntar er en smooth ride så kommer det gå jättebra! Bergen i norra Laos är VÄLDIGT vackra men resan är väldigt repetitiv! Åkt mellan Vang Vieng och Luang Prabang ett antal gånger och brukar kännas som att man rundar samma bergstopp 1000 gånger innan man är framme

Allmänt kan jag bara säga åk! Ni kommer ha hur kul som helst och jag skulle inte oroa mig över "regnperioden"! Se till att inte klämma in för många stopp och håll schemat öppet! Många städer och platser överraskade mig både positivt och negativt!