Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad är era erfarenheter av Marseille?

#1 2016-05-20, 17:29
Wildsome
I höst kommer jag flytta till Marseille och bo där ett par månader. När jag först läste på om staden verkade det vara en riktigt vacker hamnstad, där jag föreställde mig att jag skulle kunna cruisa mellan olika små pittoreska byar längs den franska rivieran och äntligen ta mitt avancerade dykcert.

När jag läser mer om det verkar dock allt fler ha en uppfattning om att det är en ganska obehaglig stad att vistas i, med mycket kriminalitet. Hur synligt är detta när man är där? Hur har ni som varit i Marseille upplevt det?
#2 2016-05-20, 19:35
Kiliman
Vart en del i marseille och inte märkt sådant direkt,är väl som vanligt, vissa områden ska man verkligen inte röra sig inom! men om det är mysiga pittoreska byar du letar efter så givetvis längs kusten men framförallt norr om marsielle, dvs. norra delar av provance tycker jag!
#3 2016-05-24, 17:55
DurexPlayHeat
smutsig. storstad. mkt trafik. men fransyskor är alltid söta och rar
#4 2016-06-30, 11:40
Savoy
I Marseille nu, inte hotfullt eller farligt men däremot allmänt skitigt och sluskigt som det alltid varit. Om du kan pendla och har råd så välj Cassis på kusten, annars Aix-en-Provence inåt landet. Tar väl en halvtimme med buss eller tåg från båda orterna.
#5 2016-07-11, 15:08
-lynx-
som nämnts tidigare är marseille smutsigt, stökigt och lätt kaotiskt. men jag gillar det! träffat kul folk och haft riktigt många blöta kvällar där så om du är sugen på att stöka runt passar de nog alldeles perfekt. annars skulle jag nog rekomendera småbyarna runt omkring, finns gott om vackra ställen i närheten så hyr en bil och dra runt! enjoy!