Hitta diskussioner med liknande innehåll

B2 visum med offredande dom och prick i register.

#1 2016-07-10, 12:20
vivira
Hej....
Nu har jag läst kors och tvärs på internet och olika forums, just om resor till usa med prick i register, men inte fått svar på mina frågor.
Vi har bokat resa genom Ving med kryssningspaket till Puerto Rico och RoyalCarribien och det går inte avboka mer. Vi reser 2 vuxna och två små barn. Vi trodde först att PuertoRico hörde inte till USA, men nu visar sig att man måste ha ESTA. Jag är dömd för ofredande för ca 6 mån sedan och fick 40 dagsböter. Inte dömd tidigare. Har fast jobb med bra inkomst etc. Innan jag sökte ESTA för hela familj läste jag just det fråga om "moral turpitude" och det var svårt att tolka, men förstådd då att mitt brott är Inte "moral turpitude" och ingick inte i alla de listor. Nu har vi sökt Esta och jag kryssat "nej" och vi fick ESTA beviljad för hela familjen. Men sedan jag läste ännu mer och blev rädd att jag borde sökt B2 turistvisum ändå. Man vill ju inte att en av familjen måste vända tillbaks om man blir nekad inträde i usa. Så jag vill vara säker att jag blir insläppt. Jag även ringde ambassaden och det var de som rekomenderade att man söker B2 visum om man varit dömd.
Nu har jag sökt B2 visum trots beviljad ESTA. Kan någon med prick i register som sökt B2 turistvisum berätta:
Fick ni B2 visum eller avslag?
Hur gick intervju?
Vilken brott handlade det om?
Hur lång tid det tog att få visum?
#2 2016-07-25, 23:07
vitusis
Alltså inte en enda som haft intervju? Jag har fått intervju tid på ambassaden i augusti. Ska berätta gärna hur det gick efteråt.
#3 2016-11-27, 06:00
vitusis
Ursprungligen postat av vitusis
Alltså inte en enda som haft intervju? Jag har fått intervju tid på ambassaden i augusti. Ska berätta gärna hur det gick efteråt.

Ville berätta att jag la om mitt visa träff och var på ambassaden nu i november. Vi fick vänta i en timmes kö ute i kyla tills vi blev insläppta en person i taget. Fick visa mitt pass genom fönsterrutan sedan fick ta av mitt jacka ute i kyla och visa att jag har inget på mig. Sedan hamnade man där inne i säkerhets kontroll. Väskan scannades och fick tömma fickor. Telefon och bilnycklar fick lämnas där. Efter det gick till ambassadens hus. Där fick jag lämna in mina dokumenter till mannen i lucka. Sedan satt vi alla där och väntade tills vår namn ropades och till vilken lucka man ska gå. Det fanns båda svenska och engelska intervieware. När namnet ropades fick man gå dit och först lämna fingeravtryck. Sedan mannen ställde korta frågor och skrev direkt allt i dator. Sedan mumlade han något att jag måste passa min temperament och lämnade tillbaks mina dokumenter och foto. Behöll mitt pass och sa att de måste bestämma nu och att mitt pass kommer hem i brevlåda om en vecka. Efter exakt en vecka anlände mitt pass med beviljad turist visum för 10 år!!!! Fick lite schock. Tråkig att mitt pass går ut om 4 år. Så blir inte rädda och tänk att de bedömmer varje fall individuell.